Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice

 • Credite: 10
 • Numar ore: 10
 • Actualizat: 26/07/2021 - 10:57
Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice ON-LINE - Cursuri psihologice
Tehnici Expresiv-Creative si Proiectiv-Metaforice ON-LINE - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix

TEHNICI EXPRESIV-CREATIVE SI PROIECTIV-METAFORICE 

 Adaptare ON-LINE 


31 IULIE 2021


Locuri Limitate

 

Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din Romania

ca formare profesionala continua avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu

 

10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile psihologiei

 

 

Cursul se regaseste in Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)

 

Cursul se sustine in sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.

 

 

INSCRIERE:

 

Inscrierea se realizeaza scriind la adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com.

Veti primi formularul special de inscriere, detaliile legate de plata, cont, desfasurare.

 

 

**** REDUCERE MARE DE PRET (pentru sustinerea On-Line)

- 200 ron (credite); 

- 180 ron (fara credite);

- 150 ron (persoana in grup de min. 10, cu credite); 

- 130 ron  (persoana in grup de min. 10, fara credite).

 

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus - daca te inscrii pana pe data de 15.07.2021. 

 

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus - persoanelor care au participat la cursurile:


Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective 

 sau/si

Tehnici si Teste CvasiProiective si Proiective

 

COORDONATOR CURS-FORMATOR:

 

Drd. COMANEANU MARIA - Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Psiholog Principal: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.

 

Psiholog Specialist in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata™ si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.

 

Experienţa profesionala - 25 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (9 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (12 ani), Bucureşti.

(CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

 

ADRESABILITATE:

 

Cursul se adresează tuturor psihologilor are au drept de libera practica (sau urmeaza sa il obtina) la Colegiul Psihologilor din Romania, dar si altor persoane interesate de perfectionare profesionala.

Este un curs care se incadreaza in pregatirea continua profesionala a celor care au obtinut specializarea/calificarea profesionala de consilier pentru dezvoltare personala, consilier vocational, consilier pentru orientarea in cariera, coach, a celor care sunt cadre didactice, consilieri scolari, psihopedagogi, pedagogi, asistenti sociali, terapeuti, tuturor celor care sunt interesati de metode si tehnici de evaluare, cunoastere si asistare a clientului in procesul de dezvoltare personala s profesionala, de consiliere, de terapie si psihoterapie.

Cursul este recomandat studentilor/ masteranzilor la facultatile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistenta sociala sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informatii și materiale noi si interesante.

 

CERTIFICARE - DIPLOMELE ELIBERATE DE COLEGIUL PSIHOLOGILOR, DIPLOMELE DE PARTICPARE, ADEVERINTELE VOR FI TRIMISE DOAR PE MAIL (in format scan/pdf/png/jpg). 

 

La finalul acestui curs se acorda:

 

- CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru toate specialitatile (conform noilor reglementari ale Colegiului Psihologilor, diplomele vor fi transmise pe email si vor avea semnatura electronica a presedintelui Colegiului Psihologilor, avand aceeasi valabilitate ca si diploma in format letric),

 

- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

 

- ADEVERINTA de participare pentru studenti/masteranzi (aplicatia practica putand fi folosita ca certificare de practica la facultate),

 

- DIPLOMA DE PARTICIPARE pentru consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali, coachi, consilieri pentru orientarea in cariera si alti participanti.

 

 

ACHIZITII SI BENEFICII:

 

- 20 Instrumente expresiv-creative și proiectiv-metaforice

- Format de curs si materiale


 

TEMATICA:

 

V-ati saturat sa aplicati doar probe precum Testul familiei, Testul omuletului si eventual, Testul copacului? Fara a le micsora importanta, va asigur ca mai sunt si alte instrumente de investigare psihologica, cu rol in interventia terapeutica.

 

Va invit sa aflati informatii practice, care va vor ajuta sa creati o punte intre intelegerea experientelor traite de clientul care a fost provocat cu aceste tehnici si gasirea de solutii la problemele cu care se confrunta.

 

Cursul va ofera nu doar informatii noi si interesante, dar si un suport teoretic de curs si multe materiale.

 

1. Tehnicile si mijloacele expresiv-creative si proiectiv-metaforice ca modalitati de evaluare psihologica - introducere, delimitari conceptuale, abordari teoretice psihologice.

 

2. Clasificarea tehnicilor expresiv-creative si proiectiv-metaforice. Categoriile de clienti carora li se potrivesc aceste tehnici.

 

3. Proceduri de evaluare si investigare psihologica cu ajutorul tehnicilor expresiv-creative si proiectiv-metaforice.

 

Mecanismele de aparare - adaptari creative de protectie constienta si inconstienta a clientului: cum le recunoastem si cum ne folosim de ele.

 

4. Utilizarea instrumentelor expresiv-creative și proiectiv-metaforice ca metode inedite pentru cunoasterea problemelor clientului:

 

4.1. - desenul liber, tematic, metaforic;

4.2. - pictura pe panza sau diverse obiecte;

4.3. - cardurile pictate si de pictat;

4.4. - modelajul, colajul;

4.5. - filmul si fotografia;  

4.6. - imageria, meditatia creativa, scrierea creativa, metafora;

4.7. - povestile, miturile, basmele si riturile;

4.8. - muzica, sunetul;

4.9. - tehnicile corporale, dansul;  

4.10. - jocurile, teatrul, tehnicile dramatice si psihodramatice.

 

Aplicatii practice, discutii.

La fiecare dintre cele 10 tipuri de tehnici se vor prezenta cel puţin 2 instrumente specifice de lucru.

 

5. Modalități de întocmire a protocolului de cunoaştere şi caracterizare psihologică a clientului prin consemnarea interpretărilor și observațiilor rezultatete în urma folosirii tehnicilor expresiv-creative și proiectiv-metaforice.

 

**Ateliere de aplicatii practice in proportie de 90 %.

Aplicatiile practice si desfasurarea interactiva, au ca principal scop: integrarea elementelor teoretice si practice prin intelegerea importantei aplicarii acestor instrumente dupa parcurgerea unui proces de autoadministrare si autocunoastere.

 

 

COSTUL CURSULUI ON-LINE, VA ADUCE O REDUCERE SUBSTANTIALA:


 * Pret redus pentru sustinere on-line


- 180 ron/participant - pentru studenti/masteranzi/cadre didactice/consilieri pentru dezvoltare personala, consilieri vocationali etc.

 

- 200 ron/participant psiholog acreditat - pentru psihologii care solicita cele 10 credite Colegiul Psihologilor

 

** Oferta de pret pentru grup


*- 150 ron/participant in grup organizat pentru psihologi acreditati (10 pers.)+ participare gratuita pentru organizator

 

*- 130 ron/participanti fara credite psihologice in grup organizat (10 pers.)+ participare gratuita pentru organizator

 

*** REDUCERE DE 20 ron - aplicata situatiilor de mai sus - daca te inscrii pana pe data de 15.07.2021.

 

 

**** REDUCERE DE 20 ron aplicata situatiilor de mai sus, pentru persoanele care au participat la Cursurile: Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective si Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective.

 

 

*** Deoarece locurile sunt limitate, inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului de inscriere completat si a dovezii de plata.

 

 

PROGRAMUL CURSULUI:

 

Vineri - 30 iulie 2021 - se vor transmite pe email materialele necesare desfasurarii cursului, astfel incat sa aveti posibilitatea de a le descarca/printa, studia.


Sambata - 31 iulie 2021  - vom incepe sustinerea cursului on-line: 9,15 - 16,30 (pauza mare va fi de doar 30 min. si se va stabili de comun acord).


INSTRUCTIUNI CURS ONLINE:

 

Cursul se deruleaza online, in format webinar, in timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.

 

Pasii de inscriere:


1. Va inscrieti completand formularul de inscriere accesand butonul ”Inscrieri” sau solicitand inscrierea pe e-mail: comaneanu_maria@yahoo.com.


2. Inscrierea se considera confirmata dupa transmiterea formularului de inscriere completat si a dovezii de plata. Cursul se va desfasura cu un numar limitat de persoane, motiv pentru care inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului si dovezii de plata.


3. Link-ul de acces in aplicatia ZOOM se va transmite pe email inainte de inceperea cursului, in dimineata zilei de 31 iulie 2021, la ora 09,00.


Intrati pe link-ul respectiv si va inscrieti cu numele si adresa de e-mail. Este de preferat sa va descarcati aplicatia pe calculator / laptop.


In ziua si la ora inceperii intrati in direct accesand link-ul respectiv, dar dupa ce ati testat functionalitatile audio-video.


! Mentiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului si specificatiile legate de plata, vor fi transmise odata cu formularul de inscriere.Invitati Speciali: asociatia formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personala s.a.


**************

Asociatia “Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana-Phoenix CCDU-PHOENIX”, fondata in anul 2009 de Drd. Psiholog Principal/Psihoterapeut Specialist/ Formator COMANEANU MARIA este:

• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania nr. autorizatie RF-II-119 din 2012

• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Autoritatea Nationala a Calificarilor Profesioanale nr. autorizatii din 2014

• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii din 2014

• - Partener programe de consiliere si terapie psihologica, dezvoltare personala, servicii psihologice in toate domeniile psihologiei (psihologie clinica, organizationala si a muncii, a transporturilor, a apararii si securitatii nationale, psiholopedagogiei speciale, logopediei, psihoterapiei, dezvoltarii personale) in 5 clinici medicale si Cabinet Individual de psihologie Comaneanu Maria din 2008.


VA ASTEPTAM!


*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.

 • 2021 31 Iul
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 29 Mai
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp