Calendar desfasurare

  • 2018 Ian 01
    Cost/pers

    300.00 lei

    Locatie

    BUCURESTI - Sector 4

Program Terapeutic de Dezvoltare si Transformare Personala prin Tehnici Transpersonale

„PROGRAM TERAPEUTIC DE DEZVOLTARE SI TRANSFORMARE PERSONALĂ PRIN TEHNICI TRANSPERSONALE”

Perioada de desfășurare se va stabili după definitivarea înscrierilor.

În cadrul sesiunilor se vor pune în practică tehnici noi, precum:

Respiraţie, Respirație Conștientă, Respirația Focului, Respiraţie Holotropică, Body-Mind-Spirit Work, Meditaţie şi Integrare a Sunetelor Speciale,Practica Emisferei Drepte şi Desenelor de Mandale, Tehnici Psihoterapeutice Transpersonale, Psihoterapie energetică și spirituală


PROGRAM CURS:
Sâmbătă: 09,30 - 18,30 (08,15-Instruire si discuții despre Introducerea teoretică în tehnicile de lucru - pentru persoanele care participă pentru prima oară)


COST: 300 ron / sesiune
(la acesta se va include un cost suplimentar min. de deplasare şi variabil în funcţie de localitate, în afara localității București)

SUNT STABILITE 10 SESIUNI CU FRECVENȚA: 1 SESIUNE LA CCA. 2 LUNI
NU ESTE OBLIGATORIE PARCURGEREA TUTUROR SESIUNILOR
ASOCIAȚIA CCDU-PHOENIX ÎȘI REZERVĂ DREPTUL DE A-ȘI ALEGE ȘI/SAU PĂSTRA CLIENȚII; ASOCIAȚIA CCDU-PHOENIX ARE DREPTUL PROFESIONAL DE A FACE PARTICIPANȚILOR RECOMANDAREA SUSPENDĂRII SESIUNILOR DE GRUP ȘI URMĂRII UNOR SESIUNI DE TERAPIE INDIVIDUALĂ (terapeutul și începerea terapiei sunt la alegerea clientului)


CURSUL

se adresează atât celor care sunt dispuși să devină terapeuţi, atât celor care lucrează deja în domenii de specialitate (medici, psihologi, practicieni holistici, profesori, asistenţi sociali, asistenţi medicali, părinți/familii. ..).

Însă, este adresat în primul rând celor care intenționează să se dedice parcurgerii unei căi de creștere personală de mare putere.


Cursul anunţat se va desfăşura într-un week-end şi este compus din sesiuni de respirație holotropică care se îmbină cu temele anunțate mai sus (2 zile de weekend).

PROGRAM și TEMATICA CURSULUI:

Sâmbătă

08:15-09:30 - Primirea persoanelor care participa pentru prima oara. Discuții despre Introducere teoretică a tehnicilor de lucru
09:30-15:00 – Tehnici integratice de lucru, Teoria şi practica stărilor profunde ale conştiinţei, Tematica de lucru, Instrucțiuni, Body work, Tehnici de Meditatie, Introducere în respirație holotropică și Tehnici Psihoterapeutice Transpersonale, Psihoterapie energetică și spirituală
15.00-15.30 - Pauză de prânz
16.00-18.30 - Experiență de integrare a tehnicilor lucrate, mandale de desen și discuții.


Pentru a putea sesiza cum evoluează conștiința, se recomandă să se lucreze cu grupul, cel puțin cele 10 sesiuni.

(concepția: eficienţa unui program este dată de calitatea metodei, a terapeutului, dar şi de timp)

Tematică Suplimentară a Programului:

„Introducere în tehnicile de respirație conștientă, respirația focului, respirație holotropică„

„Stări modificate de conștiință și activitatea undelor cerebrale„

„Eul ca structură de personalitate„

„Stări superioare de conștiință și cum să dezvoltăm potențialul„

„Harta de călătorie spirituală și viziune simbolică„

„Instrucțiuni referitoare la experiența de integrare prin: mandale de desen și emisfera dreaptă„

„Practica lucrului cu emisfera dreaptă„


Toate acestea se fac împreună pentru: îmbunătățirea sănătății, pierderea de presiune internă (disappearance of internal stress), aducerea unui val de energie la nivelul fizic și mental, îmbunătățirea stării emoționale de bine, relații mai bune cu ceilalți, vindecarea traumei profunde, trauma nașterii, evaluarea negativă , frica de moarte, vindecarea psihosomatică și evoluția conștiinței.

Acestea fiind doar câteva dintre rezultatele care pot fi așteptate în urma utilizării metodei, vă las și pe voi să adăugați beneficiile, în urma practicării metodelor și descoperirii la nivel personal.

RESPIRATIA HOLOTROPICA

Respirația holotropică – este considerată una dintre cele mai puternice și eficiente metode actuale în psihologie și psihoterapie, inclusiv între tehnicile de respirație.

Respirația holotropică a fost dezvoltată în anii ’70 de către Stanislav Grof, un psiholog american, profesionist în domeniul medicinei și psihologiei,născut în Cehoslovacia, și soția sa, Christine, ca o alternativă legală la terapia psihedelică.

Respirația holotropică integrează cunoștințe din psihologia profunzimii, psihologia transpersonală, antropologie, practici spirituale orientale şi tradiții mistice.

Potrivit acestei abordări, stările numite: neobișnuite ale conștiinței produc o serie de experiențe ce sunt considerate ca având potențial vindecător: conștientizări neobișnuite la nivel corporal şi energetic, retrăirea amintirilor din copilărie, din timpul nașterii şi a vieții prenatale, experiențe transpersonale – elemente istorice şi arhetipale ale conștientului colectiv.

Urmând drumul deschis la un moment dat de C.G. Jung, psiholog renumit care a introdus in psihologie conceptul de Inconștient Colectiv, ca strat profund inconștient, cu conținut transindividual, exprimat la nivel de individ prin arhetipuri, Grof explică faptul că întreaga existenţă este o manifestare a Conștiinței unice, exprimate într-o formă unică de fiecare dintre noi. În sprijinul acestei idei stau de fapt, toate tradițiile mistice ale lumii.

Toate aceste tradiții spirituale care au devenit mistice, au folosit tehnici de respirație pentru a intra în stări de conștiință extinsă. Ele se pot regăsi sub diverse forme în tradiții de pe tot cuprinsul planetei: în tradițiile şamanice siberiene, în tehnicile antice chinezești, în meditaţiile yogine, în ritualurile indienilor nativi nord –americani, în culturile precolumbiene ale Americii de Sud, în insulele Pacificului şi nu în ultimul rând în tradițiile africane.

Cuvântul ”holotropic” provine din limba greacă şi textual, înseamnă ”îndreptare către întreg”, referindu-se în mare parte, la capacitatea umană de întregire a propriei noastre conștiințe, despre recuperarea calităţii sale universale, despre integrarea unor aspecte ale sale de care, în mod normal, nu suntem conștienți.

Caracteristica cea mai importantă a procesului, ceea ce duce la o stare de spirit extraordinară, este faptul că există o tendință de înțelegere holistică a vieții și de a extinde complexitatea și provocările care vin pe drumul fiecăruia.

În ceea ce privește terapia, pentru că poate fi numită o formă de terapie, se produce o eliberare a simptomelor psychoneurotice și o îmbunătățire a aspectului psihic şi spiritual, care, la rândul lor, duc la dezvăluirea potențialului uman pe deplin.

Procesul, face ca persoana să treacă printr-o serie de condiții extraordinare, permiţându-i să ajungă aproape de propriile granițe, depășind treptat temerile lor proprii și luând conștient măsurile de care are nevoie pentru a-şi rezolva problemele lor dureroase.

Respirație holotropică constă în tehnici diferite: respirație rapidă, care este întâlnită în practicile de respirație yoga, care se îmbinată cu muzica, cu munca energiei corpului, cu mandalele apoi, adică cu așa-numitele picturi interioare, cu sprijinul psihoterapeutic și discuțiile de grup.

Astfel, avem un prim element: respirația profundă, cu accent pe expiraţie puternică, ce vor înlocui starea de relaxare. Acest tip de tehnică poate produce stări de conștiință foarte profunde.

Al doilea element, se numeşte muzica de respiraţie holotropică, concepută pentru a trezi amintirile traumatice și pentru a ajuta la eliberarea de acestea în timpul tratamentului holotropic. Acest lucru va stârni simțurile și va trezi viețile emoționale în zone stagnante, inconștiente.

Al treilea element este numit: lucrul focalizat cu trupul, în care clientul permite expresiei corporale să “răspundă” la treziri interioare. Acțiunea principală a minții în acest moment ar trebui să fie doar pentru a „viziona” (și nu pentru gândire și analiză).

Al patrulea element al sesiunii de respiraţie holotropică este de a integra materialul inconștient obţinut. Modalitățile de lucru cu acest material „ridicat” din inconştient poate fi procesul de exprimare creativă, prin pictură, modelaj în lut sau desenând „mandale” (reprezentări grafice abstracte ale sinelui – poate apărea în viziuni sau poate fi o operă de artă spontană), apoi împărtăşesc cele trăite cu membrii grupului.

Respirația holotropică este recomandată persoanelor care doresc să obțină iluminare şi vindecare, o stare extinsă a conștiinței, să se elibereze de stres şi anxietate, să evolueze şi să-şi revitalizeze existenţa, să vindece traume, să transforme efectele negative ale evenimentelor uitate şi sentimentelor reprimate, să se elibereze de simptomele fizice sau emoționale şi de tiparele comportamentale neadaptive, să fie ajutați într-o perioadă dificilă a vieții, să experimenteze stări mistice, să depășească sentimentele de descurajare, neliniște şi dezorientare, să se cunoască mai profund, să-şi acceseze înțelepciunea interioară şi intuiția, să aibă o viață mai bună.

Există, însă şi contraindicații pentru respirația holotropică.

Ţinând cont de faptul că această tehnică promovează eliberări emoționale şi fizice puternice, nu este recomandată persoanelor care suferă de: afecțiuni cardiace, inclusiv anghină, hipertensiune, glaucom, desprindere de retina, osteoporoză, accidente sau intervenții chirurgicale recente. De asemenea, nu este un tratament recomandat pentru femeile însărcinate şi persoanele cu afecțiuni mentale şi psihice severe, ca de ex. tulburarea depresivă bipolară şi altele.
Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp