Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective

 • Credite: 10
 • Numar ore: 10
 • Tematica: Descarca PDF
 • Actualizat: 02/09/2021 - 19:04
Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice
Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix
TEHNICI SI TESTE CVASI-PROIECTIVE SI PROIECTIVE

Tehnici si Probe Proiective

 Adaptare ON-LINE 


16 OCTOMBRIE 2021


Locuri Limitate

Data Finala de Inscriere: 01.10.2021

 

Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din Romania

ca formare profesionala continua avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu

 

10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile psihologiei

 

 

Cursul se regaseste in Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)

 

Cursul se sustine in sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.

 

 

INSCRIERE:

 

Inscrierea se realizeaza scriind la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com.

Veti primi formularul special de inscriere, detaliile legate de plata, cont, desfasurare.CURSUL VA OFERA SI PREZINTA:

 

- 4 tehnici cvasi-proiective: TV, 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH, Testul Familiei, Testul Atomul Social-varianta de lucru unu la unu si varianta pentru grup

- 3 tehnici proiective bazate pe tehnica povestii desenate

- Tehnica Imageriei mentale si a Povestilor metaforice

- Tehnica Cardurile psihologice

 

**** REDUCERE MARE DE PRET (pentru sustinerea On-Line)

- 200 ron (credite); 

- 180 ron (fara credite);

- 150 ron (persoana in grup de min. 10, cu credite); 

- 130 ron  (persoana in grup de min. 10, fara credite).

 

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus - daca te inscrii pana pe data de 27.09.2021.

 

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus - persoanelor care au participat la Cursul - Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective 

si/sau  la

Cursul - Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice 


 

COORDONATOR CURS-FORMATOR:

 

Drd. COMANEANU MARIA - Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Psiholog Principal: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.

 

Psiholog Specialist in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata™ si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.

 

Experienţa profesionala - 25 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (9 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (12 ani), Bucureşti.

(CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

 

ADRESABILITATE:

 

Cursul se adresează tuturor psihologilor are au drept de libera practica (sau urmeaza sa il obtina) la Colegiul Psihologilor din Romania, dar si altor persoane interesate de perfectionare profesionala.

Este un curs care se incadreaza in pregatirea continua profesionala a celor care au obtinut specializarea/calificarea profesionala de consilier pentru dezvoltare personala, consilier vocational, consilier pentru orientarea in cariera, coach, a celor care sunt cadre didactice, consilieri scolari, psihopedagogi, pedagogi, asistenti sociali, terapeuti, tuturor celor care sunt interesati de metode si tehnici de evaluare, cunoastere si asistare a clientului in procesul de dezvoltare personala s profesionala, de consiliere, de terapie si psihoterapie.

Cursul este recomandat studentilor/ masteranzilor la facultatile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistenta sociala sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informatii și materiale noi si interesante.

 

CERTIFICARE - DIPLOMELE ELIBERATE DE COLEGIUL PSIHOLOGILOR, DIPLOMELE DE PARTICPARE, ADEVERINTELE VOR FI TRIMISE DOAR PE MAIL (in format scan/pdf/png/jpg)

 

La finalul acestui curs se acorda:

 

- CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru toate specialitatile (conform noilor reglementari ale Colegiului Psihologilor, diplomele vor fi transmise pe email si vor avea semnatura electronica a presedintelui Colegiului Psihologilor, avand aceeasi valabilitate ca si diploma in format letric),

 

- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

 

- ADEVERINTA de participare pentru studenti/masteranzi (aplicatia practica putand fi folosita ca certificare de practica la facultate),

 

- DIPLOMA DE PARTICIPARE pentru consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali, coachi, consilieri pentru orientarea in cariera si alti participanti.

 

*** ***Pentru toti cei care vor alege sa parcurga si Cursul - Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective - autorizat cu alte 10 credite profesionale CPR valabile pentru toate specialitatile (acest curs se va sustine On-Line in 17.10.2021) si Cursul - Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice  - autorizat cu alte 10 credite profesionale CPR valabile pentru toate specialitatile (acest curs se va sustine On-Line in 23.10.2021), POSIBILITATEA pe viata de a participa la  cele 3 cursuri, oriunde se vor desfasura in tara sau online, oricare vor fi formatorii Asociatiei CCDU-Phoenix, din acea perioada. Poate veti dori sa aflati informatii noi, care in mod cert vor apare de-alungul timpului in cadrul cursurilor, poate veti dori sa recapitulati tehnicile cvasi-proiective, proiective si psihometrice, tehnicile de interventie in consilierea primara, poate veti dori sa retraiti momentele de proprie descoperire, momentele de impartasire ale altor participanti, in cadrul unei alte grupe. 

 

ACHIZITII SI BENEFICII:

 

- 7 instrumente cvasi-proiective si proiective

- Format de curs si materiale

 

 

TEMATICA:

 

La finalul acestui curs veti pleca cu o mapa plina de instrumente de cunoastere a clientului si utile in consilierea acestuia. Cursul va ofera informatii despre tehnicile cvasi-proiective si proiective, dar si un suport de curs teoretic.

 

1. Cunoasterea/Caracterizarea/Evaluarea Clientului in procesul de consilierea personala si psihologica - delimitari conceptuale, roluri si particularitati.

 

* Prezentarea unor modalitati de inregistrare a informatiilor/rezultatelor procesului de cunoastere a clientului/grupului de clienti.

 

2. Tehnicile Cvasi-Poiective si Proiective:

 

2.1.Ce este proiectia si mecanismul psihologic al proiectiei.

 

2.2.Cum, cand se manifesta proiectia?

 

2.3.Clasificarea testelor proiective.

 

2.4. Aplicatii practice ale urmatoarelor tipuri de teste cvasi-proiective si proiective:

 

2.4.1- TV - test proiectiv de identificare a calitatilor si defectelor personale si ale altor persoane-varianta scrisa si varianta desenata.

 

2.4.2- 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH - teste proiective bazate pe tehnica povestii scrise si/sau desenate in imagini, prin care se va identifica problema clientului, tipul ei dar si un prim set de solutii.

 

2.4.3- Test CCSSR -test cvasi-proiectiv- care va analiza cauza/factorii care au determinat, mentin si care pot duce la repetarea problemelor depistate.

 

2.4.4- Testul Familiei-test proiectiv care ne va ajuta sa stabilim distanta afectiva si tipul de relatii cu membrii familiei.

 

2.4.5- Testul Atomul Social - test proiectiv, lucrat in 2 variante: una adresata cunoasterii si consilierii individuale si una adresata lucrului cu grupul. Aceasta tehnica poate completa Testul Familiei, aducand informatii importante despre ”atomul familial” (familia de origine si/sau familia actuala) a clientului, dar si informatii despre ”atomul grupului/anturajului personal si/sau profesional” al clientului.

 

2.4.6- Tehnica Imageriei mentale printr-o serie de Povesti metaforice - tehnica metaforei si proiectiei, prin care vom construi o imagine-punte, intre ceea ce stim si ceea ce credem ca stim despre noi.

 

2.4.7- Cardurile psihologice - tehnica proiectiv-metaforica ca tehnica surpriza de final.

 

3. PREZENTARE GRATUITA-Metoda TAC™ -”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice™,, si Setul de Carduri Psihologice ”7 cai”-autor Comaneanu Maria.

 

**Ateliere de aplicatii practice in proportie de 90 %. Aplicatiile practice si desfasurarea interactiva, au ca principal scop: integrarea elementelor teoretice si practice prin intelegerea importantei aplicarii acestor instrumente dupa parcurgerea unui proces de autoadministrare si autocunoastere.

 

 

COSTUL CURSULUI ON-LINE, VA ADUCE O REDUCERE SUBSTANTIALA:

 

- 180 ron/participant - pentru studenti/masteranzi/cadre didactice/consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali etc.

 

- 200 ron/participant psiholog acreditat - pentru psihologii care solicita cele 10 credite Colegiul Psihologilor

 

*- 150 ron/participant in grup organizat pentru psihologi acreditati (10 pers.)+ participare gratuita pentru organizator

 

*- 130 ron/participanti fara credite psihologice in grup organizat (10 pers.)+ participare gratuita pentru organizator

 

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus - daca te inscrii pana pe data de 27.09.2021.

 

 

**** REDUCERE DE 20 ron aplicata situatiilor de mai sus, pentru persoanele care au participat la Cursul - Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective si/saCursul - Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice.

 

 

*** Deoarece locurile sunt limitate, inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului de inscriere completat si a dovezii de plata.

 

 

PROGRAMUL CURSULUI:

 

Vineri - 15 octombrie 2021 - se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicatiile practice, astfel incat sa aveti posibilitatea de a le descarca si/sau printa, studia si urma pasii care vi se vor indica.

 

Sambata - 16 octombrie 2021 - vom incepe sustinerea cursului on-line in intervalul: 9,15 - 16,30 (pauza mare va fi de doar 30 min. si se va stabili de comun acord).

 

INSTRUCTIUNI CURS ONLINE:

 

Cursul se deruleaza online, in format webinar, in timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.


Pasii de inscriere:


1. Va inscrieti completand formularul de inscriere accesand butonul ”Inscrieri” sau solicitand inscrierea pe e-mail: comaneanu_maria@yahoo.com.


2. Inscrierea se considera confirmata dupa transmiterea formularului de inscriere completat si a dovezii de plata pana. Cursul se va desfasura cu un numar limitat de persoane, motiv pentru care inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului si dovezii de plata.


3. Link-ul de acces in aplicatia ZOOM se va transmite pe email inainte de inceperea cursului, in dimineata zilei de 16 octombrie 2021, la ora 09,00.


Intrati pe link-ul respectiv si va inscrieti cu numele si adresa de e-mail. Este de preferat sa va descarcati aplicatia pe calculator / laptop.


In ziua si la ora inceperii intrati in direct accesand link-ul respectiv, dar dupa ce ati testat functionalitatile audio-video.


! Mentiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului si specificatiile legate de plata, vor fi transmise odata cu formularul de inscriere.


Invitati Speciali: asociatia formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personala s.a.

**************
Asociatia “Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana-Phoenix CCDU-PHOENIX”, fondata in anul 2009 de Drd. Psiholog Principal/Psihoterapeut Specialist/ Formator COMANEANU MARIA este:
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania nr. autorizatie RF-II-119 din 2012
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Autoritatea Nationala a Calificarilor Profesioanale nr. autorizatii din 2014
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii din 2014
• - Partener programe de consiliere si terapie psihologica, dezvoltare personala, servicii psihologice in toate domeniile psihologiei (psihologie clinica, organizationala si a muncii, a transporturilor, a apararii si securitatii nationale, psiholopedagogiei speciale, logopediei, psihoterapiei, dezvoltarii personale) in 5 clinici medicale si Cabinet Individual de psihologie Comaneanu Maria din 2008.

VA ASTEPTAM!


*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.
 • 2021 16 Oct
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 24 Iul
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2020 31 Oct
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2020 19 Iul
  Cost/pers

  200 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 2020 22 Feb
  Cost/pers

  200 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 2020 08 Feb
  Cost/pers

  200 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp