Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective

 • Credite: 10
 • Numar ore: 10
 • Tematica: Descarca PDF
 • Actualizat: 20/09/2020 - 09:18
Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice
Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective ON-LINE - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix

TEHNICI SI TESTE CVASI-PROIECTIVE SI PROIECTIVE

- in Intervenţia, Asistenta, Consilierea Personala Psihologica - Delimitări conceptuale, roluri şi particularităţi -

Curs adaptat ON-LINE - Locuri Limitate - 31 OCTOMBRIE 2020

CURSUL VA OFERA SI PREZINTA:

- 4 tehnici cvasi-proiective: TV, 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH, Testul Familiei, Testul Atomul Social-varianta de lucru unu la unu si varianta pentru grup;
- 3 tehnici proiective bazate pe tehnica povestii desenate;
- Tehnica Imageriei mentale si a Povestilor metaforice
- Cardurile psihologice

- la final, veti beneficia de: Introducere gratuita in Metoda TAC™ -”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice™,, si a Setului de Carduri Psihologice ”7 cai” - autor Comaneanu Maria

**** REDUCERE MARE DE PRET pentru sustinerea On-Line si Oferirea posibilitatii de repetare gratuita la sala - de la 250 ron la !!! 200 ron !!! (credite); de la 230 ron la !!! 180 ron !!! (fara credite); 150 ron/130 ron (grup cu credite/grup fara credite).
Cursul se regaseste in Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)

Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din Romania ca formare profesionala continua si este avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu 10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile

DESFASURARE:

In contextul informatiilor detinute pana in prezent despre evolutia pandemiei SARS-CoV-2 si despre criteriile de reluare a activitatile care impun interactiunea „fata in fata”, Asociatia CCDU-Phoenix a decis reluarea acestui curs, prin desfasurarea lui in mediul on-line.

! In functie de evolutia situatiei, aceasta masura poate suferi modificari astfel incat, imediat ce vom putea relua in conditii de siguranta cursurile la sala, vom restabili modalitatea de desfasurare a acestuia atat in Bucuresti cat si in alte localitati ale tarii.

Cursul se sustine in sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020, dar va oferim posibilitatea de repetare gratuita la sala, in momentul in care se va putea desfasura astfel si dupa ce anuntati organizatorii.

COORDONATOR CURS:

Drd. COMANEANU MARIA - Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

Psiholog Principal: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.

Psiholog Specialist in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata™ si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.

Experienţa profesionala - 25 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (9 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (12 ani), Bucureşti - (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

ADRESABILITATE:
Cursul se adresează tuturor psihologilor are au drept de libera practica (sau urmeaza sa il obtina) la Colegiul Psihologilor din Romania, dar si altor persoane interesate de perfectionare profesionala.
Este un curs care se incadreaza in pregatirea continua profesionala a celor care au obtinut specializarea/calificarea profesionala de consilier pentru dezvoltare personala, consilier vocational, consilier pentru orientarea in cariera, coach, a celor care sunt cadre didactice, consilieri scolari, psihopedagogi, pedagogi, asistenti sociali, terapeuti, tuturor celor care sunt interesati de metode si tehnici de evaluare, cunoastere si asistare a clientului in procesul de dezvoltare personala si profesionala, de consiliere, de terapie si psihoterapie.
Cursul este recomandat studentilor/ masteranzilor la facultatile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistenta sociala sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informatii și materiale noi si interesante.

CERTIFICARE:

La finalul acestui curs se acorda:

- CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru toate specialitatile psihologiei,

- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

- ADEVERINTA de participare 30/60 ore pentru studenti/masteranzi (aplicatia practica ulterioara si cazuistica proprie putand fi folosita ca si certificare de practica),

- DIPLOMA DE PARTICIPARE pentru consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali, coachi, consilieri pentru orientarea in cariera si alti participanti. 

*** DIPLOMA DE ONOARE pentru toti cei care vor alege sa parcurga si Cursul - Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective - in evaluarea complexa psihodiagnostica si psihopedagogica - autorizat cu alte 10 credite profesionale CPR valabile pentru toate specialitatile, care prezinta 6 tehnici/teste pihometrice, 6 fise speciale: ce sunt instrumentele de cunoasere/caracterizare/evaluare psihometrica a Temperamentului, Comportamentului, Stimei si Imaginii de sine, Acceptarii celorlalti s.a.; alte 6 tehnici/testele proiective: Testul Persoanei cu calcularea coeficientului de maturitate mentala, Testul Familiei, Desenului liber, Fabulele Duss, Testul de Aperceptie pentru copii CAT, Testul de Aperceptie Tematica pentru copii, adolescenti si adulti-TAT, Testul culorilor s.a.) - stabilit a se sustine OnLine in data de 17 octombrie 2020 (locuri limitate).

Diploma de Onoare, va da absolventilor posibilitatea pe viata de a participa la aceste 2 cursuri, oriunde se vor desfasura in tara sau online, oricare vor fi formatorii Asociatiei CCDU-Phoenix, din acea perioada. Poate veti dori sa aflati informatii noi, care in mod cert vor apare de-alungul timpului in cadrul cursurilor, poate veti dori sa recapitulati tehnicile cvasi-proiective, proiective si psihometrice, tehnicile de interventie in consilierea primara, poate veti dori sa retraiti momentele de proprie descoperire, momentele de impartasire ale altor participanti, in cadrul unei alte grupe.

ACHIZITII SI BENEFICII:

La sfarsitul cursului veti primi:
- Mapa de lucru cu 7 instrumente specializate, dar veti invata si modalitatea de aplicare, de interpretare si parcurgere a pasilor in realizarea cunoasterii si consilierii unui client sau a unui grup de clienti
- Format de curs si materiale
- Supervizare de specialitate profesionala

TEMATICA:

Te-ai intrebat cum se procedeaza in cunoasterea si consilierea psihologica?
Tehnicile cvasi-proiective si proiective sunt aplicabile la copii, adolescenti dar foarte bine si la adulti si au la baza mecanismul psihologic uman, bazat pe fenomenul proiectiei sau oglindirii noastre in ceilalti dar si pe fenomenul calibrarii interumane.

La finalul acestui curs veti pleca cu o mapa plina de instrumente de cunoastere a clientului si utile in consilierea acestuia. Cursul va ofera informatii despre tehnicile cvasi-proiective si proiective, dar si un suport de curs teoretic.

1. Consilierea personală şi psihologică - delimitări conceptuale, roluri şi particularităţi. Cunoasterea/Caracterizarea/Evaluarea Clientului; Protocol de cunoastere si caracterizare - ghid de observatie si interviu.

* Prezentarea unor modalitati de inregistrare a informatiilor/rezultatelor procesului de cunoastere a clientului/grupului de clienti.

2. Tehnicile Cvasi-Poiective.

2.1.Ce este proiectia si mecanismul psihologic al proiectiei.

2.2.Cum, cand se manifesta proiectia?

2.3.Clasificarea testelor proiective.

2.4. Aplicatii practice ale urmatoarelor tipuri de teste proiective:

2.4.1- TV - test proiectiv de identificare a calitatilor si defectelor personale si ale altor persoane-varianta scrisa si varianta desenata.

2.4.2- 6PSM/P6I si Modelul BASIC PH - teste proiective bazate pe tehnica povestii scrise si/sau desenate in imagini, prin care se va identifica problema clientului, tipul ei dar si un prim set de solutii.

2.4.3- Test CCSSR -test cvasi-proiectiv- care va analiza cauza/factorii care au determinat, mentin si care pot duce la repetarea problemelor depistate.

2.4.4- Testul Familiei-test proiectiv care ne va ajuta sa stabilim distanta afectiva si tipul de relatii cu membrii familiei.
 
2.4.5- Testul Atomul Social - test proiectiv, lucrat in 2 variante: una adresata cunoasterii si consilierii individuale si una adresata lucrului cu grupul. Aceasta tehnica poate completa Testul Familiei, aducand informatii importante despre ”atomul familial” (familia de origine si/sau familia actuala) a clientului, dar si informatii despre ”atomul grupului/anturajului personal si/sau profesional” al clientului.

2.4.6- Tehnica Imageriei mentale printr-o serie de Povesti metaforice - tehnica metaforei si proiectiei, prin care vom construi o imagine-punte, intre ceea ce stim si ceea ce credem ca stim despre noi.

2.4.7- Cardurile psihologice - tehnica proiectiv-metaforica ca tehnica surpriza de final.

3. PREZENTARE GRATUITA-Metoda TAC™ -”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice™,, si Setul de Carduri Psihologice ”7 cai”-autor Comaneanu Maria.

**Ateliere de aplicatii practice in proportie de 90 %. Aplicatiile practice si desfasurarea interactiva, au ca principal scop: integrarea elementelor teoretice si practice prin intelegerea importantei aplicarii acestor instrumente dupa parcurgerea unui proces de autoadministrare si autocunoastere.


la final, acest curs va pune in contact cu 7 instrumente cvasi-proiective si proiective.


IN PRETUL CURSULUI SUNT INCLUSE:

Mapa cu suport de curs
Materiale de lucru
Format electronic al cursului si al materialelor
Testele si fisele de evaluare

COSTUL CURSULUI ON-LINE, VA ADUCE O REDUCERE SUBSTANTIALA:

- 180 ron/participant (de la 230 ron) - pentru studenti/masteranzi/cadre didactice/consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali etc.

- 200 ron/participant psiholog acreditat (de la 250 ron) - pentru psihologii care solicita cele 10 credite Colegiul Psihologilor

*- 150 ron/participant in grup organizat pentru psihologi acreditati (10 pers.)

*- 130 ron/participanti fara credite psihologice in grup organizat (10 pers.)

! PERSOANELE CARE AU PARTICIPAT LA ALTE CURSURI ALE ASOCIATIEI MAI AU O REDUCERE DE 20 ron

*** Deoarece locurile sunt limitate, inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului de inscriere completat, copiei BI si a dovezii de plata.

PROGRAMUL CURSULUI:

Vineri - 30 octombrie 2020 - se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicatiile practice, astfel incat sa aveti posibilitatea de a le descarca, printa, studia si urma pasii care vi se vor indica.

Sambata - 31 octombrie 2020 - vom incepe sustinerea cursului on-line: 9,30 - 17,30.

INSCRIERE:
Inscrierea se realizeaza la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com. Detalii si alte informatii pe email sau la tel. 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00).


INSTRUCTIUNI CURS ONLINE:
Cursul se deruleaza online, in format webinar, in timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.

Pasii de inscriere:

1. Va inscrieti completand formularul de inscriere accesand butonul ”Inscrieri” sau solicitand inscrierea pe e-mail: comaneanu_maria@yahoo.com.

2. Inscrierea se considera confirmata dupa transmiterea formularului de inscriere completat, a copiei dupa BI si a dovezii de plata pana pe data de: 26 octombrie 2020. Cursul se va desfasura cu un numar limitat de persoane, motiv pentru care inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului si dovezii de plata.

3. Ulterior, veti primi pe email link-ul de acces in aplicatia ZOOM.
Intrati pe link-ul respectiv si va inscrieti cu numele si adresa de e-mail. Este de preferat sa va descarcati aplicatia pe calculator / laptop.
In ziua si la data inceperii intrati in direct accesand link-ul respectiv, dar dupa ce ati testat functionalitatile audio-video.


! Mentiunile tehnice, programul si detaliile organizatorice vor fi transmise dupa completarea formularului de inscriere intr-un material care va insoti anuntul final de incepere a cursului.


!! Daca acest curs se va amana pe motivul neconstituirii grupei si nu doriti sa asteptati pana la formarea grupei sau sa alegeti alt curs al asociatiei, suma achitata va fi restituita dupa ce veti trimite: nr. de cont, numele/prenumele titularului, cnp-ul/datele instituţiei. Daca persoana care a achitat nu mai poate participa, suma nu se returneaza.

Act obligatoriu necesar participarii: BI/CI

Plata se face cu specificaţia: „Curs on-line 31.10” la:

CONT BANCAR:
ASOCIATIA CCDU-PHOENIX
Sediul: Str. Leopardului, nr. 23 B, sector 5, Bucuresti
CIF: 30709765
Contul Bancar: RO80BTRLRONCRT0296446901
Banca: Banca Transilvania


Invitati Speciali: asociatia formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personala s.a.

*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.

 • 2020 31 Oct
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2020 19 Iul
  Cost/pers

  200 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 2020 22 Feb
  Cost/pers

  200 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

 • 2020 08 Feb
  Cost/pers

  200 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 4

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp