Logopedia: De la Intârzierea în Dezvoltarea Limbajului la Tulburările de Pronunție

 • Credite: 10
 • Durata: 10 ore
 • Actualizat: 28-02-2024 - 16:44
Logopedia: De la Intârzierea în Dezvoltarea Limbajului la Tulburările de Pronunție - On-Line - Cursuri psihologice
Logopedia: De la Intârzierea în Dezvoltarea Limbajului la Tulburările de Pronunție - On-Line - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix

 CURSUL

 - De Logopedie -

 

LOGOPEDIA: DE LA ÎNTÂRZIEREA ÎN DEZVOLTAREA LIMBAJULUI LA TULBURĂRILE DE PRONUNȚIE

 

Adaptare ON-LINE

 

08 iunie 2024 

  

Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din România

ca formare profesională continuă avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu

 

10 credite profesionale valabile pentru toate specialităţile psihologiei

 

 Cursul se regăseşte în Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesională (Rev.2)

 

Cursul se susţine în sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.

  

Se va prezenta şi pune în vânzare Cartea

„Protocol de Evaluare şi Intervenţie Logopedică


!!! NOU  - Plata se poate realiza online prin Mobilpay Netopia cu Cardurile Prima de cariera didactică - Pluxee (Sodexo)


ÎNSCRIERE:

 

Înscrierea se realizează completând formularul de înscriere din link:

 

https://forms.gle/3ABEw3tqkXWGY5PY8

 

Ulterior veţ primi detaliile legate de plată, cont, desfăşurare.

 

Înscrierea se consideră confirmată abia după efectuarea plăţii. 

 

Email: asociatia.phoenix.22@gmail.com

 

Telefon pentru detalii şi informaţii: 0734218855

  


PREŢ 

(pentru sustinerea On-Line)

 

- 300 ron (credite)

- 250 ron (fara credite)

- 250 ron (persoana in grup de min. 10, cu credite)

- 230 ron (persoana in grup de min. 10, fara credite)

 

 ***  Cartea „Protocol de Evaluare şi Intervenţie Logopedică” la preţ redus de achiziţionare doar prin participarea la curs - 35 ron. Vă rugăm să efectuaţi plata acesteia odată cu plata cursului (în funcţie de situaţie).

 

!!! Cartea va fi trimisă ulterior prin curier cu plata la destinatar după ce veţi transmite adresa de corespondenţă. Cartea se achită odată cu suma pentru participarea la curs şi va fi trimisă prin curier cu plata doar a transportului la destinatar, după ce veţi transmite adresa de livrare (livrarea se face doar în localităţi care nu implică taxa de kilometri parcurşi extra).

  

COORDONATOR CURS-FORMATOR

 

Drd. COMĂNEANU MARIA - Psiholog și Psihoterapeut (1996 - prezent), Supervizor Profesional în Psihologie Clinică, Psihopedagogie Specială, Psihologia Muncii și Psihologia Securității Naționale (2009 - prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008 - prezent), Președinte Asociația CCDU-Phoenix (2011 - prezent), Licențiată în utilizarea mai multor teste și platforme de teste psihologice de evaluare psihologică pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din România.

 

Psiholog Principal: Psihologie Clinică, Psihopedagogie Specială.

 

Psiholog Specialist în: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoză clinică, relaxare și terapie ericksoniană, psihodramă, cognitiv-comportamentală, rațional-emotivă, experiențială) (1995 - prezent), Formator/Trainer (2007 - prezent; în cadrul a cel puțin 24 de programe de formare profesională din domeniile de competență ale psihologiei și dezvoltării personale), Consilier pentru Dezvoltare Personală (2014 - prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere liberă Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant Cardurile imagini-metoda israeliană Yaron și Efrat a tehnicii experiențiale prin foto-terapie, Certificată în metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri și simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice și de Terapie Psihologică Asistată® și a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice® s.a.

 

Experiență profesională - 29 ani în domeniul psihologiei aplicate în: Leagăn de copii, Învățământ special pentru persoane cu cerințe educaționale speciale (5 ani), Ministerul Apărării Naționale - șef compartiment psihologic (9 ani), Fundația Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (13 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (15 ani), Bucureşti.

(CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

 

 

Psiholog BORUGA BIANCA - Supervizor profesional Psihopedagogie Speciala, Logoped, Psihopedagog specialist, Consilier pentru Dezvoltare Personala, Formator, Manager Educational, Coordonator Centrul Logopedic Interscolar, Director Centrul de Resurse si Asistenta Educationala, cu o experienta de 22 de ani in domeniu si formator/trainer in cadrul a cel putin 10 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei.

(CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

 

Invitat Special:

 

Psiholog MANTELL DAIANA - psihopedagog în cabinetul de logopedie şi audiologie din cadrul Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Constantin Pufan” din Timişoara (14 ani), membru al echipei naţionale implicate în reabilitarea auzului şi vorbirii la copiii purtători de implant, câstigătorea premiului I la Viena cu workshop-ul organizat de Med-El şi Spitalul Universitar din Viena, pentru utilizarea tehnicilor de cercetare în evaluarea progresului discursului după implantare, profesor de ştiinţe în Marea Britanie (8 ani), psihoterapeut (21 ani) în metodele: Complex-PTSD de la NICAMP Institutul naţional pentru aplicarea clinică a medicinei comportamentale din Statele Unite, Terapie Dialectică Comportamentală şi psiholog clinic supervizor din 2022 prin Professional Education System Institute, PESI, Inc, SUA, Psihoterapie pozitivă şi transculturală, Asociaţia Mondială de Psihoterapie pozitivă şi transculturală, certificată în Intervenţia psihologică în Criză oferind în mod voluntar, programe de „ajutor dat ajutoarelor”, programe de supervizare a specialiştilor formaţi în Psihoterapie pozitivă şi transculturală în tratarea PTSD în cadrul populaţiei refugiate din Ucraina.

 

ADRESABILITATE

 

Ø cursul se adresează tuturor psihologilor care au drept de liberă practică (sau urmează să îl obțină) la Colegiul Psihologilor din România, dar și altor persoane interesate de perfecționare profesională;

Ø cursul se încadrează în pregătirea continuă profesională a celor care au obținut specializarea/calificarea profesională de consilier pentru dezvoltare personală, consilier vocațional, consilier pentru orientarea în carieră, coach, a celor care sunt cadre didactice, consilieri școlari, psihopedagogi, pedagogi, asistenți sociali, terapeuți, tuturor celor care sunt interesați de metode și tehnici de evaluare, cunoaștere și asistare a clientului în procesul de dezvoltare personală și profesională, de consiliere, terapie și psihoterapie;

Ø este recomandat studenților/ masteranzilor la facultățile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistență socială sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informații și materiale noi și interesante.

 

CERTIFICARE

 

DIPLOMELE ELIBERATE DE COLEGIUL PSIHOLOGILOR, DIPLOMELE DE PARTICIPARE, ADEVERINŢELE VOR FI TRIMISE DOAR PE MAIL (în format scan/pdf/png/jpg). 

 

La finalul acestui curs se acordă:

 CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din România – cu 10 credite profesionale, recunoscute pentru toate specialitățile psihologiei (conform noilor reglementări ale Colegiului Psihologilor, diplomele vor fi transmise pe email și vor avea semnătura electronică a președintelui Colegiului Psihologilor, având aceeași valabilitate ca și diploma în format letric)

 DIPLOMĂ SPECIALĂ de participare la curs de perfecționare profesională continuă, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice, 24 de ore

 ADEVERINȚĂ de participare pentru studenți/masteranzi (aplicația practică putând fi folosită ca certificare de practică la facultate)

 DIPLOMĂ DE PARTICIPARE pentru consilieri pentru dezvoltare personală, consilieri vocaționali, coach, consilieri pentru orientarea în carieră și alți participanți

 

 

ACHIZIŢII ŞI BENEFICII

 

→ Diploma (cu sau fără cele 10 credite profesionale/adeverinţa de practică).

Fişe logopedice, scale de evaluare logopedică, veţi învăţa modalitatea de aplicare, de interpretare şi parcurgere a paşilor în realizarea unui plan de intervenţie logopedică.

 Format electronic de curs, materiale şi cărti logopedie.

→ Carti logopedie in format .pdf.

Cartea „Protocol de Evaluare şi Interventie Logopedică” la preţ redus de achiziţionare doar prin participarea la curs (35 ron).

 

 

TEMATICĂ

 

1. Logopedia. Cum ajung logoped? Cum desfăşor legal activitatea de logoped?

2. Logopedia - trăsături caracteristice ale tulburărilor de limbaj: de pronunție sau de articulație

3. Psihodiagnosticul logopedic în tulburările de limbaj şi tulburarile de pronunție

3.1. Psihodiagnosticul logopedic - de la cel prezumptiv la cel final

3.2. Psihodiagnosticul logopedic diferenţial. Exemplificare: tulburările de pronunţie şi întârzierea în dezvoltarea limbajului sau retardul verbal

4. Clasificarea și criteriile de clasificare ale tulburărilor de limbaj: de pronunție sau de articulație. 

5. Evaluarea logopedică a tulburărilor de pronunție sau de articulație:

5.1. Delimitări conceptuale

5.2. Psihodiagnosticul logopedic (principii terapeutice) 

5.3. Prezentarea unor probe principale cu modalitate de lucru, aplicare, interpretare, evaluare - aplicație practică; exemple de fișe completate

5.4. Fișa de Examinare Logopedică Complexă (modalitate de completare pe fiecare dimensiune utilizând limbajul de specialitate- aplicație practică pe un model de fișă logopedică; exemple de modele completate)

5.5. Discuții libere 

6. Tulburarea de pronunție – Dislalia

6.1. Definiție, tipologie, simptomatologie, forme clinice

6.2. Specificul tulburării de pronunție: dislalia, la copilul normal și copilul cu deficiențe

6.3. Probe logopedice pentru diagnosticarea dislaliei (prezentarea unor probe principale cu modalitate de lucru, aplicare, interpretare, evaluare; aplicație practică - lucru individual și în echipă; exemple de fișe completate)

6.4. Programul terapeutic complex pentru corectarea dislaliei - Etape

6.4.1. Terapia cu caracter general

- educarea mișcărilor articulatorii

- educarea respirației

- educarea auzului fonematic

6.4.2. Terapia specific logopedică 

- emiterea sunetului

- consolidarea sunetului

- diferentiere sunetului

- automatizarea sunetului

6.5. Exemple de programe terapeutice

6.6. Grupuri de lucru – realizarea unor programe terapeutice pentru corectarea dislaliei (aplicație practică- lucru individual și în echipă; exemple de programe realizate, discuții libere)

7. Tulburările de pronunție – Disartria și Rinolalia

7.1. Definiție, tipologie, simptomatologie, forme clinice

7.2. Specificul tulburărilor de pronunție: disartria și rinolalia, la copilul normal și copilul cu deficiențe.

8. Prezentare: trusa logopedică, softuri logopedice

9. Recomandări bibliografice - repere în logopedie 

 

  

PROGRAMUL CURSULUI

 

 Vineri - se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicațiile practice, astfel încât să aveți posibilitatea de a le descărca, printa, studia și urma pașii care vi se vor indica.

 

Duminică - vom începe susținerea cursului on-line în intervalul: 9,15 - 16,30 (pauza mare va fi de doar 30 min. și se va stabili de comun acord).

 

INSTRUCȚIUNI CURS ONLINE

 Cursul se derulează online, în format webinar, în timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.

 

 PAȘII DE ÎNSCRIERE:

 

1. Vă înscrieți completând formularul de înscriere accesând link-ul formularului google: https://forms.gle/3ABEw3tqkXWGY5PY8.

 

2. Înscrierea se consideră confirmată după transmiterea formularului de înscriere completat și efectuării plății în unul din conturile de mai sus.

Dovada de plată o puteți trimite pe adresa de email: asociatia.phoenix.22@gmail.com.

 

3. Link-ul de acces în aplicația ZOOM se va transmite pe adresa dvs. de email cu are v-ați înscris, înainte de începerea cursului, în dimineața zilei de curs, la ora 09.00.

 

Intrați pe link-ul respectiv și vă înscrieți cu numele și adresa de e-mail. Este de preferat să vă descărcați aplicația pe calculator / laptop.

 

În ziua și la ora începerii intrați în direct accesând link-ul respectiv, dar după ce ați testat funcționalitățile audio-video.

 

! Mențiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului și specificațiile legate de plată, vor fi transmise odată cu formularul de înscriere.

 

Invitați Speciali: asociația formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, școlare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personală s.a.


DESPRE ASOCIAȚIA CCDU-PHOENIX


Asociația “Centrul de Comunicare și Dezvoltare Umană-Phoenix CCDU-PHOENIX”, fondată în anul 2009 de Drd. Psiholog Principal/Psihoterapeut Specialist/ Formator MARIA COMANEANU este:

• Furnizor de Formare Profesională autorizat de Colegiul Psihologilor din România - nr. autorizație RF-II-119 din 2012;

• Furnizor de Formare Profesională autorizat de Autoritatea Națională a Calificărilor Profesionale nr. autorizații din 2014;

• Furnizor de Formare Profesională autorizat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării din 2014;

• Partener programe de consiliere și terapie psihologică, dezvoltare personală, servicii psihologice în toate domeniile psihologiei (psihologie clinică, organizațională și a muncii, a transporturilor, a apărării și securității naționale, psiholopedagogiei speciale, logopediei, psihoterapiei, dezvoltării personale) în 5 clinici medicale și Cabinet Individual de psihologie Comăneanu Maria din 2008.

 

 

VĂ AȘTEPTĂM!

 

*Asociaţa CCDU-PHOENIX îşi rezervă dreptul de a-şi alege şi/sau păstra clienţii. 

 

 • 2024 08 Iun
  Cost/pers

  300.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2021 17 Iul
  Cost/pers

  180.00 lei

  Locatie

  ONLINE

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp