Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective ON-LINE

 • Credite: 10
 • Numar ore: 10
 • Actualizat: 20/09/2020 - 09:18
Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice
Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix

TEHNICI SI TESTE PSIHOMETRICE SI PROIECTIVE
in Evaluarea Complexa Psihodiagnostica

Curs adaptat ON-LINE - Locuri Limitate - 17 OCTOMBRIE 2020

Cursul se sustine in sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020, dar va oferim posibilitatea de repetare gratuita la sala, in momentul in care se va putea desfasura astfel si dupa ce anuntati organizatorii.

Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din Romania ca formare profesionala continua si este avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu 10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile psihologiei

Cursul se regaseste in Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)

CURSUL VA OFERA SI PREZINTA:

- 6 fise speciale

- 6 tehnici/teste pihometrice: instrumente de cunoasere/caracterizare/evaluare psihometrica a Temperamentului, Comportamentului, Stimei si Imaginii de sine, Acceptarii celorlalti s.a.

- 5 tehnici/teste proiective: Testul Persoanei cu calcularea coeficientului de maturitate mentala, Testul Desenului liber, Fabulele Duss, Testul de Aperceptie pentru copii CAT, Testul de Aperceptie Tematica pentru copii, adolescenti si adulti-TAT

- la final, veti beneficia de: Introducere gratuita in Metoda TAC™ -”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice™,, si a Setului de Carduri Psihologice ”7 cai” - autor Comaneanu Maria

**** REDUCERE MARE DE PRET (pentru sustinerea On-Line si cu posibilitatea de repetare gratuita la sala) - de la 250 ron la !!! 200 ron !!! (credite); de la 230 ron la !!! 180 ron !!! (fara credite); 150 ron/130 ron (grup cu credite/grup fara credite).

DESFASURARE:

In contextul informatiilor detinute pana in prezent despre evolutia pandemiei SARS-CoV-2 si despre criteriile de reluare a activitatile care impun interactiunea „fata in fata”, Asociatia CCDU-Phoenix a decis reluarea acestui curs, prin desfasurarea lui in mediul on-line.

! In functie de evolutia situatiei, aceasta masura poate suferi modificari astfel incat, imediat ce vom putea relua in conditii de siguranta cursurile la sala, vom restabili modalitatea de desfasurare a acestuia atat in Bucuresti cat si in alte localitati ale tarii.


COORDONATOR CURS-FORMATOR:
Drd. COMANEANU MARIA - Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Psiholog Principal: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.

Psiholog Specialist in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata™ si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.

Experienţa profesionala - 25 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (9 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (12 ani), Bucureşti - (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

ADRESABILITATE:
Cursul se adresează tuturor psihologilor are au drept de libera practica (sau urmeaza sa il obtina) la Colegiul Psihologilor din Romania, dar si altor persoane interesate de perfectionare profesionala.
Este un curs care se incadreaza in pregatirea continua profesionala a celor care au obtinut specializarea/calificarea profesionala de consilier pentru dezvoltare personala, consilier vocational, consilier pentru orientarea in cariera, coach, a celor care sunt cadre didactice, consilieri scolari, psihopedagogi, pedagogi, asistenti sociali, terapeuti, tuturor celor care sunt interesati de metode si tehnici de evaluare, cunoastere si asistare a clientului in procesul de dezvoltare personala s profesionala, de consiliere, de terapie si psihoterapie.
Cursul este recomandat studentilor/ masteranzilor la facultatile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistenta sociala sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informatii și materiale noi si interesante.

CERTIFICARE - TOATE DIPLOMELE, ADEVERINTELE VOR FI TRIMISE PE MAIL (in format scan) SI IN ORIGINAL (doar la solicitarea dvs. prin curier, cu plata la destinatar) :

La finalul acestui curs se acorda:

- CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru toate specialitatile (conform noilor reglementari ale Colegiului Psihologilor, diplomele vor fi transmise pe email si vor avea semnatura electronica a presedintelui Colegiului Psihologilor, avand aceeasi valabilitate ca si diploma in format letric),

- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

- ADEVERINTA de participare 30/60 ore pentru studenti/masteranzi (aplicatiile practice si cazuistica pot fi folosite pentru certificarea practicii),

- DIPLOMA DE PARTICIPARE pentru consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali, coachi, consilieri pentru orientarea in cariera si alti participanti. 

*** DIPLOMA DE ONOARE pentru toti cei care vor alege sa parcurga si Cursul - Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective - ca tehnici in Interventia, Asistenta, Consilierea Personala Psihologica - autorizat cu alte 10 credite profesionale CPR valabile pentru toate specialitatile
(Teste CvasiProiective si Proiective-prezinta 4 tehnici cvasi-proiective: TV, 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH, Testul Familiei, Testul Atomul Social-varianta de lucru unu la unu si varianta pentru grup; 3 tehnici proiective bazate pe tehnica povestii desenate; Povestile metaforice si Cardurile psihologice s.a.)-
stabilit a se sustine OnLine in data de 31 octombrie 2020.

Diploma de Onoare, va da absolventilor posibilitatea pe viata de a participa la aceste 2 cursuri, oriunde se vor desfasura in tara sau online, oricare vor fi formatorii Asociatiei CCDU-Phoenix, din acea perioada. Poate veti dori sa aflati informatii noi, care in mod cert vor apare de-alungul timpului in cadrul cursurilor, poate veti dori sa recapitulati tehnicile cvasi-proiective, proiective si psihometrice, tehnicile de interventie in consilierea primara, poate veti dori sa retraiti momentele de proprie descoperire, momentele de impartasire ale altor participanti, in cadrul unei alte grupe.

ACHIZITII SI BENEFICII:
La sfarsitul cursului veti primi materiale si informatii despre:

- 6 fise model de inregistrare, 6 teste psihometrice si 5 teste proiective, informatii despre instrumentul de lucru terapeutic-cardurile psihologice, modalitatea de aplicare, de interpretare si parcurgere a pasilor in realizarea cunoasterii si consilierii unui client sau a unui grup de clienti,
- Format de curs si materiale
- Supervizare de specialitate profesionala


TEMATICA:
Te-ai intrebat cum se procedeaza in cunoasterea si si evaluarea psihologica?

Tehnicile proiective sunt aplicabile la copii, adolescenti dar foarte bine si la adulti si au la baza mecanismul psihologic uman, bazat pe fenomenul proiectiei sau oglindirii noastre in ceilalti dar si pe fenomenul calibrarii interumane. Tehnicile psihometrice vor veni si le vor completa, confirmand ceea ce putem cuprinde in cifre si interpretari deja stabilite.

La finalul acestui curs, mapa dvs. va cuprinde atat de multe teste si instrumente incat veti ramane surprinsi ca nu este un curs de lunga durata...si veti avea posibilitatea de a va intampina clientii cu materiale noi.

Tematica cursului:

1. Tehnicile si Testele Psihometrice.
* prezentarea unui model si ghid cadru de inregistrare a informatiilor/rezultatelor si prezentarea unor tehnici de construire a acestora prin adaptarea la persoana evaluata pentru alcatuirea dosarului clientului:
6 fise model de inregistrare a informatiilor/rezultatelor evaluarii:

1.1-Acordul si Contractul individual;
1.2- Acordul si Contractul de grup;
1.3- Fisa de cunoastere pentru copil;
1.4- Fisa de cunoastere si caracterizare pentru adolescent si adult,
1.5- Fisa insemnari sedinte consiliere;
1.6- Fisa- Raport de Cunoastere si Caracterizare.

2. Prezentare si aplicare de instrumente psihometrice, modalitate de lucru si interpretare:
6 teste psihometrice
2.1- Test de evaluare a temperamentului, ca latura a personalitatii neschimbabila dar educabila;
2.2- Test de evaluare a nivelului stimei de sine;
2.3.- Test de evaluare a imaginii de sine;
2.4-Test de evaluare a competenţei interpersonale şi atitudinale/comportamentale;
2.5- Scala-Harta psihopedagogica a atitudinilor şi comportamentelor;
2.6- Scala de acceptare a celorlalti

3. Prezentare si aplicare de instrumente de evaluare psihologica proiective, modalitate de lucru si interpretare:
2 teste proiective (manual+fise):

3.1- Testul Goodenough si Testul ,,Draw a man” – Probele Testul Omuletului si Testul Persoanei, aplicate si abordate sub aspect psihometric ca teste cu o tehnica speciala de raportare a rezultatelor la nivelul de inteligenta (posibilitatea de a determina coeficientul de maturitate/gradul de dezvoltare in functie de aptitudinile de a desena un omulet/o persoana), cat si importanta acestuia in cunoastrea psihologica de tip proiectiv;

3.2- Fabulele DUSS - un altfel de instrument care ne permite sa aducem la lumina bazele ascunse si inconstiente ale anumitor comportamente manifeste, prin intermediul caruia pot fi identificate complexele inconstiente, problemele neexprimate sau manifestate.

Vom lucra si veti mai cunoaste alte 3 teste/tehnici proiective ca:

3.3- C.A.T. sau T.A.C.-Testul Aperceptiei pentru Copii, pentru varste cuprinse intre 3 si 10 ani (dar si pentru adolescenti si adulti), vizeaza investigarea personalitatii prin intermediul semnificatiilor psihodinamice provenind din interpretarea a 10 planse alb-negru si in varianta noua a testului, din interpretarea a 10 planse cu teme diferite reprezentate color;

3.4- T.A.T. Testul de Aperceptie Tematica, ne ofera posibilitatea de cunoastere a modelele de gandire, atitudinilor fata de sine si fata de ceilalti, a capacitatii observationale si a raspunsurilor emotionale ale subiectului. Este o extraordinara proba de imaginatie prin tehnica realizarii de catre client a unor povestiri dupa 21 de planse alb-negru, desene, fotografii, reproduceri ale unor tablouri sau gravuri.

3.5 -Cardurile psihologice- instrumente de cunoastere si interventie psihologica prin metoda proiectiv-metaforica cu ajutorul unor carduri special create si alese in functie de tema dominanta a clientului.

3.6- PREZENTARE GRATUITA-Metoda TAC™ -”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice™,, si Setul de Carduri Psihologice ”7 cai”-autor Comaneanu Maria.

*Aplicatii practice si desfasurare interactiva, avand ca principale scopuri: integrarea elementelor teoretice si practice prin intelegerea importantei aplicarii acestor instrumente dupa parcurgerea unui proces de autoadministrare si autocunoastere.

Cursul va aduce cunoasterea a: 6 fise model de inregistrare, 6 teste psihometrice si 5 teste/tehnici proiective.

IN PRETUL CURSULUI SUNT INCLUSE:

Materiale de lucru
Format electronic al cursului si al materialelor
Testele si fisele de evaluare

COSTUL CURSULUI ON-LINE, VA ADUCE O REDUCERE SUBSTANTIALA:

- 180 ron/participant (de la 230 ron) - pentru studenti/masteranzi/cadre didactice/consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali etc.

- 200 ron/participant psiholog acreditat (de la 250 ron) - pentru psihologii care solicita cele 10 credite Colegiul Psihologilor

*- 150 ron/participant in grup organizat pentru psihologi acreditati (10 pers.)

*- 130 ron/participanti fara credite psihologice in grup organizat (10 pers.)

! PERSOANELE CARE AU PARTICIPAT LA ALTE CURSURI ALE ASOCIATIEI MAI AU O REDUCERE DE 20 ron

*** Deoarece locurile sunt limitate, inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului de inscriere completat, copiei BI si a dovezii de plata.

PROGRAMUL CURSULUI:

Vineri - 16 octombrie 2020 - se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicatiile practice, astfel incat sa aveti posibilitatea de a le descarca, printa, studia si urma pasii care vi se vor indica.

Sambata - 17 octombrie 2020 - vom incepe sustinerea cursului on-line: 9,30 - 17,30.

INSCRIERE:
Inscrierea se realizeaza la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com. Detalii si alte informatii pe email sau la tel. 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00).


INSTRUCTIUNI CURS ONLINE:
Cursul se deruleaza online, in format webinar, in timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.

Pasii de inscriere:

1. Va inscrieti completand formularul de inscriere accesand butonul ”Inscrieri” sau solicitand inscrierea pe e-mail: comaneanu_maria@yahoo.com.

2. Inscrierea se considera confirmata dupa transmiterea formularului de inscriere completat, a copiei dupa BI si a dovezii de plata pana pe data de: 12 octombrie 2020. Cursul se va desfasura cu un numar limitat de persoane, motiv pentru care inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului si dovezii de plata.

3. Ulterior, veti primi pe email link-ul de acces in aplicatia ZOOM.
Intrati pe link-ul respectiv si va inscrieti cu numele si adresa de e-mail. Este de preferat sa va descarcati aplicatia pe calculator / laptop.
In ziua si la data inceperii intrati in direct accesand link-ul respectiv, dar dupa ce ati testat functionalitatile audio-video.


! Mentiunile tehnice, programul si detaliile organizatorice vor fi transmise dupa completarea formularului de inscriere intr-un material care va insoti anuntul final de incepere a cursului.


!! Daca acest curs se va amana pe motivul neconstituirii grupei si nu doriti sa asteptati pana la formarea grupei sau sa alegeti alt curs al asociatiei, suma achitata va fi restituita dupa ce veti trimite: nr. de cont, numele/prenumele titularului, cnp-ul/datele instituţiei. Daca persoana care a achitat nu mai poate participa, suma nu se returneaza.

Act obligatoriu necesar participarii: BI/CI

Plata se face cu specificaţia: „Curs on-line 17.10” la:

CONT BANCAR:
ASOCIATIA CCDU-PHOENIX
Sediul: Str. Leopardului, nr. 23 B, sector 5, Bucuresti 
CIF: 30709765 
Contul Bancar: RO80BTRLRONCRT0296446901 
Banca: Banca Transilvania 


Invitati Speciali: asociatia formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personala s.a.

*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.

 • 2020 17 Oct
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2020 11 Iul
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

 • 2020 13 Iun
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

 • 2020 23 Mai
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

E
Eugenia 24-09-2020

La curs pot participa și persoane din Republica Moldova?

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu25-09-2020

Cursurile Asociatiei Phoenix, desfasurate atat online cat si la sala, pot fi parcurse de toate persoanele interesate.

RM
Raluca Mircea 18-09-2020

Buna ziua, As dori sa stiu daca se va organiza cu siguranta cursul de tehnici si teste psihometrice si proiective ONLINE? Daca da, puteti estima o data? Multumesc anticipat!

L
Liliana 26-08-2020

Sunt din Iasi, psiholog , sunt interesată de cursul de tehnici proiective.Aveti un curs in vedere in perioada următoare?

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu19-09-2020

 Cursul TEHNICI SI TESTE PSIHOMETRICE SI PROIECTIVE s-a stabilit a se susţine On-Line pe data de 17 octombrie 2020. Participând la acest curs veţi beneficia de Reducere de preţ la noul curs adaptat On-Line TEHNICI SI TESTE CVASI-PROIECTIVE SI PROIECTIVE organzat în 31 octombrie 2020. Detalii - pe paginile dedicate acestor cursuri.  

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp