Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective

 • Credite: 10
 • Durata: 10 ore
 • Actualizat: 28-02-2024 - 15:32
Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective - On-Line - Cursuri psihologice
Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective - On-Line - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix

Cursul

TEHNICI ŞI TESTE PSIHOMETRICE ŞI PROIECTIVE - M 2

În Evaluarea Complexă Psihodiagnostică

 

Adaptare ON-LINE

 

20 aprilie 2024

  

Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din România

ca formare profesională continuă avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu

  

10 credite profesionale valabile pentru toate specialităţile psihologiei


!!! NOU  - Plata se poate realiza online prin Mobilpay Netopia cu Cardurile Prima de cariera didactică - Pluxee (Sodexo)

 

Cursul se regăseşte în Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesională (Rev.2)

 

Cursul se susţine în sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.


Locuri Limitate

Locurile se vor ocupa în ordinea achitării sumei corespunzătoare situaţiei dvs.

 

ÎNSCRIERE:

 

Înscrierea se realizează completând formularul de înscriere din link:

 

https://forms.gle/3ABEw3tqkXWGY5PY8

 

Ulterior veţ primi detaliile legate de plată, cont, desfăşurare.

 

Înscrierea se consideră confirmată abia după efectuarea plăţii. 

 

Email: asociatia.phoenix.22@gmail.com

 

Telefon pentru detalii şi informaţii: 0734218855CURSUL VĂ OFERĂ ŞI PREZINTĂ

 ü 6 fişe speciale

ü 6 tehnici/teste pihometrice:

instrumente de cunoasere/ caracterizare/ evaluare psihometrică a Temperamentului, Stimei de sine, Imaginii de sine, Acceptării celorlalţi, Comportamentului, Integrării psiho-sociale.

ü 6 tehnici/teste proiective: 

Testul Omuleţului cu calcularea coeficientului de maturitate mentală, Testul Persoanei, Fabulele Duss, Testul de Apercepţie pentru copii - CAT, Testul de Apercepţie Tematică pentru copii, adolescenţi şi adulţi - TAT, Cardurile Psihologice.

ü Suport teoretic de curs - 50 pagini

ü Introducere gratuită în Metoda TAC® -Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice® şi a Setului de Carduri Psihologice -7 cai® - autor Comăneanu Maria.

 

 PREŢ 

(pentru sustinerea On-Line)

  

- 300 ron (credite)

- 250 ron (fara credite)

- 250 ron (persoana in grup de min. 10, cu credite)

- 230 ron (persoana in grup de min. 10, fara credite)

 

 *** REDUCERE DE 20 ron - aplicată situaţiilor de mai sus - persoanelor care au participat la: 

Cursul - Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective (M 1)

si/sau la

Cursul - Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice (M 3)

si/sau la

Cursul - Tehnicile Proiectiv-Metaforice ca Mijloace Simbolice (M 4)

 

Pentru cei care nu au parcurs niciunul din aceste cursuri şi sunt interesaţi, vă anunţăm că se vor susţine în perioada imediat următoare astfel:

 

→ Cursul - Tehnici şi Teste Cvasi-Proiective şi Proiective (M1 )- OnLine - 13.04.2024

 

→ Cursul - Tehnici Expresiv-Creative şi Proiectiv-Metaforice (M 3) - OnLine - 18.05.2024

 

→ Cursul - Tehnicile Proiectiv-Metaforice ca Mijloace Simbolice şi Despre Cardurile Psihologice (M 4) - OnLine - 25.05.2024

 

→ Cursul CARDURILE PSIHOLOGICE ŞI DE TERAPIE ASISTATĂ® - La Sală - 06.07.2024

 

*** Fiecare modul sau curs este creat astfel încât să poată fi parcurs în mod individual. Participarea la un modul nu este condiţionată de parcurgerea celorlalte.

 

  

COORDONATOR CURS-FORMATOR

  

Drd. COMĂNEANU MARIA - Psiholog și Psihoterapeut (1996 - prezent), Supervizor Profesional în Psihologie Clinică, Psihopedagogie Specială, Psihologia Muncii și Psihologia Securității Naționale (2009 - prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008 - prezent), Președinte Asociația CCDU-Phoenix (2011 - prezent), Licențiată în utilizarea mai multor teste și platforme de teste psihologice de evaluare psihologică pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din România.

 

Psiholog Principal: Psihologie Clinică, Psihopedagogie Specială.

 

Psiholog Specialist în: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană, psihodramă, cognitiv-comportamentală, rațional-emotivă, experiențială) (1995 - prezent), Formator/Trainer (2007 - prezent; în cadrul a cel puțin 24 de programe de formare profesională din domeniile de competență ale psihologiei și dezvoltării personale), Consilier pentru Dezvoltare Personală (2014 - prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere liberă Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant Cardurile imagini-metoda israeliană Yaron și Efrat a tehnicii experiențiale prin foto-terapie, Certificată în metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri și simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice și de Terapie Psihologică Asistată® și a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice® s.a.

 

Experiență profesională - 29 ani în domeniul psihologiei aplicate în: Leagăn de copii, Învățământ special pentru persoane cu cerințe educaționale speciale (5 ani), Ministerul Apărării Naționale - șef compartiment psihologic (9 ani), Fundația Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (13 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (15 ani), Bucureşti.

(CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).


ADRESABILITATE


Ø cursul se adresează tuturor psihologilor care au drept de liberă practică (sau urmează să îl obțină) la Colegiul Psihologilor din România, dar și altor persoane interesate de perfecționare profesională;

Ø cursul se încadrează în pregătirea continuă profesională a celor care au obținut specializarea/calificarea profesională de consilier pentru dezvoltare personală, consilier vocațional, consilier pentru orientarea în carieră, coach, a celor care sunt cadre didactice, consilieri școlari, psihopedagogi, pedagogi, asistenți sociali, terapeuți, tuturor celor care sunt interesați de metode și tehnici de evaluare, cunoaștere și asistare a clientului în procesul de dezvoltare personală și profesională, de consiliere, terapie și psihoterapie;

Ø este recomandat studenților/ masteranzilor la facultățile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistență socială sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informații și materiale noi și interesante.

 

 

CERTIFICARE

 

DIPLOMELE ELIBERATE DE COLEGIUL PSIHOLOGILOR, DIPLOMELE DE PARTICIPARE, ADEVERINŢELE VOR FI TRIMISE DOAR PE MAIL (în format scan/pdf/png/jpg). 

 

 La finalul acestui curs se acordă:

 CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din România – cu 10 credite profesionale, recunoscute pentru toate specialitățile psihologiei (conform noilor reglementări ale Colegiului Psihologilor, diplomele vor fi transmise pe email și vor avea semnătura electronică a președintelui Colegiului Psihologilor, având aceeași valabilitate ca și diploma în format letric)

 DIPLOMĂ SPECIALĂ de participare la curs de perfecționare profesională continuă, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice

 ADEVERINȚĂ de participare pentru studenți/masteranzi (aplicația practică putând fi folosită ca certificare de practică la facultate)

 DIPLOMĂ DE PARTICIPARE pentru consilieri pentru dezvoltare personală, consilieri vocaționali, coach, consilieri pentru orientarea în carieră și alți participanți

 

!!! Pentru toți cei care vor alege ca să parcurgă toate cele 4 module, acordăm POSIBILITATEA pe viață de a le RELUA GRATUIT, oriunde se vor desfășura în țară sau online, oricare vor fi formatorii Asociației CCDU-Phoenix, din acea perioadă.


ACHIZIŢII ŞI BENEFICII


Ø 6  fişe model de înregistrare, 6 teste psihometrice şi 6 teste proiective, informaţii despre alte 2 teste proiective, despre instrumentul de lucru terapeutic-cardurile psihologice, modalitatea de aplicare, de interpretare şi parcurgere a paşilor în realizarea cunoaşterii şi consilierii unui client sau a unui grup de clienţi;

Ø Suport teoretic de curs - 50 pagini;

Ø Introducere gratuită în Metoda TAC® - Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice® și a Setului de Carduri Psihologice - 7 cai® - autor Maria Comăneanu

  

 

TEMATICĂ

 

Te-ai întrebat cum se procedează în cunoaşterea şi consilierea psihologică?

Acest curs este conceput pentru a-ți dezvălui metodele prin care poți pătrunde în profunzimile psihicului uman, utilizând tehnici proiective adaptabile atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru adulți.

Vă vom introduce în mecanismele psihologice umane esențiale, bazate pe fenomenul proiecției și pe calibrarea interumană, oferindu-vă o înțelegere profundă a modului în care ne oglindim în ceilalți și cum putem ajusta această percepție pentru a îmbunătăți relațiile interpersonale.

 

Pe lângă aceste tehnici, cursul nostru vă va familiariza și cu tehnici psihometrice standardizate, care completează și confirmă înțelegerea noastră prin cifre și interpretări stabilite.

 

La finalul Modulului 2, veți fi surprinşi de bogăția de teste și instrumente primite, chiar dacă cursul nu se întinde pe o durată îndelungată, având posibilitatea să vă întâmpinați clienții cu un portofoliu complex de cunoștințe și materiale inedite.

 

Tematica cursului:

 

1. Tehnicile şi Testele Psihometrice.

* prezentarea unui model şi ghid cadru de înregistrare a informaţiilor/rezultatelor şi prezentarea unor tehnici de construire a acestora prin adaptarea la persoana evaluată pentru alcătuirea dosarului clientului:

6 fişe model de înregistrare a informatiilor/rezultatelor evaluării:

 

1.1-Acordul şi Contractul individual;

1.2- Acordul şi Contractul de grup;

1.3- Fişa de cunoaştere pentru copil;

1.4- Fişa de cunoaştere şi caracterizare pentru adolescent şi adult;

1.5- Fişa de caracterizare psiho-pedagogică;

1.6- Fişa - Raport de Cunoaştere şi Caracterizare.

 

2. Prezentare şi aplicare de instrumente psihometrice, modalitate de lucru şi interpretare:

6 teste psihometrice

 

2.1- Test de evaluare a temperamentului

2.2- Test de evaluare a nivelului stimei de sine

2.3- Test de evaluare a imaginii de sine

Asemănări şi diferenţe între stima de sine şi imaginea de sine.

2.4- Scala de acceptare a celorlalţi

2.5- Test de evaluare a competenţei interpersonale, atitudinale/comportamentale

2.6- Scala de integrare psiho-socială

 

3. Prezentare şi aplicare de instrumente de evaluare psihologică proiective, modalitate de lucru şi interpretare:

2 teste proiective (manual+fişe):

 

3.1- Testul Goodenough şi Testul ,,Draw a man” – Probele Testul Omuleţului şi Testul Persoanei, aplicate şi abordate sub aspect psihometric ca teste cu o tehnică specială de raportare a rezultatelor la nivelul de inteligenţă (posibilitatea de a determina coeficientul de maturitate/gradul de dezvoltare în funcţie de aptitudinile de a desena un omuleţ/o persoană), cât şi importanţa acestuia în cunoaşterea psihologică de tip proiectiv;

 

3.2 - Fabulele DUSS - un altfel de instrument care ne permite să aducem la lumină bazele ascunse şi inconştiente ale anumitor comportamente manifeste, prin intermediul căruia pot fi identificate complexele inconştiente, problemele neexprimate sau manifestate.

 

3.3 - C.A.T. sau T.A.C. - Testul Apercepţiei pentru Copii, pentru vârste cuprinse între 3 şi 10 ani (dar şi pentru adolescenţi şi adulţi), vizează investigarea personalităţii prin intermediul semnificaţiilor psihodinamice provenind din interpretarea a 10 planşe alb-negru şi în varianta nouă a testului, din interpretarea a 10 planşe cu teme diferite reprezentate color;

 

3.4 - T.A.T. Testul de Apercepţie Tematică, ne oferă posibilitatea de cunoaştere a modelele de gândire, atitudinilor faţă de sine şi faţă de ceilalţi, a capacităţii observaţionale şi a răspunsurilor emoţionale ale subiectului. Este o extraordinară probă de imaginaţie prin tehnica realizării de către client a unor povestiri după 21 de planşe alb-negru, desene, fotografii, reproduceri ale unor tablouri sau gravuri.

 

3.5 - Cardurile psihologice - instrumente de cunoaştere şi intervenţie psihologică prin metoda proiectiv-metaforică cu ajutorul unor carduri special create şi alese în funcţie de tema dominantă a clientului.

 

3.6 - PREZENTARE - Metoda TAC® - Terapia Asistata cu Cardurile Psihologice® şi Setul de Carduri Psihologice - 7 cai® - autor Comăneanu Maria.

 

*Aplicaţii practice şi desfaşurare interactivă, având ca principale scopuri: integrarea elementelor teoretice şi practice prin întelegerea importanţei aplicării acestor instrumente după parcurgerea unui proces de autoadministrare şi autocunoaştere.

 

Deci, Modulul 2 vă aduce cunoaşterea a: 6 fişe model de înregistrare, 5 teste psihometrice şi 5 teste proiective.

 

 

PROGRAMUL CURSULUI

  

Vineri - se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicațiile practice, astfel încât să aveți posibilitatea de a le descărca, printa, studia și urma pașii care vi se vor indica.

 

Sâmbăta - vom începe susținerea cursului on-line în intervalul: 9,15 - 16,30 (pauza mare va fi de doar 30 min. și se va stabili de comun acord).

 

INSTRUCȚIUNI CURS ONLINE

 Cursul se derulează online, în format webinar, în timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.

 

 PAȘII DE ÎNSCRIERE:

 

1. Vă înscrieți completând formularul de înscriere accesând link-ul formularului google: https://forms.gle/3ABEw3tqkXWGY5PY8.

 

2. Înscrierea se consideră confirmată după transmiterea formularului de înscriere completat și efectuării plății în unul din conturile de mai sus.

Dovada de plată o puteți trimite pe adresa de email: asociatia.phoenix.22@gmail.com.

 

3. Link-ul de acces în aplicația ZOOM se va transmite pe adresa dvs. de email cu are v-ați înscris, înainte de începerea cursului, în dimineața zilei de curs, la ora 09.00.

 

Intrați pe link-ul respectiv și vă înscrieți cu numele și adresa de e-mail. Este de preferat să vă descărcați aplicația pe calculator / laptop.

 

În ziua și la ora începerii intrați în direct accesând link-ul respectiv, dar după ce ați testat funcționalitățile audio-video.

 

! Mențiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului și specificațiile legate de plată, vor fi transmise odată cu formularul de înscriere.

 

Invitați Speciali: asociația formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, școlare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personală s.a.


DESPRE ASOCIAȚIA CCDU-PHOENIX


Asociația “Centrul de Comunicare și Dezvoltare Umană-Phoenix CCDU-PHOENIX”, fondată în anul 2009 de Drd. Psiholog Principal/Psihoterapeut Specialist/ Formator MARIA COMANEANU este:

• Furnizor de Formare Profesională autorizat de Colegiul Psihologilor din România - nr. autorizație RF-II-119 din 2012;

• Furnizor de Formare Profesională autorizat de Autoritatea Națională a Calificărilor Profesionale nr. autorizații din 2014;

• Furnizor de Formare Profesională autorizat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării din 2014;

• Partener programe de consiliere și terapie psihologică, dezvoltare personală, servicii psihologice în toate domeniile psihologiei (psihologie clinică, organizațională și a muncii, a transporturilor, a apărării și securității naționale, psiholopedagogiei speciale, logopediei, psihoterapiei, dezvoltării personale) în 5 clinici medicale și Cabinet Individual de psihologie Comăneanu Maria din 2008.

  

VĂ AȘTEPTĂM!

 

*Asociaţa CCDU-PHOENIX îşi rezervă dreptul de a-şi alege şi/sau păstra clienţii.

 • 2024 20 Apr
  Cost/pers

  300.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2023 18 Iun
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2023 14 Mai
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2023 12 Mar
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2023 12 Feb
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2023 05 Feb
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 06 Noi
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 25 Sep
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 29 Mai
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 19 Dec
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 17 Oct
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 25 Iul
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2020 11 Iul
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

 • 2020 13 Iun
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

 • 2020 23 Mai
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

CS
Cida Simona 08-10-2020

Data nașterii 27.06.1969 Mulțumesc!

E
Eugenia 24-09-2020

La curs pot participa și persoane din Republica Moldova?

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu25-09-2020

Cursurile Asociatiei Phoenix, desfasurate atat online cat si la sala, pot fi parcurse de toate persoanele interesate.

RM
Raluca Mircea 18-09-2020

Buna ziua, As dori sa stiu daca se va organiza cu siguranta cursul de tehnici si teste psihometrice si proiective ONLINE? Daca da, puteti estima o data? Multumesc anticipat!

L
Liliana 26-08-2020

Sunt din Iasi, psiholog , sunt interesată de cursul de tehnici proiective.Aveti un curs in vedere in perioada următoare?

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu19-09-2020

 Cursul TEHNICI SI TESTE PSIHOMETRICE SI PROIECTIVE s-a stabilit a se susţine On-Line pe data de 17 octombrie 2020. Participând la acest curs veţi beneficia de Reducere de preţ la noul curs adaptat On-Line TEHNICI SI TESTE CVASI-PROIECTIVE SI PROIECTIVE organzat în 31 octombrie 2020. Detalii - pe paginile dedicate acestor cursuri.  

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp