Curs Logopedie

 • Credite: 24
 • Numar ore: 20
 • Tematica: Descarca PDF
 • Actualizat: 23/06/2020 - 13:35
Terapia Tulburarilor de limbaj. Dislalia si Dislexo-Disgrafia - Cursuri psihologice
Terapia Tulburarilor de limbaj. Dislalia si Dislexo-Disgrafia - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix

TULBURARILE DE LIMBAJ SI SPECIFICUL TERAPIEI
LOGOPEDICE IN DISLALIE SI DISLEXO-DISGRAFIE
cu prezentarea şi punerea în vânzare a broşurii
„Protocol de Evaluare şi Intervenţie Logopedică”

CURSUL POATE FI ACHIZITIONAT SI DIN CATALOGUL SEAP - COD SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)
Cursul este autorizat de
Colegiului Psihologilor din Romania
ca formare profesionala continua si este avizat cu
24 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile


CERTIFICARE:
Este un curs de formare continua, astfel, ca la final, se acorda:

- CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din Romania – cu 24 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru toate specialitatile,
- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,
- ADEVERINTA de participare 30/60 ore pentru studenti/masteranzi (aplicatia practica ulterioara si cazuistica proprie putand fi folosita ca si certificare de practica),
- DIPLOMA DE PARTICIPARE pentru alti participanti.

LOCALITATE / DATA⇔

BUCURESTI - 17-18-19 IULIE 2020

PROGRAM:
Vineri- 17 iulie 2020- la ora 09,00 se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicatiile practice, astfel incat sa aveti posibilitatea de a le studia. In urmatoarele zile ale cursului, desfasurat in sala, se vor primi mape cu materialele folosite pentru aplicatiile practice individuale, pe grupe si de grup, se vor discuta toate celelalte materiale primite pe email.
Sambata- 18 iulie 2020 - 09,00-19,00 (pauza de masa 13,30-13,45)
Duminica- 19 iulie 2020 - 08,45-16,30 (se va acorda o pauza doar pentru servirea pranzului de la pachet)

ADRESA ⇔
BUCURESTI - SALA Tineretului- Bdul. Gheorghe Sincai, langa statia de metrou Tineretului

FORMATORI CURS:

Drd. COMANEANU MARIA - Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Psiholog Principal: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.

Psiholog Specialist in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata™ si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.

Experienţa profesionala - 25 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (9 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (12 ani), Bucureşti - (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

Psiholog BORUGA BIANCA - Supervizor profesional Psihopedagogie Speciala, Logoped, Psihopedagog specialist, Consilier pentru Dezvoltare Personala, Formator, Manager Educational, Coordonator Centrul Logopedic Interscolar, Director Centru de Resurse si Asistenta Educationala, cu o experienta de 18 de ani in domeniu si formator/trainer in cadrul a cel putin 10 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei. (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

ACHIZITII SI BENEFICII:
La sfarsitul cursului veti primi:
- Mapa de lucru cu fise logopedice, scale,chestionare, teste de evaluare a dislaliei si dislexo-disgrafiei si veti invata modalitatea de aplicare, de interpretare si parcurgere a pasilor in realizarea unui plan de interventie pentru tulburarile de limbaj: dislalie si dislexo-disgrafiei
- Format de curs si materiale
- Supervizare de specialitate profesionala
- Brosura „Protocol de Evaluare şi Intervenţie Logopedică” la pret redus de achizitionare doar prin participarea la curs (25 ron)


COST:
- 500 lei pentru psihologii care doresc diploma cu credite CPR
- 470 lei pentru psihologii care doresc diploma cu credite CPR, dar au mai participat la alte cursuri ale asociatiei
- 450 lei pentru studenti, cadrele didactice si alti specialisti care nu doresc diploma cu credite CPR, alte persoane
*** Brosura „Protocol de Evaluare şi Intervenţie Logopedică” la pret redus de achizitionare doar prin participarea la curs (25 ron)

IN ACEST PRET SUNT INCLUSE:
Mapa cu suport de curs
Materiale de lucru
Format electronic al cursului si al materialelor
Programe de interventie individualizate si practice
Teste, fise de evaluare logopedica, fise de interventie logopedica
Protocol (apa, ceai, cafea, produse patiserie)

TEMATICA:
1. Serviciile psihologice din psihologie clinică și psihopedagogie specială
2. Proceduri de atestare ca logoped, în conformitate cu Normele metodologice de aplicare a Legii 213/2004 ale Colegiului Psihologilor din România
3. Cum devin logoped?
4. Principalele categorii de persoane cu cerinţe speciale (deficienţe mintale/de intelect, deficienţe senzoriale, deficienţe fizice şi/sau neuromotorii, dificultăţi de învăţare, deficienţe asociate/multiple, tulburări de limbaj)
5. Logopedia (trăsăturile caracteristice tulburărilor de limbaj)
5.1.Clasificarea tulburărilor de limbaj (criterii de clasificare a tulburărilor de limbaj)
5.2. Psihodiagnosticul logopedic (principii terapeutice)
6. Evaluarea/psihodiagnoza complexă logopedică - depistare şi stabilirea diagnosticului diferenţial între tulburarea de limbaj şi altă/alte categorii de tulburări ( de ex. tulburările de învăţare, tulburările de dezvoltare şi tulburările de comportament – în scopul încadrarăriievaluării ca intervenţie educaţional - recuperatorie adecvată)
6.1. Evaluarea specifică limbajului - Probe de evaluare logopedică (delimitări conceptuale, Fişa de evaluare) ( prezentarea unor probe principale cu modalitate de lucru, aplicare, interpretare, evaluare - aplicaţie practică; exemple de fişe completate; etape ale depistării prin prezentări de cazuistică )
6.2. Fişa de Examinare Logopedică Complexă (delimitare conceptuală şi exemplificare) ( modalitate de completare pe fiecare dimensiune utilizând limbajul de specialitate - aplicaţie practică pe un model de fişă logopedică; exemple de modele completate)
7. Prezentare cazuistică video şi/sau audio ( modalităţi de evaluare logopedică utilizând probele specifice - aplicaţie practică în grup; momente interactive cu participanţii)
8. Studii de caz - Prezentare cazuistică video şi/sau audio ( discuţii libere )
9. Tulburări de pronunţie – dislalia
9.1. Definiţie, tipologie şi simptomatologie, forme clinice
9.2. Specificul tulburărilor de pronunţie la copilul normal si copilul cudeficienţe
9.3. Probe logopedice pentru diagnosticarea dislaliei ( prezentarea unor probe principale cu modalitate de lucru, aplicare, interpretare, evaluare; aplicaţie practică - lucru individual şi în echipă; exemple de fişe completate)
9.4. Programul terapeutic complex pentru corectarea dislaliei - Etape
9.4.1.Terapia cu caracter general
- educarea mişcărilor articulatorii
- educarea respiraţiei
- educarea auzului fonematic
9.4.2. Terapia specific logopedică
- emiterea sunetului
- consolidarea sunetului
- automatizarea sunetului
9.5. Exemple de programe terapeutice
9.6. Prezentare cazuistică (audio şi/sau video) ( prezentarea în detaliu a cel puţin unui program terapeutic )
9.7.Grupuri de lucru – realizarea unor programe terapeutice de corectare a dislaliei ( aplicaţie practică- lucru individual şi în echipă; exemple de programe realizate, discuţii libere)
10. Tulburări lexico-grafice – dislexia-disgrafia
10.1. Definire concepte, tipologia tulburărilor lexico-grafice, simptomatologie, clasificare
10.2. Forme specifice ale dislexo - disgrafiei la copiii normali şi copiii cu deficienţe
10.3. Probe pentru examinarea lexiei şi grafiei în vederea diagnosticării tulburărilor lexico-grafice ( prezentarea unor probe principale cu modalitate de lucru, aplicare, interpretare, evaluare; aplicaţie practică - lucru individual şi în echipă; exemple de fişe completate)
10.4. Programul terapeutic complex pentru corectarea tulburărilor lexico-grafice – etape ( prezentarea în detaliu a cel puţin unui program terapeutic )
10.5. Exemple de programe terapeutice (exemple de programe realizate - aplicaţie practică - lucru individual şi în echipă)
10.6. Prezentare cazuistică (audio şi/sau video)
10.7. Grupuri de lucru – realizarea unor programe terapeutice de corectare a tulburărilor lexico-grafice ( aplicaţie practică - lucru individual şi în echipă )
11. Exemple de programe terapeutice – etape (exemple de programe speciale )
12. Exerciţii practice pentru părinţi ( etapele procesului de colaborare familie-logoped, fişe de evidenţă pentru părinţi)
13. Programul educaţional individualizat
14. Studii de caz - Prezentare cazuistică video şi/sau audio

MODALITATE DE INSCRIERE:

Pentru inscrieri solicitati FORMULARUL SPECIAL DE INSCRIERE la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com (detalii telefonice la 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00).


Inscrierea se considera confirmata abia dupa achitarea sumei de 100 ron din costul integral al cursului pana la data de 14 iulie 2020. Dupa efectuarea platii va rugam sa transmiteti e-mail. Restul sumei se achita in ziua cursului, atunci cand are loc inmanarea mapei cu documentatia de curs, materialele de lucru.
! Daca acest curs se va amana pe motivul neconstituirii grupei si nu doriti sa asteptati pana la formarea grupei sau sa alegeti alt curs al asociatiei, suma achitata va fi restituita dupa ce veti trimite: nr. de cont, numele/prenumele titularului, cnp-ul/datele instituţiei. Daca persoana care a achitat avansul nu poate participa, acesta nu se returneaza.

Acte necesare participarii: BI/CI

Plata se face cu specificaţia: „Bucuresti Logopedie” la:

CONT BANCAR:

ASOCIATIA CENTRUL DE COMUNICARE SI DEZVOLTARE UMANA-PHOENIX
Sediul: Str. Leopardului, nr. 23 B, sector 5, Bucuresti
CIF: 30709765
Contul Bancar: RO80BTRLRONCRT0296446901
Banca: Banca Transilvania


Invitati Speciali: asociatia formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personala s.a.Asociatia “Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana-Phoenix CCDU-PHOENIX”, fondata in anul 2009 de Drd. Psiholog Principal/Psihoterapeut Specialist/ Formator COMANEANU MARIA este:
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania nr. autorizatie RF-II-119 din 2012
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Autoritatea Nationala a Calificarilor Profesioanale nr. autorizatii din 2014
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii din 2014
• - Partener programe de consiliere si terapie psihologica, dezvoltare personala, servicii psihologice in toate domeniile psihologiei (psihologie clinica, organizationala si a muncii, a transporturilor, a apararii si securitatii nationale, psiholopedagogiei speciale, logopediei, psihoterapiei, dezvoltarii personale) in 5 clinici medicale si Cabinet Individual de psihologie Comaneanu Maria din 2008.

Vă așteptăm!

*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.

 • 2020 18 Iul
  Cost/pers

  450 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 1

 • 2020 22 Feb
  Cost/pers

  450 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

AI
Andreea Iancu 07-08-2020

Buna ziua, cand vor mai fi următoarele înscrieri? Pentru luna iulie am aflat târziu.

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu13-08-2020

Buna ziua! Cursul de logopedie se va sustine la sala la sfarsitul lunii septembrie. Vom afisa perioada de sustinere atat aici, pe site, cat si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/comaneanu.maria
Multumim pentru interes si va asteptam!

A
Adina 27-05-2020

Buna ziua! M-ar interesa si pe mine cursul de logopedie! Nu sunt sanse sa se poata defasura online?

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu28-05-2020

Buna ziua! Acest curs nu va fi sustinut on-line. Este un curs cu multe aplicatii practice si mai ales materiale audio-video din timpul unor sedinte de logopedie, materiale pe care nu le vom putea prezenta in cadrul unei sustineri on-line. Cursul va fi sustinut la Bucuresti in luna iulie 2020 (vom anunta perioada pe site). Multumim.

RR
Roxana Radu 11-04-2020

Buna ziua! Avand in vedere situatia actuala si a masurilor luate impotriva infectarii cu Coronavirus, as fi intetesata de desfasurarea unor cursuri online care sa ofere si credite. Multumesc!

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu12-05-2020

Cursurile adaptate pentru sustinerea on-line sunt: 
- Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective-autorizat de Colegiului Psihologilor din Romania cu 10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile psihologiei, si
- Specialist in Activitatea de Coaching (cod COR 242412), autorizat de Autoritatea Nationala a Calificarilor Profesionale A.N.C. (fost CNFPA) si recunoscut U.E.

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp