Calendar desfasurare

 • 2020 Sep 10
  Cost/pers

  750.00 lei

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 1

 • 1970 Ian 01
  Cost/pers

  750.00 lei

  Locatie

  Gorj - Targu Jiu

 • 1970 Ian 01
  Cost/pers

  750.00 lei

  Locatie

  Iasi - Iasi

 • 1970 Ian 01
  Cost/pers

  GRATUIT

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 1

FORMARE Cardurile Psihologice si Metoda TAC® -Terapia Asistata cu Cardurile Psihologice®

FORMARE ├«n Cardurile Psihologice ╚Öi Metoda TAC┬« - ÔÇŁTerapia Asistat─â cu Cardurile Psihologice┬«,, ╚Öi a modalit─â╚Ťii de de utilizare a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice
ÔÇŁ7 caiÔÇŁ autor Comaneanu Maria Ôćĺ

PERIOADA: DECEMBRIE.2020

LOCALITATEA: BUCURE╚śTI


CE SUNT CARDURILE PSIHOLOGICE?

Cardurile proiectiv-metaforice sunt c─âr╚Ťi ca de joc, cu imagini care pot fi picturi, fotografii sau colaje de picturi ╚Öi fotografii. Ele pot fi utilizate ca obiecte de joc, de orice persoan─â, ├«n familie, ├«n cadrul ├«nt├ólnirilor de divertisment ╚Öi sociale, cu prietenii, colegii, rudele, ├«n via╚Ťa de zi cu zi.

Acestea pot deveni, ├«ns─â ╚Öi instrumente de lucru cu propria persoan─â, instrumente folosite ├«n procesul de dezvoltare ╚Öi transformare personal─â, de c─âtre speciali╚Öti din domenii precum: dezvoltarea personal─â, coachingul, s─ân─âtatea mintal─â, analiza organiza╚Ťional─â, asisten╚Ťa social─â, ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, consilierea ╚Öcolar─â, voca╚Ťional─â, orientarea ╚Öcolar─â ╚Öi profesional─â, psihologia, psihoterapia sau terapiile alternative, integrative, complementare.

Folosirea lor mi-a dezv─âluit avantajul de a-mi ajuta clien╚Ťii┬ás─â exploreze┬áo suit─â de situa╚Ťii de via╚Ť─â, prin analiza fascinant concentrat─â a unei imagini sau ansamblu de imagini, sus╚Ťin├óndu-i ├«n a se conecta cu ceea ce g├óndeau, sim╚Ťeau, cu ceea ce l─âsaser─â netratat, nerezolvat ╚Öi ├«n a-╚Öi exersa introspec╚Ťia, autocunoa╚Öterea ╚Öi autorecunoa╚Öterea.

Fiindu-mi deosebit de necesar─â o modalitate de evaluare rapid─â a situa╚Ťiei, a problemei cu care se confrunta clientul, am utilizat deseori cardurile, ├«nc─â de la primele ├«nt├ólniri, fie c─â acestea erau individuale sau de grup.

Un alt aspect pe care l-am remarcat de-a lungul timpului, ├«n urma ├«nt├ólnirilor cu nenum─âra╚Ťi clien╚Ťi, dar ╚Öi cu al╚Ťi psihologi afla╚Ťi sub supervizarea mea, a fost c─â, prin desen, pove╚Ötile pe care le spun, relat─ârile despre cele vizualizate ├«n timpul tehnicilor bazate pe imagerie mental─â, persoanele pot st─âp├óni situa╚Ťia de evaluare psihologic─â, ├«n scopul cunoa╚Öterii ╚Öi sesiz─ârii acelor componente psihice neexprimate.
De asemenea, sarcina dat─â clientului de a realiza: un desen, cu sau f─âr─â tem─â, o povest─â liber─â, dup─â imagini sau fraze deja ├«ncepute, o stare de relaxare ├«nso╚Ťit─â de o respira╚Ťie atent─â pentru a sus╚Ťine ÔÇŁecranulÔÇŁ mental pe care s─â produc─â vizualiz─âri prin tehnici de imagerie mental─â dirijat─â, s-a dovedit de foarte multe ori a fi un efort din partea acestuia, a-l pune s─â se confrunte cu sentimente de jen─â sau/╚Öi penibilitate sau a presupus un timp prea mare de execu╚Ťie, ├«n detrimentul scopului ├«nt├ólnirilor.

Astfel, cardurile psihologice au devenit pentru mine o metod─â de a g─âsi r─âspunsuri date doar de acele interpret─âri care sunt pentru noi ├«n╚Öine, alese de noi, cu ,,m├óna noastr─âÔÇŁ, ├«n acel moment. ╚śi oric├ót de mult ar dori cel─âlalt s─â nu spun─â, imaginile din carduri tot o vor face. Chiar dac─â nu sunt o metod─â de divina╚Ťie, de foarte multe ori ne fac s─â credem asta. Sunt sigur ,,magiceÔÇŁ, pentru c─â ne ofer─â, prin noi ├«n╚Öine, chei ale unor u╚Öi pe care le-am ├«ncuiat fie noi, fie ceilal╚Ťi, de cur├ónd, de o anumit─â perioad─â sau de mult mai mult timp.
În final, nu depinde decât de modul în care fiecare dintre noi, se va deschide și va accepta cele primite...

Astfel, am dezvoltat o metod─â de interpretare a elementelor acestor cadre desenate, utiliz├ónd tehnici de folosire a informa╚Ťiilor date de:
-simbolistica ├«n spa╚Ťiul bidimensional, folosind principiile proiec╚Ťiei grafice,
-pove╚Ötile spuse de clien╚Ťi pe marginea imaginilor, folosind principiile proiec╚Ťiei tematice,
-semnifica╚Ťiile culorilor, folosind principiile proiec╚Ťiei cromatice,
-cuvintele extrase din pove╚Ötile create pe marginea imaginilor, folosind principiile proiec╚Ťiei asociative,
-imageria mental─â, folosind principiile proiec╚Ťiei prin vizualizare sau imagerie dirijat─â.

Numele acesteia este: Metoda TAC┬«--ÔÇŁTerapia asistat─â cu cardurile psihologice┬«,,.

Titlul metodei --TAC-- este nu doar un acronim, ci ╚Öi un joc de semnifica╚Ťii: ÔÇŁCuv├óntul este ├«nceputul iar t─âcerea sf├ór┼čitul. ├Äntre cuv├ónt ┼či t─âcere, exist─âm noiÔÇŁ(V. Muha). TAC atunci c├ónd cel─âlalt vorbe╚Öte, respect├óndu-i momentul de scufundare liber─â ╚Öi sus╚Ťinut─â ├«n propria interioritate, TAC pentru c─â altfel nu va fi, probabil, dec├ót despre mine, TAC pentru c─â sunt acolo ÔÇŁpentru tine ╚Öi pentru mineÔÇŁ.
(Eu, mai ales c├ónd lucrez cu grupuri, utilizez frecvent ╚Öi cu titlu de regul─â, o alt─â vorb─â..., onor├ónd poporul din care m─â trag ╚Öi deci, bog─â┼úia ┼či expresivitatea sensurilor cuvintelor din limba rom├ón─â. Cei care m─â cunosc, citind acestea, cu siguran╚Ť─â z├ómbesc pentru c─â ╚Ötiu, iar cei care nu m─â cunosc, o pot face ╚Öi astfel afla...)

Tehnica metodei TAC┬«┬á-- ÔÇŁterapia asistat─â cu cardurile psihologice┬«,,-- pe care am dezvoltat-o ├«n ace╚Öti ani, are la baz─â ideea conform c─âreia, cardurile psihologice sunt o cale, nu doar de a accesa propria interioritate, ci ╚Öi de a o limpezi ╚Öi purifica, oferind persoanei prilejul de autocunoa╚Ötere, specialistului, de evaluare psihologic─â ╚Öi, ├«n final, am├óndurora, oportunitatea de cre╚Ötere ╚Öi de transformare. Este important ├«n aceste tehnici, ca mediul ╚Öi ac╚Ťiunea s─â fie securizante, astfel ├«nc├ót, atunci c├ónd materialul care se arat─â din incon╚Ötient, s─â poat─â fi autentic experimentat, sim╚Ťit, cunoscut, ├«n╚Ťeles ╚Öi integrat.

Metoda TAC┬«, de ,,terapie asistat─â cu cardurile psihologice┬«ÔÇŁ, presupune cunoa╚Öterea ╚Öi parcurgerea, al─âturi de client, a mai multor nivele de acces la interiorul corpurilor fizic, psihic ╚Öi energetic. Studiind ╚Öi valorific├ónd metoda TACÔäó, bazat─â pe tehnica cre─ârii ├«ntreb─ârilor extrase din cunoa╚Öterea interpret─ârii generale a unei serii, apoi din interpretarea specific─â a fiec─ârui card, ├«nve╚Ťi cum s─â ├«╚Ťi ├«nso╚Ťe╚Öti clientul, prietenul, partenerul, copilul sau colegul, ├«n a reflecta asupra percep╚Ťiilor sale interioare, vizavi de un anumit aspect prezent ├«n acel moment din via╚Ťa sa. ├Äncuraj├óndu-l s─â fie deschis ╚Öi s─â pronun╚Ťe c├ót mai multe puncte de vedere asupra imaginilor din card/uri, ├«i putem transmite ╚Öi lui modalitatea de a ├«nv─â╚Ťa cum s─â le analizeze singur, s─â le aprofundeze ╚Öi, ├«n final, s─â poat─â distinge de ce anume are nevoie pentru a lua o decizie ╚Öi a g─âsi cel pu╚Ťin o solu╚Ťie. O etap─â ├«n cadrul form─ârii ├«n Metoda TAC┬«┬áeste cunoa╚Öterea tehnicilor de ├«nv─â╚Ťare a clientului ├«n a se exprima eficient ╚Öi constructiv, de antrenare a aten╚Ťiei con╚Ötiente, a capacit─â╚Ťii de a fi aten╚Ťi la cuvintele folosite.

De aceea, ├«nc─â de la ├«nceputul form─ârii, propun ├«nv─â╚Ťarea principiilor de baz─â ale Metodei TAC┬«, prin simplul acronim C.R.O.I.T.: Confiden╚Ťialitate - Respect ╚Öi Responsabilitate - Obiectivitate ╚Öi Obiectivare -Identificare ╚Öi Identitate -Timp ╚Öi Terminare.

(,,Croi╚Ťi c─âi drepte cu picioarele voastre, lua╚Ťi orice piedic─â din calea voastr─â, pentru ca cel ce ╚Öchioap─ât─â s─â nu se abat─â, ci mai degrab─â s─â fie vindecat.ÔÇŁBiblia)

Mai mult dec├ót metoda ├«n sine, am dorit s─â realizez un set de carduri psihologice care s─â dea prilejul tuturor utilizatorilor s─â poat─â privi c├ót mai mult pe harta personalit─â╚Ťii celor cu care lucreaz─â. Le-am numit doar carduri psihologice, deoarece le consider imagini care ne invit─â s─â le finaliz─âm, folosindu-ne abilit─â╚Ťile de asociere, proiec╚Ťie ╚Öi fantezie, poduri de acces c─âtre p─âr╚Ťi din lumea noastr─â interioar─â, lumi ascunse sau ne╚Ötiute.

Setul de carduri se nume╚Öte ,,7 CaiÔÇŁ╚Öi a fost pictat sub ├«ndrumare ├«mpreun─â cu artista Badea Andra. ├Änt├ólnirea dintre noi dou─â s-a produs ├«n cadrul cursurilor ,,Cardurile psihologice ╚Öi de Terapie Asistat─â┬«ÔÇŁ ╚Öi ,,Tehnicile cvasi-proiective ╚Öi proiectiveÔÇŁ, ├«nc─â din 2018, c├ónd am ╚Öi hot─âr├ót s─â colabor─âm.

Setul este alc─âtuit din:
- 109 carduri

Cele 7 serii sunt formate din: 6 serii de carduri pictate, fiecare din aceste serii având o denumire și culoare specifică care reflectă o temă de lucru, cu o interpretare generală, iar fiecare card din fiecare serie, are o interpretare specială și a 7-a serie de carduri albe, cu o modalitate particulară de utilizare.

Titlul setului --7 cai-- este un alt joc de semnifica╚Ťii.

Cuv├óntul ,,caiÔÇŁ face referire at├ót la cai, animalele folosite la c─âl─ârie ╚Öi la trac╚Ťiune, dar ╚Öi la c─âi, drumuri, poteci.

Cifra 7 face referire la cele 7 culori fundamentale dar ╚Öi la cele 7 centre de energie corporal─â. Am realizat o coresponden╚Ť─â ├«ntre tema fiec─ârei serii ╚Öi cele 7 culori, interpret─ârile av├ónd la baz─â semnifica╚Ťiile date nu doar de psihoterapia analitic─â, analiza psihoterapeutic─â a culorilor, dar ╚Öi de semnifica╚Ťiile date de terapii complementare cu privire la manifest─ârile psihofiziologice ale fiec─ârui centru de energie.

├Än finalul acestei scurte prezent─âri, voi mai ad─âuga c─â at├ót imaginea de copert─â c├ót ╚Öi imaginea de pe spatele fiec─ârui card au o semnifica╚Ťie.

Imaginea de copert─â a dorit s─â reproduc─â ideea conform c─âreia, ├«nso╚Ťirea unei alte persoane pe drumul cunoa╚Öterii ╚Öi ├«n╚Ťelegerii proprii este un proces de afirmare a propriei libert─â╚Ťi, care nu are nevoie de manifest─âri de for╚Ťe, ci de ├«ng─âduin╚Ť─â ╚Öi sus╚Ťinere.

Imaginea de pe spatele fiec─ârui card se refer─â la sensul de utilizare a cardurilor psihologice: de procreare, z─âmislire, concep╚Ťie a unei noi forme de sine individual. ╚śi aceasta pentru c─â, la finalul realiz─ârii setului, atunci c├ónd artista care picta ultima imagine, coperta, a aflat c─â este ├«ns─ârcinat─â. Imaginea de pe verso este prima ei ecografie de sarcin─â, pictat─â.
Am dorit ca ea s─â o realizeze astfel ╚Öi s─â o folosesc ├«n acest set de carduri psihologice, ├«n╚Ťeleg├ónd ├«nc─â o dat─â c─â ÔÇŁnimic nu este ├«nt├ómpl─âtor ├«n via╚Ť─âÔÇŁ (C. G. Jung), c─â ÔÇŁputem ├«n┼úelege interconexiunea ascuns─â a tuturor lucrurilor ┼či percepe natura sincronistic─â a realit─â┼úiiÔÇŁ (A. Villoldo), doar dac─â ne recunoa╚Ötem puterea interioar─â a psihicului nostru care mereu ne d─â un ├«n╚Ťeles ╚Öi un scop.

DURATA
4 zile (joi: 16,00-21,00; vineri: 12,00-20,00; sâmbătă: 09,00-20,00; duminica: 09,00-18,00)


COST FORMARE: 750 lei/pers.

COST FORMARE GRUP ORGANIZAT: 700 lei/pers.

In pretul formarii sunt incluse:
- Reducere de 20% din costul Setului de carduri ÔÇŁ7 caiÔÇŁ ( de la 220,00 lei la 176,00 lei)
- Mapa cu suport de curs si Materiale de lucru - ÔÇťTehnici terapeutice de utilizare a cardurilor psihologice si fise de lucruÔÇŁ
- Format electronic al cursului
- Protocol (ceai, cafea, apa, produse patiserie)
Nu sunt incluse-organizarea formarii in alta localitate decat Bucuresti (se va adauga un cost de cca. 20 lei/participant)


*Setul de carduri psihologice ÔÇŁ7 caiÔÇŁ - va putea fi achizi╚Ťionat ├«n cur├ónd (detaliile referitoare la pre╚Ť, modalitate de achizi╚Ťionare - vor fi afi╚Öate pe site).
** Detalii despre Cursul ÔÇŁCARDURILE PSIHOLOGICE SI DE TERAPIE ASISTATA┬«ÔÇŁ (1 zi de curs) ╚Öi FORMAREA ├«n Metoda TAC┬«-ÔÇŁTerapia Asistat─â cu Cardurile Psihologice┬«,, (4 zile de formare) - pe site sau scriind la adresa pe email: comaneanu_maria@yahoo.com.

Autor: Drd. Psiholog/Psihoterapeut Maria Com─âneanu

-------------------------------------------

* Setul de carduri psihologice ÔÇŁ7 caiÔÇŁ, materialul care le insoteste si materialele de informare, se afla incepand cu 14.02.2020 sub incidenta drepturilor de autor si protectia legislatiei in vigoare din Romania: Legea nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.
Astfel, setul de carduri psihologice, materialul care le inso╚Ťe╚Öte, textele publicate in vederea informarii (site, alte surse media) nu pot fi folosite in scopuri comerciale de catre alte persoane. Daca se transforma, combina sau adauga peste resursele oferite de licentiator nu este voie sa se distribuie si/sau comercializeze materialul modificat.

** ÔÇŁTAC┬«-Terapia Asistat─â cu Cardurile PsihologiceÔäóÔÇŁ se constituie, ca urmare a indeplinirii conditiilor prevazute de art. 9 alin.(1) din Legea nr. 84/1998, republicata, ca depozit reglementar al marcii combinate, individuale, incepand cu 28.01.2020.


***Asociatia CCDU-PHOENIX si Comaneanu Maria isi rezerv─â dreptul de a-si alege si/sau p─âstra clientii.
Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp