Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective ON-LINE

 • Credite: 10
 • Numar ore: 10
 • Actualizat: 21/07/2021 - 10:09
Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice
Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix

CURS

TEHNICI SI TESTE PSIHOMETRICE SI PROIECTIVE

In Evaluarea Complexa Psihodiagnostica

Adaptare ON-LINE

 

25 IULIE 2021


Locuri Limitate

 

 

Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din Romania

ca formare profesionala continua avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu

 

10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile psihologiei

 

 

Cursul se regaseste in Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)

 

Cursul se sustine in sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.


INSCRIERE:

 

Inscrierea se realizeaza la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com. Veti primi formularul special de inscriere si detaliile legate de plata.

Detalii si alte informatii pe email sau la tel. 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00.CURSUL VA OFERA SI PREZINTA:

 

- 6 fise speciale

 

6 tehnici/teste pihometrice

instrumente de cunoasere/caracterizare/evaluare psihometrica a Temperamentului, Comportamentului, Stimei si Imaginii de sine, Acceptarii celorlalti s.a.

 

- 5 tehnici/teste proiective

Testul Persoanei cu calcularea coeficientului de maturitate mentala, Testul Desenului liber, Fabulele Duss, Testul de Aperceptie pentru copii CAT, Testul de Aperceptie Tematica pentru copii, adolescenti si adulti-TAT

 

- Introducere gratuita in Metoda TAC™ -”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice™,, si a Setului de Carduri Psihologice ”7 cai” - autor Comaneanu Maria

 

**** REDUCERE MARE DE PRET (pentru sustinerea On-Line)

- 200 ron (credite); 

- 180 ron (fara credite);

- 150 ron (persoana in grup de min. 10, cu credite); 

- 130 ron  (persoana in grup de min. 10, fara credite).


Data limita de inscriere: 20.07.2021.  


*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus - daca te inscrii pana pe data de 09.07.2021.

 

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus -pentru persoanele care au participat la Cursul -Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective 

si/sau  la

Cursul - Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice.

 

COORDONATOR CURS-FORMATOR:

 

Drd. COMANEANU MARIA - Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Psiholog Principal: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.

 

Psiholog Specialist in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata™ si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.

 

Experienţa profesionala - 25 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (9 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (12 ani), Bucureşti.

(CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

 

ADRESABILITATE:

 

Cursul se adresează tuturor psihologilor are au drept de libera practica (sau urmeaza sa il obtina) la Colegiul Psihologilor din Romania, dar si altor persoane interesate de perfectionare profesionala.

Este un curs care se incadreaza in pregatirea continua profesionala a celor care au obtinut specializarea/calificarea profesionala de consilier pentru dezvoltare personala, consilier vocational, consilier pentru orientarea in cariera, coach, a celor care sunt cadre didactice, consilieri scolari, psihopedagogi, pedagogi, asistenti sociali, terapeuti, tuturor celor care sunt interesati de metode si tehnici de evaluare, cunoastere si asistare a clientului in procesul de dezvoltare personala s profesionala, de consiliere, de terapie si psihoterapie.

Cursul este recomandat studentilor/ masteranzilor la facultatile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistenta sociala sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informatii și materiale noi si interesante.

 

CERTIFICARE - DIPLOMELE ELIBERATE DE COLEGIUL PSIHOLOGILOR, DIPLOMELE DE PARTICPARE, ADEVERINTELE VOR FI TRIMISE DOAR PE MAIL (in format scan/pdf/png/jpg). 

 

La finalul acestui curs se acorda:

 

- CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru toate specialitatile (conform noilor reglementari ale Colegiului Psihologilor, diplomele vor fi transmise pe email si vor avea semnatura electronica a presedintelui Colegiului Psihologilor, avand aceeasi valabilitate ca si diploma in format letric),

 

- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

 

- ADEVERINTA de participare pentru studenti/masteranzi (aplicatia practica putand fi folosita ca certificare de practica la facultate),

 

- DIPLOMA DE PARTICIPARE pentru consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali, coachi, consilieri pentru orientarea in cariera si alti participanti.

 

**** ***Pentru toti cei care vor alege sa parcurga si Cursul - Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective - autorizat cu alte 10 credite profesionale CPR valabile pentru toate specialitatile (acest curs se va sustine On-Line in 24 iulie 2021) si Cursul - Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice  - autorizat cu alte 10 credite profesionale CPR valabile pentru toate specialitatile (acest curs se va sustine On-Line in 31 iulie 2021), POSIBILITATEA pe viata de a participa la  cele 3 cursuri, oriunde se vor desfasura in tara sau online, oricare vor fi formatorii Asociatiei CCDU-Phoenix, din acea perioada. Poate veti dori sa aflati informatii noi, care in mod cert vor apare de-alungul timpului in cadrul cursurilor, poate veti dori sa recapitulati tehnicile cvasi-proiective, proiective si psihometrice, tehnicile de interventie in consilierea primara, poate veti dori sa retraiti momentele de proprie descoperire, momentele de impartasire ale altor participanti, in cadrul unei alte grupe. 


 

 ACHIZITII SI BENEFICII:

 

La sfarsitul cursului veti primi:

 

- 6 fise model de inregistrare, 6 teste psihometrice si 3 teste proiective, informatii despre alte 2 teste proiective, despre instrumentul de lucru terapeutic-cardurile psihologice, modalitatea de aplicare, de interpretare si parcurgere a pasilor in realizarea cunoasterii si consilierii unui client sau a unui grup de clienti,

- Format de curs si materiale

 

 

TEMATICA:

 

Te-ai intrebat cum se procedeaza in cunoasterea si consilierea psihologica?

 

Tehnicile proiective sunt aplicabile la copii, adolescenti dar foarte bine si la adulti si au la baza mecanismul psihologic uman, bazat pe fenomenul proiectiei sau oglindirii noastre in ceilalti dar si pe fenomenul calibrarii interumane.

Tehnicile psihometrice standardizate vin si le vor completa, confirmand ceea ce putem cuprinde in cifre si interpretari deja stabilite.

La finalul Modulului 2 veti primi atat de multe teste si instrumente incat veti ramane surprinsi ca nu este un curs de lunga durata...si veti avea posibilitatea de a va intampina clientii noi cu un portofoliu de cunoastere si clientii vechi, cu materiale noi.

 

 

Tematica cursului:

 

1. Tehnicile si Testele Psihometrice.

* prezentarea unui model si ghid cadru de inregistrare a informatiilor/rezultatelor si prezentarea unor tehnici de construire a acestora prin adaptarea la persoana evaluata pentru alcatuirea dosarului clientului:

6 fise model de inregistrare a informatiilor/rezultatelor evaluarii:

 

1.1-Acordul si Contractul individual;

1.2- Acordul si Contractul de grup;

1.3- Fisa de cunoastere pentru copil;

1.4- Fisa de cunoastere si caracterizare pentru adolescent si adult,

1.5- Fisa insemnari sedinte consiliere;

1.6- Fisa- Raport de Cunoastere si Caracterizare.

 

2. Prezentare si aplicare de instrumente psihometrice, modalitate de lucru si interpretare:

6 teste psihometrice

2.1- Test de evaluare a temperamentului, ca latura a personalitatii neschimbabila dar educabila;

2.2- Teste de evaluare a nivelului stimei de sine si imaginii de sine;

2.3-Test de evaluare a competenţei interpersonale şi atitudinale/comportamentale;

2.4- Scala-Harta psihopedagogica a atitudinilor şi comportamentelor;

2.5- Scala de acceptare a celorlalti

 

3. Prezentare si aplicare de instrumente de evaluare psihologica proiective, modalitate de lucru si interpretare:

2 teste proiective (manual+fise):

 

3.1- Testul Goodenough si Testul ,,Draw a man” – Probele Testul Omuletului si Testul Persoanei, aplicate si abordate sub aspect psihometric ca teste cu o tehnica speciala de raportare a rezultatelor la nivelul de inteligenta (posibilitatea de a determina coeficientul de maturitate/gradul de dezvoltare in functie de aptitudinile de a desena un omulet/o persoana), cat si importanta acestuia in cunoastrea psihologica de tip proiectiv;

 

3.2- Fabulele DUSS - un altfel de instrument care ne permite sa aducem la lumina bazele ascunse si inconstiente ale anumitor comportamente manifeste, prin intermediul caruia pot fi identificate complexele inconstiente, problemele neexprimate sau manifestate.

 

3.3- C.A.T. sau T.A.C.-Testul Aperceptiei pentru Copii, pentru varste cuprinse intre 3 si 10 ani (dar si pentru adolescenti si adulti), vizeaza investigarea personalitatii prin intermediul semnificatiilor psihodinamice provenind din interpretarea a 10 planse alb-negru si in varianta noua a testului, din interpretarea a 10 planse cu teme diferite reprezentate color;

 

3.4- T.A.T. Testul de Aperceptie Tematica, ne ofera posibilitatea de cunoastere a modelele de gandire, atitudinilor fata de sine si fata de ceilalti, a capacitatii observationale si a raspunsurilor emotionale ale subiectului. Este o extraordinara proba de imaginatie prin tehnica realizarii de catre client a unor povestiri dupa 21 de planse alb-negru, desene, fotografii, reproduceri ale unor tablouri sau gravuri.

 

3.5 -Cardurile psihologice- instrumente de cunoastere si interventie psihologica prin metoda proiectiv-metaforica cu ajutorul unor carduri special create si alese in functie de tema dominanta a clientului.

 

3.6- PREZENTARE - Metoda TAC™ - ”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice™,, si Setul de Carduri Psihologice ”7 cai”- autor Comaneanu Maria.

 

*Aplicatii practice si desfasurare interactiva, avand ca principale scopuri: integrarea elementelor teoretice si practice prin intelegerea importantei aplicarii acestor instrumente dupa parcurgerea unui proces de autoadministrare si autocunoastere.

 

Deci, cursul va aduce cunoasterea a: 6 fise model de inregistrare, 5 teste psihometrice si 5 teste proiective.

 

COSTUL CURSULUI ON-LINE, VA ADUCE O REDUCERE SUBSTANTIALA:

 

- 180 ron/participant - pentru studenti/masteranzi/cadre didactice/consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali etc.

 

- 200 ron/participant psiholog acreditat - pentru psihologii care solicita cele 10 credite Colegiul Psihologilor

 

*- 150 ron/participant in grup organizat pentru psihologi acreditati (10 pers.)+ participare gratuita pentru organizator

 

*- 130 ron/participanti fara credite psihologice in grup organizat (10 pers.)+ participare gratuita pentru organizator

 

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus - daca te inscrii pana pe data de 09.07.2021.

 

**** REDUCERE DE 20 ron aplicata situatiilor de mai sus, pentru persoanele care au participat la Cursul -Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective si/sau Cursul -Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice.

 

*** Deoarece locurile sunt limitate, inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului de inscriere completat si a dovezii de plata.

 

PROGRAMUL CURSULUI:

 

Vineri - 23 iulie 2021 - se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicatiile practice, astfel incat sa aveti posibilitatea de a le descarca, printa, studia si urma pasii care vi se vor indica.

 

Duminica - 25 iulie 2021  - vom incepe sustinerea cursului on-line: 9,15 - 16,30 (pauza mare va fi de doar 30 min. si se va stabili de comun acord).

 

  

INSTRUCTIUNI CURS ONLINE:

 

Cursul se deruleaza online, in format webinar, in timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.

 

Pasii de inscriere:


1. Va inscrieti completand formularul de inscriere accesand butonul ”Inscrieri” sau solicitand inscrierea pe e-mail: comaneanu_maria@yahoo.com.


2. Inscrierea se considera confirmata dupa transmiterea formularului de inscriere completat si a dovezii de plata (doar pana pe data de 09 iulie 2021 beneficiati de reducerea de 20 ron). Cursul se va desfasura cu un numar limitat de persoane, motiv pentru care inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului si dovezii de plata.


3. Link-ul de acces in aplicatia ZOOM se va transmite pe email inainte de inceperea cursului, in dimineata zilei de 25 iulie 2021, la ora 09,00.


Intrati pe link-ul respectiv si va inscrieti cu numele si adresa de e-mail. Este de preferat sa va descarcati aplicatia pe calculator / laptop.


In ziua si la ora inceperii intrati in direct accesand link-ul respectiv, dar dupa ce ati testat functionalitatile audio-video.


! Mentiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului si specificatiile legate de plata, vor fi transmise odata cu formularul de inscriere.Invitati Speciali: asociatia formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personala s.a.


**************
Asociatia “Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana-Phoenix CCDU-PHOENIX”, fondata in anul 2009 de Drd. Psiholog Principal/Psihoterapeut Specialist/ Formator COMANEANU MARIA este:
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania nr. autorizatie RF-II-119 din 2012
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Autoritatea Nationala a Calificarilor Profesioanale nr. autorizatii din 2014
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii din 2014
• - Partener programe de consiliere si terapie psihologica, dezvoltare personala, servicii psihologice in toate domeniile psihologiei (psihologie clinica, organizationala si a muncii, a transporturilor, a apararii si securitatii nationale, psiholopedagogiei speciale, logopediei, psihoterapiei, dezvoltarii personale) in 5 clinici medicale si Cabinet Individual de psihologie Comaneanu Maria din 2008.

VA ASTEPTAM!


*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.

 • 2021 25 Iul
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 13 Mar
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2020 17 Oct
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2020 11 Iul
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

 • 2020 13 Iun
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

 • 2020 23 Mai
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

CS
Cida Simona 08-10-2020

Data nașterii 27.06.1969 Mulțumesc!

E
Eugenia 24-09-2020

La curs pot participa și persoane din Republica Moldova?

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu25-09-2020

Cursurile Asociatiei Phoenix, desfasurate atat online cat si la sala, pot fi parcurse de toate persoanele interesate.

RM
Raluca Mircea 18-09-2020

Buna ziua, As dori sa stiu daca se va organiza cu siguranta cursul de tehnici si teste psihometrice si proiective ONLINE? Daca da, puteti estima o data? Multumesc anticipat!

L
Liliana 26-08-2020

Sunt din Iasi, psiholog , sunt interesată de cursul de tehnici proiective.Aveti un curs in vedere in perioada următoare?

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu19-09-2020

 Cursul TEHNICI SI TESTE PSIHOMETRICE SI PROIECTIVE s-a stabilit a se susţine On-Line pe data de 17 octombrie 2020. Participând la acest curs veţi beneficia de Reducere de preţ la noul curs adaptat On-Line TEHNICI SI TESTE CVASI-PROIECTIVE SI PROIECTIVE organzat în 31 octombrie 2020. Detalii - pe paginile dedicate acestor cursuri.  

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp