Curs Cardurile Psihologice si de Terapie Asistata®

 • Credite: 10
 • Durata: 10 ore
 • Actualizat: 24-08-2022 - 10:37
Cardurile Psihologice.Tehnici expresiv-creative si proiectiv-metaforice - Cursuri psihologice
Cardurile Psihologice.Tehnici expresiv-creative si proiectiv-metaforice - Cursuri psihologice / Asociatia Phoenix

Curs Cardurile Psihologice si de Terapie Asistata®


-Tehnici expresiv-creative si proiectiv-metaforice - mijloace simbolice si metoda de interventie psihologica -

Curs autorizat de Colegiului Psihologilor din Romania
ca formare profesionala continua si avizat cu - * 10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile psihologiei

si

INTRODUCERE in Metoda TAC™- Terapia Asistata cu Cardurile Psihologice™ si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice ”7 cai”- autor Comaneanu Maria.BUCURESTI- SEPTEMBRIE.2020

La cererea persoanelor care au manifestat interes, acest curs se va sustine in luna septembrie 2020. Data va fi stabilita si anuntata. Pana atunci, inscrierile continua si se fac in ordinea achitarii unui avans de 100 lei.
Locurile sunt limitate.
Solicitarea Formularului de inscriere si a Detaliilor la tel. 0734218855 si pe adresa de email: comaneanu_maria@yahoo.com.


Cursul se adreseaza TUTUROR PERSOANELOR INTERESATE de acest domeniu, celor care activeaza in domenii de suport, ingrijire, asistenta, interventie si formare, chiar daca NU sunt psihologi, psihoterapeuti.
Sunt invitati toti cei care isi desfasoara activitatea in domeniul invatamantului, consilierii scolare, sanatatii, dezvoltarii personale, asistentei sociale, terapiilor alternative, complementare, integrate, consilierii pentru dezvoltare personala, vocationala, coaching-ului, dar si studentii.
Sunt invitati insa, toti cei care duc o incarcatura psihica, emotionala puternica, care doresc sa experimenteze si aprofundeze aceasta metoda de auto-descoperire si transformare.


PROGRAM:

09,00-19,00= curs (12,00-13,00= pauza pranz)


TEMELE PREZENTATE:
- Tehnicile si mijloacele expresiv-creative si proiectiv-metaforice ca modalitati de interventie psihologica- introducere, delimitari conceptuale, abordari teoretice psihologice
- Moment introductiv in metoda cardurilor psihologice - informatii depre mecanismele psihologice activate, principii elementare de lucru individual si in grup
- Cardurile psihologice ca modalitate de evaluare a clientului
- Intelegerea si folosirea tehnicilor proiectiv-metaforice in interventia psihologica prin exercitii de dezvoltare personala:
* Cum delimitez ca am o problema: exercitii de introspectie, auto-evaluare, exercitii de explorare si acces la intelesuri personale interioare
*Exercitii de punere in contact cu propria persoana si cu cei din jur
- Utilizarea instrumentelor proiectiv-metaforice ca metode inedite pentru rezolvarea problemelor clientului:
* Tehnici de autocunoastere
* Tehnici de lucru cu un client cu care lucrez: copii, adolescenti, adulti si varstnici
* Tehnici de lucru cu un grup mic si cu un grup mai mare (de terapie, psihoterapie, organizational)
- Moment - tehnica “cardsdrama”

COST:
Poate fi achizitionat din catalogul SEAP
(detalii cod COD SEAP-CPV la inscriere si cnf. termenilor contractuali)

280 ron
250 ron - pentru persoanele care au mai participat la alte cursuri
Reducere de 10% pentru studenti
Reducere de 20% pentru participantii care mai aduc la curs inca 2 persoane

In acest pret sunt incluse:
- reducere de 10% la achizitionarea setului de carduri ”7 cai” ( de la 220,00 lei la 198,00 lei)
- Mapa cu suport de curs si Materiale de lucru - “Tehnici terapeutice de utilizare a cardurilor psihologice”
- Format electronic al cursului
- Organizarea cursului in localitate (ceai, cafea, apa, produse patiserie)
- Prioritate la inscrierea in programul de FORMARE in Metoda TAC®- Terapia Asistata cu Cardurile Psihologice® → 4 zile (joi: 16,00-21,00; vineri: 12,00-20,00; sambata: 09,00-20,00; duminica: 09,00-18,00)→ BUCURESTI - 09.2020


DESPRE FORMATOR:

Psiholog Principal - Psihoterapeut Specialist Drd. COMANEANU MARIA

Psiholog Principal (psihologia apararii si securitatii naţionale, psihologie clinica, psihologie educationala si vocationala, psihopedagogie speciala, logopedie, psiho-oncologie),
Psiholog Specialist (psihologia muncii, psihologia transporturilor, psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent),
Supervizor Profesional (psihologie clinica, psihopedagogie speciala, psihologia muncii, psihologia apararii si securitatii naţionale) (2009-prezent), Formator (2007-prezent), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda carduri psihologice metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant format cu V. Goloborodova, Rusia, Practicant in formarea cu cardurile psihologice imagini-metoda israeliana Yaron si Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul Metodei TAC - Terapia Asistata cu Cardurile Psihologice® si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice ”7 cai”

Experienţa profesionala -29 ani
Psiholog specialist (psihologia muncii, psihologia apararii si securitatii nationale, transporturi), Psihoterapeut specialist (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala), Psiholog principal (psihologie clinica, psihologie educationala si vocationala, psihopedagogie speciala, logopedie) in: Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix, Cabinet Psihologic ePsiho (10 ani), Bucureşti (1996-prezent)


CERTIFICARE:

La final se acorda:
- CERTIFICAT AUTORIZAT de Colegiul Psihologilor din Romania – cu 10 credite profesionale, pentru psihologii atestati in cadrul CPR pentru toate specialitatile psihologiei,
- DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala continua, necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice,
- ADEVERINTA de participare pentru studenti/masteranzi (aplicatiile practice si cazuistica pot fi folosite pentru certificarea practicii),
- DIPLOMA DE PARTICIPARE pentru alti participanti-eliberata de Asociatia Centrul de Comunicare si Dezvoltare Umana-Phoenix furnizor de formare profesionala autorizat si semnata de formatorul cursului.

CE SUNT CARDURILE PSIHOLOGICE?

Cardurile psihologice sunt concepute pentru profesionisti, psihologi, psihoterapeuti, consilieri, asistenti sociali, consultanti organizationali, mentori, formatori, consultanti de familie si de cuplu, personal pedagogic, profesori de invatamant si alti specialisti in psihoterapie, consiliere, dezvoltarea personala si sanatatea mintala, pentru toate varstele: de la copii mici la adolescenti si tineri, adulti si varstnici.
Cardurile proiectiv-metaforice sunt carti ca de joc, cu imagini care pot fi picturi, fotografii sau colaje de picturi si fotografii.
Acestea pot deveni instrumente de lucru cu propria persoana, instrumente folosite in procesul de dezvoltare si transformare personala, de catre specialisti din domenii precum: dezvoltarea personala, coachingul, sanatatea mintala, analiza organizationala, asistenta sociala, invatamant, consilierea scolara, vocationala, orientarea scolara si profesionala, psihologia, psihoterapia sau terapiile alternative, integrative, complementare.

Folosirea lor poate dezvalui avantajul de a ajuta clientii sa exploreze o suita de situatii de viata, prin analiza fascinant concentrata a unei imagini sau ansamblu de imagini, sustinandu-i in a se conecta cu ceea ce gandesc, simt, cu ceea ce au lasat netratat, nerezolvat.

De cele mai multe ori, este deosebit de necesara o modalitate de evaluare rapida a situatiei, a problemei cu care se confrunta clientul. Acest instrument poate fi folosit inca de la primele intalniri, fie ca acestea sunt individuale sau de grup.

Prin desen, povestile pe care le spun, relatarile despre cele vizualizate in timpul tehnicilor bazate pe imagerie mentala, persoanele pot stapani situatia de evaluare si cunoastere psihologica. De asemenea, sarcina data clientului de a realiza: un desen, cu sau fara tema, o povesta libera, dupa imagini sau fraze deja incepute, o stare de relaxare insotita de o respiratie atenta pentru a sustine ”ecranul” mental sa produca vizualizari prin tehnici de imagerie mentala dirijata, s-a dovedit de foarte multe ori a fi un efort din partea acestuia in detrimentul scopului intalnirilor.
Astfel, alaturi de multe alte tehnici expresiv-creative, cardurile psihologice pot deveni o metoda de a gasi raspunsuri date doar de acele interpretari care sunt doar pentru persoana care le-a ales, in acel moment. Sunt instrumente ,,magice”, pentru ca ofera, prin ele insele, chei ale unor usi sufletesti, incuiate de curand, de o anumita perioada sau de mult mai mult timp.

Modalitatea de interventie terapeutica se poate face ca urmare a integrarii interpretarilor.
Metoda de interpretare tine de analiza elementelor cadrelor desenate, utilizand tehnici de folosire a informatiilor date de:
- simbolistica din spatiul bidimensional, folosind principiile proiectiei grafice,
- povestile spuse de clienti, folosind principiile proiectiei tematice,
- semnificatiile culorilor, folosind principiile proiectiei cromatice,
- cuvintele extrase din povestile create pe marginea imaginilor, folosind principiile proiectiei asociative,
- imageria mentala, folosind principiile proiectiei prin vizualizare sau imagerie dirijata.


PERSOANA DE CONTACT PENTRU DETALII SI INSCRIERI:

Psiholog/Psihoterapeut COMANEANU MARIA
Email: comaneanu_maria@yahoo.com
Tel: 0734.21.88.55
Site: www.asociatia-phoenix.ro
Dupa solicitarea de inscriere pe email, site sau telefonic, veti primi un formular de inscriere si datele de cont pentru plata.

ADRESA SALII:
Va fi anuntata dupa finalizarea inscrierilor.

Va astept!

---------------------------------------------------------------------------------------------
* Setul de carduri psihologice ”7 cai”, materialul care le insoteste si materialele de informare, se afla incepand cu 14.02.2020 sub incidenta drepturilor de autor si protectia legislatiei in vigoare din Romania: Legea nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.
Astfel, setul de carduri psihologice, materialul care le insoteste, textele publicate in vederea informarii (site, alte surse media) nu pot fi folosite in scopuri comerciale de catre alte persoane. Daca se transforma, combina sau adauga peste resursele oferite de licentiator nu este voie sa se distribuie si/sau comercializeze materialul modificat.

** ”TAC®-Terapia Asistata cu Cardurile Psihologice™” se constituie, ca urmare a indeplinirii conditiilor prevazute de art. 9 alin.(1) din Legea nr. 84/1998, republicata, ca depozit reglementar al marcii combinate, individuale, incepand cu 28.01.2020.


***Asociatia CCDU-PHOENIX si Comaneanu Maria isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.
 • 2020 01 Sep
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 3

 • 2020 02 Aug
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 2

 • 2020 01 Aug
  Cost/pers

  250.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 2

FM
Florinela Mihalcea 24-01-2022

Ptr anul 2022 se va organiza cursul de terapie asistata cu cardurile psihologice? Sunt interesata, mulțumesc!

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu24-01-2022

Cursul este programat - ca intentie - a se desfasura la sala, catre finele lunii aprilie 2022, in functie de situatia legata de pandemie. Multumim pentru interes si va rugam frumos ca sa scrieti email la: comaneanu_maria@yahoo.com , pentru a va inscrie intr-una dintre grupele care deja s-au format. 

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp