SUPERVIZARE PROFESIONALA PENTRU PSIHOLOGI IN DOMENIILE PSIHOLOGICE:

- PSIHOLOGIE CLINICA
- PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA
- PSIHOLOGIA MUNCII SI ORGANIZATIONALA
- PSIHOLOGIA SECURITATII NATIONALE

🖌 PROGRAM DE SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA - ON-LINE 🖌

𝐆𝐫𝐮𝐩𝐚 𝐍𝐎𝐔𝐀 -𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟒-𝟐𝟎𝟐𝟓

𝐃𝐢𝐬𝐜𝐮𝐭𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐟𝐢 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐬̧𝐢 𝐢𝐧𝐫𝐞𝐠𝐢𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐮𝐥 𝐏𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚𝐧𝐢𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐚𝐧𝐜 𝐜𝐮 𝐥𝐮𝐧𝐚 𝟏𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟑.

✒ 𝐈𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐢𝐧 𝐧𝐮𝐦𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝟏𝟐 𝐬𝐢 𝐬𝐞 𝐯𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚𝐬𝐮𝐫𝐚 𝐨𝐧-𝐥𝐢𝐧𝐞. 𝐃𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝, 𝐮𝐥𝐭𝐢𝐦𝐞𝐥𝐞 𝟐 𝐢𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢𝐫𝐢 𝐥𝐞 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐨𝐫𝐠𝐚𝐧𝐢𝐳𝐚 𝐟𝐚𝐭𝐚-𝐢𝐧-𝐟𝐚𝐭𝐚.

✒ 𝐅𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚𝐬𝐮𝐫𝐚 𝐢𝐧 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐫𝐚𝐫: 𝟎𝟖,𝟎𝟎-𝟏𝟔,𝟎𝟎 (𝐩𝐚𝐮𝐳𝐚 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟑𝟎 𝐦𝐢𝐧.). 𝐈𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐞 𝐬𝐮𝐬𝐭𝐢𝐧 𝟏 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐨 𝐥𝐮𝐧𝐚 𝐬𝐢 𝐣𝐮𝐦𝐚𝐭𝐚𝐭𝐞, 𝐩𝐞 𝐨 𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐮𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝟏𝟔 𝐥𝐮𝐧𝐢, 𝐝𝐞 𝐨𝐛𝐢𝐜𝐞𝐢 𝐬𝐚𝐦𝐛𝐚𝐭𝐚, 𝐢𝐧 𝐟𝐮𝐧𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐯𝐢𝐳𝐨𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢.

✒ 𝐂𝐨𝐬𝐭 𝟯𝟬𝟬 𝐥𝐞𝐢/𝐢𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢𝐫𝐞/𝟏 𝐳𝐢 (𝗰𝗰𝗮. 𝟴 𝗼𝗿𝗲/𝘀𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗲, 𝗰𝗰𝗮. 𝟰𝟬 𝗹𝗲𝗶/𝗼𝗿𝗮̆). 𝐒𝐮𝐦𝐚 𝐬𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐭𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐢𝐫𝐞, 𝐢𝐧𝐚𝐢𝐧𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐜𝐜𝐚. 𝟏𝟎 𝐳𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬𝐞 𝐯𝐚 𝐬𝐮𝐬𝐭𝐢𝐧𝐞.

✒ 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐚𝐯𝐢𝐳𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐂𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐮𝐥 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚

🖌 𝐈𝐍𝐓𝐀𝐋𝐍𝐈𝐑𝐄𝐀 𝐍𝐑. 𝟏: 𝟐𝟎.𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟒!! Se pot inscrie psihologii care au obtinut atestatul de libera practica si contract de munca ca psiholog sau titular cabinet individual de psihologie.

!! Se pot face inscrieri pana la a 3-a intalnire, cu conditia stabilirii unei modalitati de recuperare.

!!! Se pot inscrie si psihologii care au in curs de deschidere cabinetul individual de psihologie.


𝗗𝗘𝗦𝗣𝗥𝗘 𝗦𝗨𝗣𝗘𝗥𝗩𝗜𝗭𝗢𝗥 𝐃𝐫𝐝. 𝐂𝐎𝐌𝐀𝐍𝐄𝐀𝐍𝐔 𝐌𝐀𝐑𝐈𝐀
- Drept de supervizare profesionala in 4 DOMENII ALE PSIHOLOGIEI (Psihologie Clinica; Psihopedagogie Speciala; Psihologia Muncii Si Organizationala; Psihologia Securitatii Nationale)

- Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

𝐏𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠 𝐏𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥 in: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.

𝐏𝐬𝐢𝐡𝐨𝐥𝐨𝐠 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭 in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata® si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.

𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚 - 29 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Titular Cabinet Psihologic ePsiho (14 ani), Presedinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.
(CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

ADRESABILITATE:

Programul de supervizare in domeniul psihologie clinica se adreseaza psihologilor care au obtinut atestatul în psihologie clinica, treapta/nivelul I de specializare: practicant in supervizare.

DESPRE SUPERVIZARE:

Activitatea de supervizare presupune coordonarea profesionala a activitatii prestate de supervizat, analizarea si discutarea cazurilor de evaluare, psihodiagnostic si interventie psihologica clinica primara intalnite in practica de psihologul supervizat, respectand indicatiile supervizorului cu privire la procedurile si tehnicile folosite.
Inceperea supervizarii este conditionata de detinerea atestatului de libera practica in psihologie clinica, treapta: practicant in supervizare si semnarea Contractului de supervizare profesionala, parafat si semnat atat de supervizor cat si de supervizat astfel incat sa fie transmis pentru inregistrare la Colegiul Psihologilor din Romania.

AVANTAJE SI BENEFICII ALE PROGRAMULUI DE SUPERVIZARE IN PSIHOLOGIE CLINICA-COMANEANU MARIA:

- Supervizarea profesionala se desfasoara atat in cadrul Cabinetului Individual de Psihologie Comaneanu Maria, cat si prin Asociatia CCDU-Phoenix, furnizor de formare profesionala autorizat si acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, Ministerul Educatiei si Cercetarii, Autoritatea nationala a Calificarilor Profesionale pentru Adulti din Romania, coordonata de presedinte Comaneanu Maria.
De aceea, depunerea contractelor de supervizare si a altor acte, poate fi realizata de catre acestea (doar la cerere) la Colegiul Psihologilor din Romania.

- Asociatia CCDU-Phoenix ofera in cadrul activitatii de supervizare profesionala coordonata de supervizor Comaneanu Maria, posibilitatea unor intalniri profesionale dintre supervizati si alti specialisti supervizori profesionali, experti contabili, colaboratori ai asociatiei.

- Fiecare supervizat va primi 2 cadouri oferite de supervizor:

* ”Agenda de Supervizare”, pentru a nota in acelasi loc toate informatiile prezentate in cadrul intalnirilor,
si
* Brosura: ”Protocol de Evaluare si Interventie Logopedica”, autor Comaneanu Maria in colaborare cu Boruga Bianca.

- In cadrul supervizarii, dupa fiecare intalnire supervizorul asigura supervizatilor:

* Suportul teoretic si materialele folosite in cadrul activitatilor practice
* Materiale de lucru: fise, scale, chestionare, teste s.a.
* Modele de cazuri
* Format electronic al programului si al mai multor materiale – teoretice, teste, fise de evaluare, de lucru, programe de intervenție individualizate si practice-scale de evaluare si notare (vor fi transmise doar acele instrumente de evaluare psihologica care nu sunt detinute de supervizor cu licenta acordata de firmele de teste psihologice).

- Pana la finalizarea supervizarii se va acorda consultanta si asistenta pentru:
* infiintarea formei de exercitare a profesiei (de ex. Cabinet individual de psihologie), in ceea ce priveste pasii de urmat, dosarul fiind insa realizat de fiecare supervizat in parte, conform indicatiilor de pe site-ul Colegiului Psihologilor si in acord cu schimbarile legislative ale acestuia,
* achizitionarea instrumentelor / testelor cu licenta conform criteriilor Colegiului Psihologilor referitoare la dotarea metodologica obligatorie pentru specialitatea psihologie clinica,
* intocmirea dosarului final pentru trecerea la treapta urmatoare: practicant autonom.
- Formarea profesionala continua anuala, obligatorie si necesara finalizarii supervizarii, prin obtinerea a minim 10 credite CPR/an este asigurata supervizatului de catre Cabinet Individual de Psihologie Comaneanu Maria si Asociatia CCDU-Phoenix prin participarea cu reducere de 50% la unul dintre cursurile acreditate de Colegiului Psihologilor.

- Se asigura sprijin in elaborarea rapoartelor de activitate intermediara si in elaborarea raportului final de activitate, realizat de supervizat si necesar finalizarii activitatii de supervizare si supervizorului pentru intocmirea Avizului/Raportului final de supervizare.

- Supervizarea se va finaliza cu Avizul Supervizorului sau Raportul final de supervizare intocmit de supervizor si necesar trecerii la urmatoarea treapta profesionala: practicant autonom.

TEMATICA PROGRAMULUI DE SUPERVIZARE PROFESIONALA IN DOMENIUL PSIHOLOGIE CLINICA-COMANEANU MARIA:

1-REGLEMENTARILE LEGALE SI ORGANIZAREA ACTIVITATII PSIHOLOGULUI CLINICIAN (din institutii publice si/sau private, din cabinete individuale de psihologie, societati civile de psihologie, cabinete asociate de psihologie):

- legislatia aplicata in domeniu

- codul deontologic al profesiei de psiholog

- activitatea psihologului practician in psihologie clinici, competentele psihologului clinician, treapta de specializare: practicant in supervizare

- standardele de calitate în serviciile psihologice (SCSP)

- aspecte fiscale ale cabinetului de psihologie clinica

- etica si deontologia profesiei de psiholog

- informare si consimtire pentru servicii de evaluare / interventie , asistenta si consiliere psihologica primara, cu prelucrarea datelor cu caracter personal online si offline - regulamentul general privind protecția datelor (GDPR)

- managementul cabinetului de psihologie clinica:

*aspecte juridice si economice

!!! La solicitarea supervizatilor, supervizorul poate stabili o intalnire cu expertul contabil al cabinetului individual de psihologie si asociatiei, pentru detalierea si aprofundarea notiunilor juridice, administrative, fiscale.

*spatiul de desfasurare al activitatilor

*dotarea cabinetului psihologului clinician

*evidenta profesionala:
= registre
= modele contracte de prestari servicii psihologice pentru evaluarea si/sau interventia, asistenta si consilierea psihologica primara individuala, dar si pentru grup
= fise evidenta
= fise de consemnare

2-ELABORAREA UNOR DOCUMENTE SPECIFICE ACTIVITATII PSIHOLOGULUI CLINICIAN

- intocmirea concluziilor psihologice, redactarea unui raport de evaluare complexă psihologică, a unui profil individual psihologic, completarea avizului psihologic

- timbrele psihologice – cum se comanda, cum si cand se utilizeaza, situatii de folosire

3-PSIHOLOGIE CLINICA SI PSIHOPATOLOGIE

- delimitari conceptuale

- notiuni elementare obligatorii de psihologie clinica si psihopatologie

4-EVALUAREA PSIHOLOGICA CLINICA SI PSIHODIAGNOSTIC

METODE SI TEHNICI DE EVALUARE CLINICA PREZENTATE

4.1. METODELE DE BAZA SAU METODELE PSIHOMETRICE, de evaluare a potentialului intelectual, aptitudinal, comportamental si de personalitate: chestionare, scale, teste, fise.

4.2. METODELE COMPLEMENTARE: anamneza si analiza datelor biografice, metoda observatiei, metoda interviului, convorbirii, analiza si aprecierea calitatii produselor activitatilor.

5- PRINCIPALELE INSTRUMENTE PSIHOLOGICE PREZENTATE SI OFERITE IN CADRUL PROGRAMULUI DE SUPERVIZARE PENTRU EVALUAREA CLINICA

5.1. In cadrul METODELOR DE BAZA SAU METODELE PSIHOMETRICE se vor prezenta, lucra si oferi:

- Modele de Fise Anamnestice, Fise de Cunoastere, Fise de Caracterizare, Fisa de Observatie si Interviu psihologic

- Modele de Fise de Consemnare a Solicitarilor de Servicii Psihologice, Acord si Contract individual, Acord si Contract de grup

- Modele de Fise de Insemnari din cadrul sedintelor de evaluare si consiliere psihologica

- Modele de Fisa Psihologica, Raport de Cunoastere si Caracterizare, Raport de Psihodiagnostic

- Probe sau instrumente de evaluare standardizate/nestandardizate, autorizate/neautorizate pentru investigarea proceselor cognitive, intelectuale ( de ex.: Matricele Progresive Standard, Testele pentru evaluarea Aptitudinilor Cognitive din Platforma computerizata de evaluare psihologica CAS++, Testele pentru evaluarea Aptitudinilor Cognitive din Bateria de evaluare neuropsihologică la copii 3-12 ani NEPSY, Testul MMSE si MMSE-AnA, Testul cognitiv, Testul de gandire, Teste de inteligenta s.a.)

- Probe sau instrumente de evaluare standardizate/nestandardizate, autorizate/neautorizate pentru investigarea atentiei, memoriei, motricitatii si psihomotricitatii, comunicarii si limbajului, stilurilor de invatare, stilurilor de comunicare ( de ex. Test de atentie concentrata, Test de atentie distributiva, Test de memorie, SMALSI- Chestionarul de evaluare a strategiilor de invatare, Chestionarul stilurilor de comunicare, Testul Denver II, Bateria de evaluare a lateralitatii Galifret Granjon, Proba de examinare a dezvoltării motrice Hilda Santucci, Proba de examinare a orientarii in spatiu si plan Piaget – Head, Proba de examinare a dezvoltarii motrice, Scala Ozeretzki – proba de evaluare a varstei motrice s.a.).

!!! In aceasta perioada, se va explica si lucra cu materialele din ”Protocol de Evaluare si Interventie Logopedica”, autor Comaneanu Maria in colaborare cu Boruga Bianca. Va fi invitat supervizorul si psihologul specialist Boruga Bianca.

- Probe sau instrumente de evaluare standardizate/nestandardizate, autorizate/neautorizate pentru investigarea proceselor afective şi a personalităţii ( de ex. Teste de evaluare a temperamentului, Teste de evaluare a stimei de sine si imaginii de sine, Chestionar de evaluare a competenţei interpersonale şi atitudinale, Scala atitudinilor si comportamentelor, Scala de depistare a tulburarilor de comportament, Inventarul de personalitate Guilford-Ziemmerman, Inventarul de personalitate Freiburg, Chestionarul Eysenk, Chestionar de personalitate H.S.P.Q, Chestionar de personalitate S.P.13, Chestionarul personalitatilor accentuate Schmiescheck, Chestionarul de personalitate Woodworth - Mathews, Scala de acceptare a celorlalti S.A.C., Sistemul de Evaluare Clinica SEC, Chestionarele de evaluare a personalitatii din cadrul Platformei computerizate de evaluare psihologica Cognitrom Assessment System CAS++, Teste de evaluare a stresului, Testul de evaluare a stresului de la locul de munca Job Stress Survey, Scale de evaluare a Sindromul burnout, QOLI- Inventarul Calitatii Vietii, Scala de evaluare a anxietatii: Anxiety Symptom Questionnaire – ASQ, Scala de Anxietate Hamilton - HAS, Scala de depresiei Zung, Scala de depresie Burns s.a.)

5.2. In cadrul METODELOR COMPLEMENTARE se vor prezenta, lucra si oferi:

- probe și instrumente psihometrice, cvasi-proiective si proiective autorizate/neautorizate (de ex.: Test proiectiv de identificare a calitatilor si defectelor personale, Proba 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH, Testul Familiei, Testul Atomul Social, Testul Goodenough, Testul ,,Draw a man”, Fabulele Duss, C.A.T. sau T.A.C.-Testul Aperceptiei pentru Copii, Testul de Aperceptie Tematica T.A.T., Testul Lusher, Testul 3P- bazat pe povestile metaforice, Testul/Tehnica Proiectiva AIX, Testul Proiectiv PPU, Testul Desenul Liber, Teste si Tehnici de Imageriei mentale, Tehnica Cardurilor Psihologice, Tehnici din Metoda TAC™- Terapia Asistata cu Cardurile Psihologice™- metoda care a obtinut aprobarile ca marca inregistrata si drepturi de autor pentru Comaneanu Maria impreuna cu Setul de Carduri Psihologice ”7 cai”, s.a.)

6- INTERVENTIA, ASISTENTA PSIHOLOGICA SI CONSILIEREA PSIHOLOGICA
- in limitele competentei psihologului clinician.

* Activitatea de supervizare este bazata pe aplicatii practice si presupune nu doar prezentarea probelor, materialelor practice, ci si administrarea lor, explicarea modalitatilor de lucru, stabilirea si notarea rezultatelor, interpretarea rezultatelor, concluziile si recomandarile.

* In final, se vor asimila cunostinte despre: modalitatile de alegere a instrumentelor de evaluare in functie de particularitatile clientului, delimitate prin tehnica interviului, dupa trasarea scopului evaluarii si modalitatile de alegere a metodelor de interventie, asistenta si consiliere psihologica in functie de concluziile evaluarii.

* Pe parcursul prezentarii si indicarii de catre supervizor a tuturor procedurilor si tehnicilor de lucru, enumerate mai sus, supervizatul poate sa le urmeze in exercitarea actului profesional.

* Periodic, supervizatul va realiza diverse teme/sarcini si va efectua rapoarte de activitate.

* Supervizorul evalueaza cunostintele acumulate in activitatea de supervizare si activitatea profesionala a psihologului supervizat conform Art. 4 pct. d) din Contractul de supervizare.

DESFASURARE:

- Intalnirile de grup se vor stabili de comun acord pe parcursul supervizarii, de obicei sambata si/sau duminica dar si in cursul saptamanii (on-line). Intalnirile se vor realiza on-line pe parcursul a 5-6 ore.

- Durata programului – min.1 an (in functie nr. de ore parcurse, pana la cca. 100, conform prevederilor Colegiului Psihologilor din România).

- Absentele se achita si nu se recupereaza, dar se vor transmite materialele discutate si lucrate la intalniri. Se recomanda a nu se efectua mai mult de 4 absente.

*** Intalnirile de supervizare se sustin, in cadrul acestor intalniri supervizorul respecta programa anuntata si se livreaza mai multe materiale si informatii decat cele prezentate.

== Cost 𝟯𝟬𝟬 lei/intalnire/1 zi (𝗰𝗰𝗮. 𝟴 𝗼𝗿𝗲/𝗶𝗻𝘁𝗮𝗹𝗻𝗶𝗿𝗲, 𝗰𝗰𝗮. 𝟰𝟬 𝗹𝗲𝗶/𝗼𝗿𝗮̆). Suma se achita pentru fiecare intalnire, inainte cu cca. 10 zile de data la care se va sustine. Intalnirile se sustin 1 data la o luna si jumatate, pe o perioada contractuala de 16 luni, de obicei sambata, in functie de programul supervizorului.
𝗣𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺/𝗶𝗻𝘁𝗮𝗹𝗻𝗶𝗿𝗲 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗱𝗲𝘀𝗳𝗮𝘀𝘂𝗿𝗮 𝗶𝗻 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗮𝗹𝘂𝗹 𝗼𝗿𝗮𝗿: 𝟬𝟴,𝟬𝟬-𝟭𝟲,𝟬𝟬 (𝗽𝗮𝘂𝘇𝗮 𝗺𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝟯𝟬 𝗺𝗶𝗻.).

== Supervizarea profesionala pentru specialitatile: psihologia muncii si organizationala si psihologia apararii si securitatii nationale, nu se organizeaza decat la cerere. Intalnirile se vor stabili impreuna cu supervizatul in functie de cazurile si situatiile pe care le parcurge.
- Costul este 200 lei/luna (la aceste supervizari suma se achita lunar, conform Contractului de supervizare, timp de 1 an).

*** Supervizarea este recunoscuta de Colegiul Psihologilor din Romania.


MODALITATE DE INSCRIERE:
 
Email la: comaneanu_maria@yahoo.com pentru a stabili o discutie telefonica cu supervizorul, la
0734 21 88 55 (Supervizor Psiholog Comaneanu Maria). Program: Luni-Vineri, orele 09.30–18.00

*Asociatia CCDU-PHOENIX si CIP Comaneanu Maria isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.