Curs de Lumină Naturală cu Fosfene Dr. Lefebure Methods

  • Actualizat: 14-02-2020 - 16:22
Fosfenism - Cursuri & Ateliere
Fosfenism - Cursuri & Ateliere / Asociatia Phoenix
Curs de Lumină Naturală cu Fosfene Dr. Lefebure Methods®

DESCIREREA METODEI:

Descoperit de Doctorul Francis Lefebure din 1959, Fosfenismul este un set de tehnici care au ca scop stimularea capacităţilor cerebrale şi neuronale având ca fundament principal un sistem bazat pe reacţiile fiziologice cauzate de fosfene, care se obţin ca rezultat al fixării vederii la o sursă de lumină corespunzătoare.
Dr Lefebure, studieză în același timp cu materiile clasice, de la varsta de 13 ani, metode de dezvoltare personală, scrierile despre yoga și despre științele spirituale ale epocii. La 15 ani, deja studiase și putea explica întreaga operă a filozofului Rudolf Steiner, fondatorul antropozofiei. Însă, va urma propriul său drum, ca urmare a descoperirilor sale despre fosfene.
Marele pas catre fosfenism l-a facut în anul 1959 odată cu întâlnirea magului indonezian Pak Subuh. A avut atunci ideea de a cerceta acțiunea anumitor excerciții asupra unei fosfene. Metoda explorării creierului prin studiul ritmurilor de fosfene duble sa dovedit mai târziu a fi de o bogăție extraordinară și de utilizare practică. A scris mai multe cărți despre acest subiect. Primul său proiect a fost un raport transmis la Școala de Sănătate în primăvara anului 1960 și prima sa carte descrie diferite fenomene ritmice și cerebrale necunoscute anterior și care au devenit posibile pentru observarea datorită Cerebroscopului, un dispozitiv pentru care medicul a primit premiul Medalie de argint la concursul de invenții Lépine din 1964.
Fosfenele sunt senzaţiile subiective ale luminii sau imagini care persistă pe retină.
O fosfenă este generată fixând vederea aproximativ 40 de secunde în Lampa Fosfenică, situată la distanţa de un braţ. Aceste priviri scurte sunt o metodă excelentă de gimnastică oculară. Singurele contraindicaţii pentru practicarea lucrului cu fosfene sunt glaucomul şi desigur, operaţiile recente la ochi. În întuneric, fosfenele se pot observa ca o pată schimbătoare de culori care persistă aproximativ 3 minute. Fosfenele produc o stimulare puternică a creierului şi uşurează munca intelectuală, emoţională şi subtilă.
Fosfenele sunt senzaţiile subiective ale luminii sau imagini care persistă pe retină. O fosfenă este generată fixând vederea aproximativ 40 de secunde în Lampa Fosfenică, situată la distanţa de un braţ.
Descoperirea extraordinară a Doctorului Lefebure este COMBINAREA UNUI GÂND CU O FOSFENĂ, TRANSFORMÂND ENERGIA LUMINOASĂ ÎN ENERGIE MENTALĂ.
Fosfenele provoacă, prin urmare, dezvoltarea memoriei, a inteligenţei, a atenţiei, sporesc creativitatea şi intuiţia precum şi o rezistenţă nervoasă şi fizică mai mare care permite să se facă faţă tensiunilor zilnice.
Fosfenele au proprietăţi specifice. Ele nu sunt doar o curiozitate a naturii, fosfenele ne oferă aplicaţii simple, utile şi practice zi de zi, chiar dacă au fost ignorate înainte de apariţia studiilor Doctorului Francis Lefebure, un adevărat geniu care a publicat mai mult de 30 de cărţi, ca urmare a investigaţiilor sale.
Fosfenele produc o activare neurologică, emoţională şi subtilă extraordinară. De asemenea, în momentul în care se combină cu un exerciţiu mental, o evocare emoţională sau cu o idee, energiile sunt transferate la procesul cu care le asociem, iar aceastea, în consecinţă, vor înrodi şi dinamiza.
Fosfenă: lumina noastră interioară.
Atunci când fosfena este activă, subiectul răspunde cu o explozie cognitivă şi emoţie echilibrată.

Ce putem face cu fosfenele?
Una dintre cele mai comune aplicaţii ale utilizării fosfenelor, lumina interioară care echilibrează emoţiile noastre, reprezintă activarea creierului nostru şi conectarea cu alte planuri.

Pentru odihnă:
Multe insomnii şi nopţi nedormite au dispărut în urma utilizării fosfenelor.

Pentru studiu:
Fosfenele activează toate funcţiile neuronale astfel încât se favorizează viteza de gândire şi de concentrare mentală.

Pentru serviciu:
Îmbunătăţeşte empatia, stimulează intuiţia şi favorizează concentrarea mentală.

Pentru depresie:
Se manifestă o susţinută creştere de vitalitate şi de optimism.

Alte Beneficii:

Stimularea imaginației
Un mai bun randament şcolar
Exerciţii iniţiatice
Încrederea în sine
Atenuarea emoţiilor negative
Stres
Meditaţie şi relaxare
Activitate cerebrală
Expansiune neuronală
Intuiţie
Creativitate
Anxietate

De asemenea, se pot obţine fosfene fixând privirea pe o suprafaţă care polarizează lumina, ca de exemplu reflexia soarelui pe apă, sau reflexia luminii pe un perete alb, sau privind luna, sau reflexia soarelui într-o oglindă. În toate aceste cazuri, lumina produce o puternică stimulare cerebrală şi uşurează munca intelectuală.

Fosfenele acţionează direct asupra glandei pineale. Glanda pineală este responsabilă cu menţinea în echilibru a ciclurilor noastre circadiene şi secretă atât melatonina cât şi serotonina, numită şi hormonul fericirii.
Glanda pineală este şi un convertor neuroendocrin strâns legat de căile neuronale legate de vedere, întrucât fibrele optice provenind din straturile optice, converg spre baza glandei pineale pentru ca de acolo să iradieze spre creier; de fapt la vertebratele inferioare arată ca un ochi întrucât chiar are în partea sa exterioară un cristalin şi în cea interioară un corp vitros, foarte asemănător cu o retină, cu celule fotosensibile. Putem conveni, aşadar, că de fapt în fundul creierului avem un fost ochi care încă este conectat cu vederea dar care nu vede, cel puţin ca ochiul la care se conectează, dar este strâns legat de lumină.
Terapia Dr. Lefebure Methods® este un puternic sistem de creştere personală cu peste 60 ani de propagare şi cercetare constantă privind acţiunea luminii naturale şi a fotonilor asupra neuronilor din creierul nostru.

FORMATOR:

Adriana Sorina Ştefănescu, terapeut transpersonal, specialist în măsurare bioenergetică cu Staţia Video Aura, Kirlian, coach-fosfeno-pedagog, formator al cursurilor de Lumină Naturala Fosfene – Dr. Lefebure Metods, în Spania și România.
În cadrul acestui curs Adriana Sorina Ştefănescu v-a realiza o lectură de aură înainte de a începe cursul, dimineaţa si seara, la sfârşitul zilei de curs, și va face o demonstrație pentru a vedea modificările care se produc în sistemul nostru energetic după o zi de o muncă intensă cu lumină naturală.

PROGRAM:
10,00-17,00 (cu pauză de masă)

COST:
290 lei

PERSOANA DE CONTACT PENTRU DETALII SI INSCRIERI:

Psiholog/Psihoterapeut COMANEANU MARIA
Email: comaneanu_maria@yahoo.com
(detalii telefonice la 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00).
Site: www.asociatia-phoenix.ro
Dupa solicitarea de inscriere pe email, site sau telefonic, veti primi un formular de inscriere si datele de cont pentru plata.

ADRESA SALII:
Va fi anuntata dupa finalizarea inscrierilor.

* Cursul nu are credite CPR sau MEN.
**Asociația CCDU-PHOENIX își rezervă dreptul de a-și alege și/sau păstra clienții.
  • 2019 02 Mar
    Cost/pers

    290.00 lei

    Locatie

    BUCURESTI - Sector 1

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp