Curs Logopedie -Tulburarile de pronuntie si Intarzierea in dezvoltarea limbajului

 • Credite: 10
 • Numar ore: 10
 • Actualizat: 15/07/2021 - 12:06
Logopedia: de la întârzierea în dezvoltarea limbajului la tulburările de pronunție ONLINE - Cursuri psihologice
Logopedia: de la întârzierea în dezvoltarea limbajului la tulburările de pronunție ONLINE - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix

CURS LOGOPEDIE 


DE LA INTARZIEREA IN DEZVOLTAREA LIMBAJULUI 

LA

TULBURARILE DE PRONUNTIE: DISLALIA, DISARTRIA, RINOLALIA  


Evaluare si Interventie Logopedica


Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din Romania ca formare profesionala continua si este avizat de Comitetul Director al Colegiului Psihologilor cu 10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile psihologiei.


Se va prezenta si pune in vanzare brosura

„Protocol de Evaluare si Interventie Logopedica” (88 pagini)


Curs adaptat ON-LINE - Locuri Limitate - 


17 IULIE 2021 


Pe data de 16 iulie 2021 vor fi trimise pe email în vederea studiului, materialele necesare aplicatiilor practice din timpul cursului onlineDiploma cu cele 10 credite profesionale acordate de Colegiului Psihologilor vor fi transmise doar pe email dupa semnarea acesteia de catre Comitetul Director al Colegiului Psihologilor.


Deoarece cursul se va desfasura cu un numar limitat de persoane, inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului si dovezii de plata.MODALITATE DE INSCRIERE:


Inscrierea se realizeaza solicitand FORMULARUL SPECIAL DE INSCRIERE  si detalii legate de cont, plata, specificatii de platala adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com. Alte informatii pe email sau la tel. 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00).


Inscrierea se considera confirmata dupa transmiterea formularului de inscriere completat si a dovezii de plata pana pe data de: 15 iulie 2021.


Cursul se sustine in sistem ON-LINE, conform: Dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020, dar va oferim posibilitatea de repetare gratuita la sala, in momentul in care se va putea desfasura astfel si dupa ce anuntati organizatorii.CURSUL POATE FI ACHIZITIONAT SI DIN CATALOGUL SEAP - COD SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)


CERTIFICARE:

Este un curs de formare continua, astfel, ca la final, se acorda:


CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din Romania – cu  10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru toate specialitatile, 

DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,

ADEVERINTA de participare pentru studenti/masteranzi (aplicatia practica putand fi folosita ca certificare de practica la facultate),

DIPLOMA DE PARTICIPARE pentru alti participanti.


CERTIFICARE - TOATE DIPLOMELE, ADEVERINTELE VOR FI TRIMISE PE EMAIL (acestea vor avea semnatura presedintelui asociatiei si parafa asociatiei formatoare).


ADRESABILITATE:

Cursul se adresează tuturor psihologilor are au drept de libera practica (sau urmeaza sa il obtina) la Colegiul Psihologilor din Romania, dar si altor persoane interesate de perfectionare profesionala.

Este un curs care se incadreaza in pregatirea continua profesionala a celor care sunt cadre didactice, logopezi, consilieri scolari, psihopedagogi, pedagogi, asistenti sociali, terapeuti, tuturor celor care sunt interesati dedomeniul logopediei.

Cursul este recomandat studentilor/ masteranzilor la facultatile de psihologie, pedagogie, psihopedagogie, sociologie, asistenta sociala sau cu orice profil socio-uman, oferindu-le informatii si materiale noi si interesante.


FORMATORI CURS:


Drd. COMANEANU MARIA - Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.


Psiholog Principal: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.


Psiholog Specialist in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata™ si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.


Experienţa profesionala - 25 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (9 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (12 ani), Bucureşti - (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).


Psiholog BORUGA BIANCA - Supervizor profesional Psihopedagogie Speciala, Logoped, Psihopedagog specialist, Consilier pentru Dezvoltare Personala, Formator, Manager Educational, Coordonator Centrul Logopedic Interscolar, Director Centrul de Resurse si Asistenta Educationala, cu o experienta de 18 de ani in domeniu si formator/trainer in cadrul a cel putin 10 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei. (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).PROGRAM:


Vineri- 16 iulie 2021 - la ora 10,00 se vor transmite pe email materialele folosite pentru aplicatiile practice, astfel incat sa aveti posibilitatea de a le studia si printa. 

In ziua cursului, desfasurat on-line pe data de 17 iulie 2021, se vor discuta si lucra toate materialele primite pe email dar si alte materiale prezentate in tematica cursului.


Sambata- 17 iulie 2021 - 09,00-17,00 (pauza de masa 13,30-14,15)


 

ACHIZITII SI BENEFICII:

La sfarsitul cursului veti primi:

- Mapa de lucru cu fise logopedice, scale,chestionare, teste de evaluare logopedica, veti invata modalitatea de aplicare, de interpretare si parcurgere a pasilor in realizarea unui plan de interventielogopedica.

- Format de curs si materiale

- Supervizare de specialitate profesionala

- Brosura „Protocol de Evaluare şi Intervenţie Logopedică” la pret redus de achizitionare doar prin participarea la curs (30 ron). Se achita odata cu suma pentru participarea la curs si va fi trimisa dupa curs, printr-un serviciu de curierat, plata taxei de transport fiind achitata curierului de catre persoana care a comandat.


COST:

* Pret redus pentru sustinere on-line


- 200 ron (credite); 

- 180 ron (fara credite);


** Oferta de pret pentru grup


- 150 ron (persoana in grup de min. 10, cu credite); 

- 130 ron  (persoana in grup de min. 10, fara credite).


***  Brosura „Protocol de Evaluare si Interventie Logopedica” (88 pag.) la pret redus de achizitionare doar prin participarea la curs - 30 ron.

 

!!! Brosura se achita odata cu suma pentru participarea la curs (o singura plata cu  specificatia: Curs Logopedie + Brosura) si va fi trimisa dupa curs, prin curier cu plata transportului la destinatar, dupa ce veti transmite pe email adresa de livrare si datele persoanei de contact.


IN ACEST PRET SUNT INCLUSE:

Diploma (cu sau fara cele 10 credite profesionale/adeverinta de practica)

Format electronic al cursului si al materialelor

Programe de interventie individualizate si practice

Teste, fise de evaluare logopedica, fise de interventie logopedica


TEMATICA:


Pe data de 16 iulie 2021 se vor trimite pe email, materialele necesare aplicatiilor practice realizate pe parcursul zilei de curs online: 17 iulie 2021.


Tematica Curs - sambata: 17 iulie 2021


1. Logopedia. Cum ajung logoped? Cum desfasor legal activitatea de logoped?


2. Logopedia - trăsături caracteristice ale tulburărilor de limbaj: de pronunție sau de articulație


3. Psihodiagnosticul logopedic in tulburările de limbaj şi tulburarile de pronunție

3.1. Psihodiagnosticul logopedic - de la cel prezumptiv la cel final

3.2. Psihodiagnosticul logopedic diferential. 


4. Clasificarea și criteriile de clasificare ale tulburărilor de limbaj: tulburările de pronunție sau de articulație. 


5. Tulburarile de pronuntie si intarzierea in dezvoltarea limbajului sau retardul verbal


6. Evaluarea logopedică a tulburărilor de pronunție sau de articulație:

6.1. Delimitări conceptuale

6.2. Psihodiagnosticul logopedic (principii terapeutice) 

6.3. Prezentarea unor probe principale cu modalitate de lucru, aplicare, interpretare, evaluare - aplicație practică; exemple de fișe completate

6.4. Fișa de Examinare Logopedică Complexă (modalitate de completare pe fiecare dimensiune utilizând limbajul de specialitate- aplicație practică pe un model de fișă logopedică; exemple de modele completate)

6.5. Discuții libere 


7. Tulburarea de pronunție – Dislalia

7.1. Definiție, tipologie, simptomatologie, forme clinice

7.2. Specificul tulburării de pronunție: dislalia, la copilul normal și copilul cu deficiențe

7.3. Probe logopedice pentru diagnosticarea dislaliei (prezentarea unor probe principale cu modalitate de lucru, aplicare, interpretare, evaluare; aplicație practică- lucru individual și în echipă; exemple de fișe completate)

7.4. Programul terapeutic complex pentru corectarea dislaliei - Etape

7.4.1. Terapia cu caracter general

- educarea mișcărilor articulatorii

- educarea respirației

- educarea auzului fonematic

7.4.2. Terapia specific logopedică 

- emiterea sunetului

- consolidarea sunetului

- diferentiere sunetului

- automatizarea sunetului

7.5. Exemple de programe terapeutice

7.6. Grupuri de lucru – realizarea unor programe terapeutice pentru corectarea dislaliei (aplicație practică- lucru individual și în echipă; exemple de programe realizate, discuții libere)


8. Tulburările de pronunție – Disartria și Rinolalia

8.1. Definiție, tipologie, simptomatologie, forme clinice

8.2. Specificul tulburărilor de pronunție: disartria și rinolalia, la copilul normal și copilul cu deficiențe.


9. Prezentare: trusa logopedica, softuri logopedice


10. Recomandari bibliografice - repere importante in logopedie INSTRUCTIUNI CURS ONLINE:

Cursul se deruleaza online, in format webinar, in timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.


Pasii de inscriere:


1. Va inscrieti completand formularul de inscriere accesand butonul ”Inscrieri” sau solicitand inscrierea pe e-mail: comaneanu_maria@yahoo.com.


2. Inscrierea se considera confirmata dupa transmiterea formularului de inscriere completat si a dovezii de plata pana pe data de: 15 iulie 2021. Cursul se va desfasura cu un numar limitat de persoane, motiv pentru care inscrierile se fac in ordinea transmiterii formularului si dovezii de plata.


3. Link-ul de acces in aplicatia ZOOM se va transmite pe email inainte de inceperea cursului, in dimineata zilei de 17 iulie 2021, la ora 08,45.

Intrati pe link-ul respectiv si va inscrieti cu numele si adresa de e-mail. Este de preferat sa va descarcati aplicatia pe calculator / laptop.

In ziua si la ora inceperii intrati in direct accesand link-ul respectiv, dar dupa ce ati testat functionalitatile audio-video.! Mentiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului si specificatiile legate de plata, vor fi transmise odata cu formularul de inscriere.


Invitati Speciali: asociatia formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, logopediei s.a.


****************************

Asociatia “Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana-Phoenix CCDU-PHOENIX”, fondata in anul 2009 de Drd. Psiholog Principal/Psihoterapeut Specialist/ Formator COMANEANU MARIA este:

• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Colegiul Psihologilor din Romania nr. autorizatie RF-II-119 din 2012

• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Autoritatea Nationala a Calificarilor Profesioanale nr. autorizatii din 2014

• - Furnizor de Formare Profesionala autorizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii din 2014

• - Partener programe de consiliere si terapie psihologica, dezvoltare personala, servicii psihologice in toate domeniile psihologiei (psihologie clinica, organizationala si a muncii, a transporturilor, a apararii si securitatii nationale, psiholopedagogiei speciale, logopediei, psihoterapiei, dezvoltarii personale) in 5 clinici medicale si Cabinet Individual de psihologie Comaneanu Maria din 2008.


Vă așteptăm!


*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.

 • 2021 17 Iul
  Cost/pers

  180 lei

  Locatie

  ONLINE

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp