Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective

 • Credite: 10
 • Durata: 10 ore
 • Tematica: Descarca PDF
 • Actualizat: 30-01-2023 - 11:53
Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice
Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix
TEHNICI SI TESTE CVASI-PROIECTIVE SI PROIECTIVE (M 1)

Tehnici si Probe Proiective

 Adaptare ON-LINE  


04.02.2023 - nu se mai fac inscrieri


MARTIE 2023 - dupa ce va inscrieti, va vom anunta pe email data exacta la care se va sustine


Locuri Limitate

Locurile se vor ocupa in ordinea achitarii sumei corespunzatoare situatiei dvs.

 

Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din Romania

ca formare profesionala continua avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu

 

10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile psihologiei

 

 

Cursul se regaseste in Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)

 

Cursul se sustine in sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.

 

INSCRIERE:

 

Inscrierea se realizeaza completand formularul de inscriere, fie aici la sectiunea "Inscrieri", fie din link:

📌https://forms.gle/3ABEw3tqkXWGY5PY8


Ulterior veti primi detaliile legate de plata, cont, desfasurare.


Inscrierea se considera confirmata abia dupa efectuarea platii. CURSUL VA OFERA SI PREZINTA:

 

→ 11 tehnici/teste cvasi-proiective si proiective:


- 4 tehnici cvasi-proiective: TS, Tehnica Schitei, AP, TV


- 3 tehnici proiective bazate pe tehnica povestii desenate: 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH, Testul Familiei, Testul Atomul Social-varianta de lucru unu la unu si varianta pentru grup


- 1 Tehnica de Imagerie mentala Testul DSP


- 1 Tehnica a Cardurilor psihologice


→ Suport teoretic de curs - 40 pagini


→ Introducere gratuita in Metoda TAC® -”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice®,, si a Setului de Carduri Psihologice ”7 cai” - autor Comaneanu Maria

 

PRET (pentru sustinerea On-Line)

- 250 ron (credite); 

- 200 ron (fara credite);

- 200 ron (persoana in grup de min. 10, cu credite); 

- 150 ron  (persoana in grup de min. 10, fara credite).

  

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus - persoanelor care au participat la Cursul - Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective (M 2)

si/sau la

Cursul - Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice (M 3)

si/sau la

Cursul - Tehnicile Proiectiv-Metaforice ca Mijloace Simbolice (M 4) 


 *** Deoarece locurile sunt limitate, inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului de inscriere completat si a efectuarii platii in unul din conturile de mai sus.

 

Pentru cei care nu au parcurs niciunul din aceste cursuri si sunt interesati, va anuntam ca se vor sustine in perioada imediat urmatoare astfel:

 

 Cursul - Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective (M2) - OnLine - MARTIE 2023

 

Cursul - Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice (M 3) - OnLine - MARTIE 2023

 

Cursul - Tehnicile Proiectiv-Metaforice ca Mijloace Simbolice si Cardurile Psihologice (M 4) - OnLine - MARTIE 2023

 

*** Cursul CARDURILE PSIHOLOGICE SI DE TERAPIE ASISTATA® - se desfasoara si in varianta La Sala - 04.03.2023

 

*** Fiecare modul sau curs este creat astfel incat sa poata fi parcurs in mod individual. Participarea la un modul nu este conditionata de parcurgerea celorlalte.

 


COORDONATOR CURS-FORMATOR:

 

Drd. COMANEANU MARIA - Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Psiholog Principal: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.

 

Psiholog Specialist in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata® si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.

 

Experienţa profesionala - 29 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (9 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (14 ani), Bucureşti.

(CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

 

ADRESABILITATE:

 

Cursul se adresează tuturor psihologilor are au drept de libera practica (sau urmeaza sa il obtina) la Colegiul Psihologilor din Romania, dar si altor persoane interesate de perfectionare profesionala.

Este un curs care se incadreaza in pregatirea continua profesionala a celor care au obtinut specializarea/calificarea profesionala de consilier pentru dezvoltare personala, consilier vocational, consilier pentru orientarea in cariera, coach, a celor care sunt cadre didactice, consilieri scolari, psihopedagogi, pedagogi, asistenti sociali, terapeuti, tuturor celor care sunt interesati de metode si tehnici de evaluare, cunoastere si asistare a clientului in procesul de dezvoltare personala s profesionala, de consiliere, de terapie si psihoterapie.

Cursul este recomandat studentilor/ masteranzilor la facultatile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistenta sociala sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informatii și materiale noi si interesante.

 

CERTIFICARE - DIPLOMELE ELIBERATE DE COLEGIUL PSIHOLOGILOR, DIPLOMELE DE PARTICPARE, ADEVERINTELE VOR FI TRIMISE DOAR PE MAIL (in format scan/pdf/png/jpg)

 

La finalul acestui curs se acorda:

 

- CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru toate specialitatile (conform noilor reglementari ale Colegiului Psihologilor, diplomele vor fi transmise pe email si vor avea semnatura electronica a presedintelui Colegiului Psihologilor, avand aceeasi valabilitate ca si diploma in format letric),

 

- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

 

- ADEVERINTA de participare pentru studenti/masteranzi (aplicatia practica putand fi folosita ca certificare de practica la facultate),

 

- DIPLOMA DE PARTICIPARE pentru consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali, coachi, consilieri pentru orientarea in cariera si alti participanti.

 

*** ***Pentru toti cei care vor alege sa parcurga cele 4 module, acordam POSIBILITATEA pe viata de a le RELUA GRATUIT, oriunde se vor desfasura in tara sau online, oricare vor fi formatorii Asociatiei CCDU-Phoenix, din acea perioada. Poate veti dori sa aflati informatii noi, care in mod cert vor apare de-alungul timpului in cadrul cursurilor, poate veti dori sa recapitulati tehnicile cvasi-proiective, proiective si psihometrice, tehnicile de interventie in consilierea primara, poate veti dori sa retraiti momentele de proprie descoperire, momentele de impartasire ale altor participanti, in cadrul unei alte grupe. 

 

ACHIZITII SI BENEFICII:

 

- 11 instrumente cvasi-proiective si proiective

- Suport de curs si materiale

 

 

TEMATICA:

 

La finalul acestui curs veti pleca cu o mapa plina de instrumente de cunoastere a clientului si utile in consilierea acestuia. Cursul va ofera informatii despre tehnicile cvasi-proiective si proiective, dar si un suport de curs teoretic.

 

1. Cunoasterea/Caracterizarea/Evaluarea Clientului in procesul de consilierea personala si psihologica - delimitari conceptuale, roluri si particularitati.

 

* Prezentarea unor modalitati de inregistrare a informatiilor/rezultatelor procesului de cunoastere a clientului/grupului de clienti.

 

2. Tehnicile Cvasi-Poiective si Proiective:

 

2.1. Ce este proiectia si mecanismul psihologic al proiectiei.

 

2.2. Cum, cand se manifesta proiectia?

 

2.3. Clasificarea testelor proiective.

 

2.4.  Aplicatii practice ale urmatoarelor tipuri de teste cvasi-proiective si proiective:


2.4.1. Proba TS - tehnica constientizarii rolului eliminarii tendintei de a ne cenzura si deschiderea catre situatii de a afla lucruri interesante si pline de sens despre tendintele inconstiente ale clientului.


2.4.2. Tehnica Schitei - tehnica repezentarii initiale a lumii interne a clientului.


2.4.3. Proba AP -  tehnica identificarii resurselor necesare pentru a gestionarea problemele.


2.4.4. Proba TV - test proiectiv de identificare a calitatilor si defectelor personale si ale altor persoane-varianta scrisa si varianta desenata.

 

2.4.5. Proba 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH - teste proiective bazate pe tehnica povestii scrise si/sau desenate in imagini, prin care se va identifica problema clientului, tipul ei dar si un prim set de solutii.

 

2.4.6. Test CCSSR - test cvasi-proiectiv- care va analiza cauza/factorii care au determinat, mentin si care pot duce la repetarea problemelor depistate.

 

2.4.7. Testul Familiei - test proiectiv care ne va ajuta sa stabilim distanta afectiva si tipul de relatii cu membrii familiei.

 

2.4.8. Testul Atomul Social - test proiectiv, lucrat in 2 variante: una adresata cunoasterii si consilierii individuale si una adresata lucrului cu grupul. Aceasta tehnica poate completa Testul Familiei, aducand informatii importante despre ”atomul familial” (familia de origine si/sau familia actuala) a clientului, dar si informatii despre ”atomul grupului/anturajului personal si/sau profesional” al clientului.

 

2.4.9. Tehnica Imageriei mentale Testul DSP - tehnica metaforei si proiectiei, construirii mentale a unor imagini-punte, intre ceea ce stim si ceea ce credem ca stim despre noi.


2.4.10. Testul Punctelor Jung - test proiectiv de activare a mecanismului responsabil cu rezolvarea problemelor din subconstientul clientului.


2.4.11. Cardurile psihologice - tehnica proiectiv-metaforica ca tehnica surpriza de final.

 

3. PREZENTARE GRATUITA - Metoda TAC® -”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice®,, si Setul de Carduri Psihologice ”7 cai” - autor Comaneanu Maria.

 

**Ateliere de aplicatii practice in proportie de 90 %. Aplicatiile practice si desfasurarea interactiva, au ca principal scop: integrarea elementelor teoretice si practice prin intelegerea importantei aplicarii acestor instrumente dupa parcurgerea unui proces de autoadministrare si autocunoastere.


 

PROGRAMUL CURSULUI:

 

Vineri - se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicatiile practice, astfel incat sa aveti posibilitatea de a le descarca si/sau printa, studia si urma pasii care vi se vor indica.

 

Sambata - vom incepe sustinerea cursului on-line in intervalul: 9,15 - 16,30 (pauza mare va fi de doar 30 min. si se va stabili de comun acord).

 

INSTRUCTIUNI CURS ONLINE:

 

Cursul se deruleaza online, in format webinar, in timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.


Pasii de inscriere:


1. Va inscrieti completand formularul de inscriere accesand link-ul formularului google:

                  https://forms.gle/3ABEw3tqkXWGY5PY8

 

2. Inscrierea se considera confirmata dupa transmiterea formularului de inscriere completat si efectuarii platii in unul din conturile de mai sus.

 

3. Link-ul de acces in aplicatia ZOOM se va transmite pe adresa dvs. de email cu are v-ati inscris, inainte de inceperea cursului, in dimineata zilei de curs, la ora 09,00.

Intrati pe link-ul respectiv si va inscrieti cu numele si adresa de e-mail. Este de preferat sa va descarcati aplicatia pe calculator / laptop.


In ziua si la ora inceperii intrati in direct accesand link-ul respectiv, dar dupa ce ati testat functionalitatile audio-video.


! Mentiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului si specificatiile legate de plata, vor fi transmise odata cu formularul de inscriere.


Invitati Speciali: asociatia formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personala s.a.

**************
Asociatia “Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana-Phoenix CCDU-PHOENIX”, fondata in anul 2009 de Drd. Psiholog Principal/Psihoterapeut Specialist/ Formator COMANEANU MARIA este:
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania nr. autorizatie RF-II-119 din 2012
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Autoritatea Nationala a Calificarilor Profesioanale nr. autorizatii din 2014
• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii din 2014
• - Partener programe de consiliere si terapie psihologica, dezvoltare personala, servicii psihologice in toate domeniile psihologiei (psihologie clinica, organizationala si a muncii, a transporturilor, a apararii si securitatii nationale, psiholopedagogiei speciale, logopediei, psihoterapiei, dezvoltarii personale) in 5 clinici medicale si Cabinet Individual de psihologie Comaneanu Maria din 2008.

VA ASTEPTAM!


*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.
 • 2023 04 Feb
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 05 Noi
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 24 Sep
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2022 28 Mai
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 18 Dec
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 16 Oct
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 24 Iul
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2020 19 Iul
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 2020 22 Feb
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 2020 08 Feb
  Cost/pers

  200.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 1970 01 Ian
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  ONLINE

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp