Calendar desfasurare

  • 2018 Oct 20
    Cost/pers

    450.00 lei

    Locatie

    BUCURESTI - Sector 1

Training introductiv in tehnici de dramaterapie

Training introductiv in tehnici de dramaterapie

”DRAMATERAPIA – UN INSTRUMENT EXPERIENTIAL VITAL IN ABORDAREA COMPORTAMENTELOR VIOLENTE. DAR CE ESTE DRAMATERAPIA?”
sustinut de

JOHN BERGMAN

BUCURESTI

sambata si duminica
20-21 OCTOMBRIE 2018

LOCURILE SUNT LIMITATE. INSCRIEREA SE VA INCHEIA LA SFARSITUL LUNII SEPTEMBRIE.
VA FI ASIGURATA TRADUCEREA IN LIMBA ROMANA.

CINE SUSTINE?
John Bergman MA, RDT, MT, BCT este dramaterapeut si regizor de teatru nascut in Marea Britanie si are 35 de ani de experienta internationala in 15 tari cu variate categorii de clienti (din sisteme penitenciare, din institutii pentru minori sau din programe derulate in comunitati). Si-a început activitatea in 1980, acest lucru insemnand sute de ateliere de teatru, spectacole interactive, traininguri pentru profesionisti din 38 de tari ale lumii. Din 1991, John Bergman, om de teatru, actor, regizor, dramaterapeut si profesor, s-a concentrat pe derularea de ateliere intensive de dramaterapie pentru: copii, femei, barbati si apoi pe crearea de programe specifice pentru întregul sistem penitenciar. Metodele sale au fost prezentate în numeroase seminarii si conferinte in Australia, Romania, Croatia. Este fondatorul si directorul lui Geese Theatre Company USA. A fost creatorul si supervizorul clinic al programului terapeutic experiential pe baze neurobiologice pentru adolescenti in Melbourne (2008 – 2009) si coordonatorul programului de master de dramaterapie la Universitatea Lesley (2011 – 2012) . Este invitat cu regularitate ca lector in conferinte internationale inclusiv cele organizate de EFD – Federatia Europeana de Dramaterapie si ECARTE – Consortiul European pentru Educatie, Arte, Terapii in 2017, Cracovia. Recent a devenit specialist in programul Fulbright.
Cateva publicatii trebuie mentionate: ”O experienta provocatoare, manual de exercitii practice” co-autor Saul Hewish (2003) si ”Perspective actuale si aplicatii in neurobiologie: lucrul cu minorii victime sau agresori sexuali”, unde este co-editor (2013). De asemenea a strans citeva aspecte importante din experienta sa vasta de practican in articole precum ”The roar of the 1960s and why we chose to work inside the system. Drama Therapy Review”, vol 3, Issue 2. pp 321-326.
John Bergman este recunoscut ca expert international in pregatirea personalului din sistemul de administrare a justitiei prin folosirea metodelor experientiale.
In Romania a pregatit, din 1996, numerosi psihologi, asistenti sociali, oameni de teatru in tehnici de dramaterapie si educatie prin teatru. Acum, in perioada 20-21 octombrie 2018, a acceptat sa revina in Romania, motiv pentru care suntem onorati sa va invitam sa il intalniti.

CUI SE ADRESEAZA?

TUTUROR PERSOANELOR INTERESATE de acest domeniu, celor care activeaza in domenii de ingrijire, asistenta, interventie si formare, chiar daca nu sunt medici sau psihologi, psihoterapeuti, chiar daca nu sunt din zona actoriei sau regiei. Deci, sunt invitati toti cei care isi desfasoara activitatea in domeniul terapiilor psihologice, prin teatru, dezvoltarii personale, asistentei sociale, terapiilor alternative, complementare, integrate, consilierilor pentru dezvoltare personala, celor care doresc sa experimenteze si aprofundeze dramaterapia.
Trainingul este considerat ”introductiv” pentru persoanele care sunt sau vor deveni interesate de o formare in aceasta metoda-dramaterapia. Ulterior acestui training, in 2019, va incepe o formare de 2 ani, timp in care se vor prezenta, lucra, analiza, aprofunda, simti si invata toate tehnicile din aceasta fascinanta metoda.

CARE ESTE PROGRAMUL?

Sambata - 21.octombrie.2018 = 09,30-19,00
Duminica - 22.octombrie.2018 = 09,00-18,30

CARE SUNT TEMELE PREZENTATE?

1.Fundamentele dramaterapiei – ce este, cateva repere istorice, relatia cu teatrul. Cu ce tipuri de clienti putem lucra cu metoda: dramaterapia?

2.Introducere in citeva tehnici esentiale: improvizatie, joc dramatic (dramatic play), tehnici proiective, psihoterapie si lucru in grup

3.Un moment cu Jacob Levy Moreno (1889-1974, psihiatru austriac-american, de origine evreu nascut in Romania, creatorul psihodramei si unul din fondatorii psihoterapiei de grup) si teoria rolurilor a lui Eugene Landy (1934-2006, psiholog si psihoterapeut american, cel mai bine cunoscut pentru terapia neconventionala de 24 de ore sau -terapia maraton)

4.Consideratii despre violenta, persoane violente si despre cum se consolideaza comportamentul violent:
- Dramaterapia în abordarea comportamentelor de violența fizică
- Dramaterapia în abordarea comportamentelor de violență sexuală
- Dramaterapia în abordarea comportamentelor de violență domestică

5.Practica dramaterapiei

CARE ESTE COSTUL TRAININGULUI?

Pretul este DOAR (si atat...) = 100 euro, pentru cei care fac plata integral pana la data de 02.octombrie.2018 si DOAR = 110 euro, pentru cei care fac plata dupa data de 02.octombrie.2018 (efectuata integral sau in 2 transe astfel: 50 euro pana pe 02.octombrie.2018 si 50/60 euro dupa aceasta data sau in prima zi de training).

UNDE SOLICIT DETALII ORGANIZATORICE SI INSCRIERI?

Psiholog/Psihoterapeut COMANEANU MARIA
Email: comaneanu_maria@yahoo.com
(detalii telefonice la 0734218855 Comaneanu Maria-Luni-Vineri, orele 09.30–18.00).
Site: www.asociatia-phoenix.ro
Dupa solicitarea de inscriere pe email, site sau telefonic, veti primi un formular de inscriere si datele de cont pentru plata.

UNDE SE VA DESFASURA?
La invitatia
Universitații Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica
in spatiul
CINETic - Centrul International de Cercetare si Educatie in Tehnologii Inovativ Creative
SALA MULTIFUNCȚIONALĂ
Strada Tudor Arghezi 3B, Sector 2, Bucuresti, România (in spatele Teatrului National Bucuresti)

Va asteptam!
Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp