Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective

 • Credite: 10
 • Durata: 10 ore
 • Tematica: Descarca PDF
 • Actualizat: 28-02-2024 - 15:31
Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective - On-Line - Cursuri psihologice
Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective - On-Line - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix
Curs

TEHNICI ŞI TESTE CVASI-PROIECTIVE ŞI PROIECTIVE - M 1

Tehnicile şi Probele Proiective 

 

Adaptare ON-LINE 

 

13 aprilie 2024

 

Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din România

ca formare profesională continuă avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu

 

10 credite profesionale valabile pentru toate specialităţile psihologiei

 

 !!! NOU  - Plata se poate realiza online prin Mobilpay Netopia cu Cardurile Prima de cariera didactică - Pluxee (Sodexo)


Cursul se regăseşte în Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesională (Rev.2)

 

Cursul se susţine în sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.

 

ÎNSCRIERE:

 

Înscrierea se realizează completând formularul de înscriere din link:

 

https://forms.gle/3ABEw3tqkXWGY5PY8

 

Ulterior veţ primi detaliile legate de plată, cont, desfăşurare.

 

Înscrierea se consideră confirmată abia după efectuarea plăţii. 

 

Email: asociatia.phoenix.22@gmail.com

 

Telefon pentru detalii şi informaţii: 0734218855

 

CURSUL VĂ OFERĂ ŞI PREZINTĂ

 

 Ø 11 tehnici/teste cvasi-proiective și proiective:

ü 4 tehnici cvasi-proiective: TS, Tehnica Schitei, AP, TV

ü 3 tehnici proiective bazate pe tehnica poveștii desenate: 6PSM/P6I și Modelul BASIC PH, Testul Familiei, Testul Atomul Social - variantă de lucru unu la unu și variantă pentru grup

ü 1 Tehnică de Imagerie mentală Testul DSP

ü 1 Tehnică a Cardurilor psihologice

Ø Suport teoretic de curs – 40 pagini

Ø Introducere gratuită în Metoda TAC® - Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice® și a Setului de Carduri Psihologice - 7 cai® - autor Maria Comăneanu

 

PREŢ 

(pentru sustinerea On-Line)

 - 300 ron (credite)

- 250 ron (fără credite)

- 250 ron (persoană în grup de min. 10, cu credite)

- 230 ron (persoană în grup de min. 10, fără credite)

 

 

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicată situaţiilor de mai sus - persoanelor care au participat la: 

Cursul - Tehnici şi Teste Psihometrice şi Proiective (M 2)

şi/sau la

Cursul - Tehnici Expresiv-Creative şi Proiectiv-Metaforice (M 3)

şi/sau la

Cursul - Tehnicile Proiectiv-Metaforice ca Mijloace Simbolice (M 4)

 

Pentru cei care nu au parcurs niciunul din aceste cursuri şi sunt interesaţi, vă anunţăm că se vor susţine în perioada imediat următoare astfel:

 

→ Cursul - Tehnici şi Teste Psihometrice şi Proiective (M2) - OnLine - 20.04.2024

 

→ Cursul - Tehnici Expresiv-Creative şi Proiectiv-Metaforice (M 3) - OnLine - 18.05.2024

 

→ Cursul - Tehnicile Proiectiv-Metaforice ca Mijloace Simbolice şi Despre Cardurile Psihologice (M 4) - OnLine - 25.05.2024

 

→ Cursul CARDURILE PSIHOLOGICE ŞI DE TERAPIE ASISTATĂ® - La Sală - 06.07.2024

 

*** Fiecare modul sau curs este creat astfel încât să poată fi parcurs în mod individual. Participarea la un modul nu este condiţionată de parcurgerea celorlalte.

  

 

COORDONATOR CURS-FORMATOR

  

Drd. COMĂNEANU MARIA - Psiholog și Psihoterapeut (1996 - prezent), Supervizor Profesional în Psihologie Clinică, Psihopedagogie Specială, Psihologia Muncii și Psihologia Securității Naționale (2009 - prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008 - prezent), Președinte Asociația CCDU-Phoenix (2011 - prezent), Licențiată în utilizarea mai multor teste și platforme de teste psihologice de evaluare psihologică pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din România.

 

Psiholog Principal: Psihologie Clinică, Psihopedagogie Specială.

 

Psiholog Specialist în: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană, psihodramă, cognitiv-comportamentală, rațional-emotivă, experiențială) (1995 - prezent), Formator/Trainer (2007 - prezent; în cadrul a cel puțin 24 de programe de formare profesională din domeniile de competență ale psihologiei și dezvoltării personale), Consilier pentru Dezvoltare Personală (2014 - prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere liberă Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant Cardurile imagini-metoda israeliană Yaron și Efrat a tehnicii experiențiale prin foto-terapie, Certificată în metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri și simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice și de Terapie Psihologică Asistată® și a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice® s.a.

 

Experiență profesională - 29 ani în domeniul psihologiei aplicate în: Leagăn de copii, Învățământ special pentru persoane cu cerințe educaționale speciale (5 ani), Ministerul Apărării Naționale - șef compartiment psihologic (9 ani), Fundația Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (13 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (15 ani), Bucureşti.

(CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

 


ADRESABILITATE


Ø cursul se adresează tuturor psihologilor care au drept de liberă practică (sau urmează să îl obțină) la Colegiul Psihologilor din România, dar și altor persoane interesate de perfecționare profesională;

Ø cursul se încadrează în pregătirea continuă profesională a celor care au obținut specializarea/calificarea profesională de consilier pentru dezvoltare personală, consilier vocațional, consilier pentru orientarea în carieră, coach, a celor care sunt cadre didactice, consilieri școlari, psihopedagogi, pedagogi, asistenți sociali, terapeuți, tuturor celor care sunt interesați de metode și tehnici de evaluare, cunoaștere și asistare a clientului în procesul de dezvoltare personală și profesională, de consiliere, terapie și psihoterapie;

Ø este recomandat studenților/ masteranzilor la facultățile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistență socială sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informații și materiale noi și interesante.

 

 

CERTIFICARE

 

DIPLOMELE ELIBERATE DE COLEGIUL PSIHOLOGILOR, DIPLOMELE DE PARTICIPARE, ADEVERINŢELE VOR FI TRIMISE DOAR PE MAIL (în format scan/pdf/png/jpg). 

 

 La finalul acestui curs se acordă:

 CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din România – cu 10 credite profesionale, recunoscute pentru toate specialitățile psihologiei (conform noilor reglementări ale Colegiului Psihologilor, diplomele vor fi transmise pe email și vor avea semnătura electronică a președintelui Colegiului Psihologilor, având aceeași valabilitate ca și diploma în format letric)

 DIPLOMĂ SPECIALĂ de participare la curs de perfecționare profesională continuă, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice

 ADEVERINȚĂ de participare pentru studenți/masteranzi (aplicația practică putând fi folosită ca certificare de practică la facultate)

 DIPLOMĂ DE PARTICIPARE pentru consilieri pentru dezvoltare personală, consilieri vocaționali, coach, consilieri pentru orientarea în carieră și alți participanți

 

!!! Pentru toți cei care vor alege ca să parcurgă toate cele 4 module, acordăm POSIBILITATEA pe viață de a le RELUA GRATUIT, oriunde se vor desfășura în țară sau online, oricare vor fi formatorii Asociației CCDU-Phoenix, din acea perioadă.

 

 ACHIZIŢII ŞI BENEFICII

 

Ø 11 instrumente cvasi-proiective și proiective

Ø Suport de curs și materiale

  

TEMATICĂ

  

Cursul va oferă informații despre tehnicile cvasi-proiective și proiective, dar și un suport de curs teoretic.

La finalul acestui curs veți pleca cu o mapa plină de instrumente de cunoaștere a clientului, foarte utile în consilierea acestuia.

 

1. Cunoașterea/ Caracterizarea/ Evaluarea Clientului în procesul de consilierea personală și psihologică - delimitări conceptuale, roluri și particularități.

* Prezentarea unor modalități de înregistrare a informațiilor/ rezultatelor procesului de cunoaștere a clientului/grupului de clienți.

 

2. Tehnicile Cvasi-Proiective și Proiective:

2.1. Ce este proiecția și mecanismul psihologic al proiecției?

2.2. Cum, când se manifesta proiecția?

2.3. Clasificarea testelor proiective.

2.4. Aplicații practice ale următoarelor tipuri de teste cvasi-proiective și proiective:

    2.4.1. Proba TS - tehnica conștientizării rolului eliminării tendinței de a ne cenzura și  deschiderea către situații de a afla lucruri interesante și pline de sens despre tendințele inconștiente ale clientului.

2.4.2. Tehnica Schiței - tehnica reprezentării inițiale a lumii interne a clientului.

2.4.3. Proba AP - tehnica identificării resurselor necesare pentru a gestionarea problemele.

2.4.4. Proba TV - test proiectiv de identificare a calităților și defectelor personale și ale altor persoane - varianta scrisă și varianta desenată.

2.4.5. Proba 6PSM/P6I și Modelul BASIC PH - teste proiective bazate pe tehnica poveștii scrise și/sau desenate în imagini, prin care se va identifica problema clientului, tipul ei dar și un prim set de soluții.

2.4.6. Test CCSSR - test cvasi-proiectiv - care va analiza cauza/factorii care au determinat, mențin și care pot duce la repetarea problemelor depistate.

2.4.7. Testul Familiei - test proiectiv care ne va ajuta să stabilim distanța afectivă și tipul de relații cu membrii familiei.

2.4.8. Testul Atomul Social - test proiectiv, lucrat în 2 variante: una adresată cunoașterii și consilierii individuale și una adresată lucrului cu grupul. Această tehnică poate completa Testul Familiei, aducând informații importante despre ”atomul familial” (familia de origine și/sau familia actuală) a clientului, dar și informații despre ”atomul grupului/anturajului personal și/sau profesional” al clientului.

2.4.9. Tehnica Imageriei mentale Testul DSP - tehnica metaforei și proiecției, construirii mentale a unor imagini-punte, între ceea ce știm și ceea ce credem că știm despre noi.

2.4.10. Testul Punctelor Jung - test proiectiv de activare a mecanismului responsabil cu rezolvarea problemelor din subconștientul clientului.

2.4.11. Cardurile psihologice - tehnica proiectiv-metaforică ca tehnică surpriză de final.

3. PREZENTARE GRATUITĂ - Metoda TAC® -Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice® și Setul de Carduri Psihologice - 7 cai® - autor Maria Comăneanu.

 

**Ateliere de aplicații practice în proporție de 90 %. 

Aplicațiile practice și desfășurarea interactivă, au ca principal scop integrarea elementelor teoretice și practice prin înțelegerea importanței aplicării acestor instrumente după parcurgerea unui proces de autoadministrare și autocunoaștere.

 

 

PROGRAMUL CURSULUI

 

Vineri - se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicațiile practice, astfel încât să aveți posibilitatea de a le descărca, printa, studia și urma pașii care vi se vor indica.

 

Sâmbăta - vom începe susținerea cursului on-line în intervalul: 9,15 - 16,30 (pauza mare va fi de doar 30 min. și se va stabili de comun acord).

INSTRUCȚIUNI CURS ONLINE

 

Cursul se derulează online, în format webinar, în timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.

 

 PAȘII DE ÎNSCRIERE:

 

1. Vă înscrieți completând formularul de înscriere accesând link-ul formularului google: https://forms.gle/3ABEw3tqkXWGY5PY8.

 

2. Înscrierea se consideră confirmată după transmiterea formularului de înscriere completat și efectuării plății în unul din conturile de mai sus.

Dovada de plată o puteți trimite pe adresa de email: asociatia.phoenix.22@gmail.com.

 

3. Link-ul de acces în aplicația ZOOM se va transmite pe adresa dvs. de email cu are v-ați înscris, înainte de începerea cursului, în dimineața zilei de curs, la ora 09.00.

 

Intrați pe link-ul respectiv și vă înscrieți cu numele și adresa de e-mail. Este de preferat să vă descărcați aplicația pe calculator / laptop.

 

În ziua și la ora începerii intrați în direct accesând link-ul respectiv, dar după ce ați testat funcționalitățile audio-video.

 

! Mențiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului și specificațiile legate de plată, vor fi transmise odată cu formularul de înscriere.

 

Invitați Speciali: asociația formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, școlare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personală s.a.


DESPRE ASOCIAȚIA CCDU-PHOENIX


Asociația “Centrul de Comunicare și Dezvoltare Umană-Phoenix CCDU-PHOENIX”, fondată în anul 2009 de Drd. Psiholog Principal/Psihoterapeut Specialist/ Formator MARIA COMANEANU este:

• Furnizor de Formare Profesională autorizat de Colegiul Psihologilor din România - nr. autorizație RF-II-119 din 2012;

• Furnizor de Formare Profesională autorizat de Autoritatea Națională a Calificărilor Profesionale nr. autorizații din 2014;

• Furnizor de Formare Profesională autorizat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării din 2014;

• Partener programe de consiliere și terapie psihologică, dezvoltare personală, servicii psihologice în toate domeniile psihologiei (psihologie clinică, organizațională și a muncii, a transporturilor, a apărării și securității naționale, psiholopedagogiei speciale, logopediei, psihoterapiei, dezvoltării personale) în 5 clinici medicale și Cabinet Individual de psihologie Comăneanu Maria din 2008.

  

VĂ AȘTEPTĂM!


*Asociaţa CCDU-PHOENIX îşi rezervă dreptul de a-şi alege şi/sau păstra clienţii.

 • 2024 13 Apr
  Cost/pers

  300.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2023 17 Iun
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2023 13 Mai
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2023 11 Mar
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2023 04 Feb
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 05 Noi
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 24 Sep
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 17 Iun
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 28 Mai
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 13 Mai
  Cost/pers

  GRATUIT

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 18 Dec
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 16 Oct
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 24 Iul
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2020 19 Iul
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 2020 22 Feb
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 2020 08 Feb
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 1970 01 Ian
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

VI
Vass Imola Doris 27-02-2024

Cursul dvs are si avizul ME? La finalizarea acestuia se echivalează cu CPT, pentru cadrele didactice?Mulțumesc!

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu28-02-2024

Cursurile care au avizul Ministerului Educaţiei sunt prezentate în descriere că oferă credite transferabile acordate de Ministerului Educaţiei. Altfel, dacă nu se regăseşte această specificaţie, ci de exemplu:
“Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din România ca formare profesionalâ continuâ avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu 10 credite profesionale valabile pentru toate specialităţile psihologiei”
înseamnă că nu oferă credite acordate de Ministerului Educaţie şi nici nu se pot transfera de la Colegiului Psihologilor din România la Ministerului Educaţie. 

Aceste cursuri vă oferă în schimb DIPLOMĂ SPECIALĂ de participare la curs de perfecționare profesională continuă, cu specificarea numărului de ore - 10/20 ore, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice . Cnf. metodologiilor aprobate de Ministerului Educaţie acest nr. de ore pot fi convertite în credite acceptate de Ministerul Educaţie.

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp