Calendar desfasurare

 • 2020 Apr 24
  Cost/pers

  GRATUIT

  Locatie

  Teleorman - Alexandria

 • 2020 Mar 29
  Cost/pers

  GRATUIT

  Locatie

  BUCURESTI - Sector 1

 • 2020 Feb 28
  Cost/pers

  GRATUIT

  Locatie

  Bistrita-Nasaud - Bistrita

Terapia Asistata cu Cardurile Psihologice®

Curs GRATUIT - ”7 Cai pe 7 Căi”

PREZENTAREA Metodei TAC®- ”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice®,,

și a Setului de Carduri Psihologice ”7 cai” - autor Comaneanu Maria →


1- BISTRIȚA - 28.02.2020 → 14,30-16,30

2- ON-LINE-23.05.2020 → 16,30-18,00

LA FINALUL CURSULUI - TEHNICI/TESTE PSIHOMETRICE ȘI PROIECTIVE -Adaptat On-Line (doar pentru participanții la curs)

3- ON-LINE-13.06.2020 → 16,30-18,00

LA FINALUL CURSULUI - TEHNICI/TESTE PSIHOMETRICE ȘI PROIECTIVE -Adaptat On-Line (doar pentru participanții la curs)

4- ON-LINE-11.07.2020 → 16,30-18,00

LA FINALUL CURSULUI - TEHNICI/TESTE PSIHOMETRICE ȘI PROIECTIVE -Adaptat On-Line (doar pentru participanții la curs)

5- BUCUREȘTI- 19.07.2020 → 17,00-18,30

LA FINALUL CURSULUI - TEHNICI/TESTE CVASI-PROIECTIVE ȘI PROIECTIVE - desfășurat la sală (doar pentru participanții la curs)

6- BUCUREȘTI- 01.08.2020 → 17,30-19,00

LA FINALUL CURSULUI - CARDURILE PSIHOLOGICE ȘI DE TERAPIE ASISTATĂ®-Tehnici expresiv-creative și proiectiv-metaforice-mijloace simbolice și metoda de intervențe psihologică - desfășurat la sală (doar pentru participanții la curs)

7-ON-LINE- 22.08.2020 → 16,30-18,00

LA FINALUL CURSULUI - TEHNICI/TESTE PSIHOMETRICE ȘI PROIECTIVE -Adaptat On-Line (doar pentru participanții la curs)


DESPRE PREZENTARE

Cardurile proiectiv-metaforice sunt cărți ca de joc, cu imagini care pot fi picturi, fotografii sau colaje de picturi și fotografii. Ele pot fi utilizate ca obiecte de joc, de orice persoană, în familie, în cadrul întâlnirilor de divertisment și sociale, cu prietenii, colegii, rudele, în viața de zi cu zi.

Acestea pot deveni și instrumente de lucru cu propria persoană, instrumente folosite în procesul de dezvoltare și transformare personală, de către specialiști din domenii precum: dezvoltarea personală, coachingul, sănătatea mintală, analiza organizațională, asistența socială, învățământ, consilierea școlară, vocațională, orientarea școlară și profesională, psihologia, psihoterapia sau terapiile alternative, integrative, complementare.

Folosirea lor mi-a dezvăluit avantajul de a-mi ajuta clienții să exploreze o suită de situații de viață, prin analiza fascinant concentrată a unei imagini sau ansamblu de imagini, susținându-i în a se conecta cu ceea ce gândeau, simțeau, cu ceea ce lăsaseră netratat, nerezolvat și în a-și exersa introspecția, autocunoașterea și autorecunoașterea.

Astfel, am dezvoltat o metodă de interpretare a elementelor acestor cadre desenate, utilizând tehnici de folosire a informațiilor date de:
- simbolistica în spațiul bidimensional, folosind principiile proiecției grafice,
- poveștile spuse de clienți pe marginea imaginilor, folosind principiile proiecției tematice,
- semnificațiile culorilor, folosind principiile proiecției cromatice,
- cuvintele extrase din poveștile create pe marginea imaginilor, folosind principiile proiecției asociative,
- imageria mentală, folosind principiile proiecției prin vizualizare sau imagerie dirijată.

Numele acesteia este: Metoda TAC®--”Terapia asistată cu cardurile psihologice®,,.

Titlul metodei --TAC-- este nu doar un acronim, ci și un joc de semnificații: ”Cuvântul este începutul iar tăcerea sfârşitul. Între cuvânt şi tăcere, existăm noi”(V. Muha). TAC atunci când celălalt vorbește, respectându-i momentul de scufundare liberă și susținută în propria interioritate, TAC pentru că altfel nu va fi, probabil, decât despre mine, TAC pentru că sunt acolo ”pentru tine și pentru mine”.

Tehnica metodei TAC® -- ”terapia asistată cu cardurile psihologice™,,-- pe care am dezvoltat-o în acești ani, are la bază ideea conform căreia, cardurile psihologice sunt o cale, nu doar de a accesa propria interioritate, ci și de a o limpezi și purifica, oferind persoanei prilejul de autocunoaștere, specialistului, de evaluare psihologică și, în final, amândurora, oportunitatea de creștere și de transformare. Este important în aceste tehnici, ca mediul și acțiunea să fie securizante, astfel încât, atunci când materialul care se arată din inconștient, să poată fi autentic experimentat, simțit, cunoscut, înțeles și integrat.

Mai mult decât metoda în sine, am dorit să realizez un set de carduri psihologice care să dea prilejul tuturor utilizatorilor să poată privi cât mai mult pe harta personalității celor cu care lucrează. Le-am numit doar carduri psihologice, deoarece le consider imagini care ne invită să le finalizăm, folosindu-ne abilitățile de asociere, proiecție și fantezie, poduri de acces către părți din lumea noastră interioară, lumi ascunse sau neștiute.

Setul de carduri se numește ,,7 Cai”și a fost pictat sub îndrumare împreună cu artista Badea Andra. Întâlnirea dintre noi două s-a produs în cadrul cursurilor ,,Cardurile psihologice și de Terapie Asistată®” și ,,Tehnicile cvasi-proiective și proiective”, încă din 2018, când am și hotărât să colaborăm.

Setul este alcătuit din:
- 109 carduri

Cele 7 serii sunt formate din: 6 serii de carduri pictate, fiecare din aceste serii având o denumire și culoare specifică care reflectă o temă de lucru, cu o interpretare generală, iar fiecare card din fiecare serie, are o interpretare specială și a 7-a serie de carduri albe, cu o modalitate particulară de utilizare.

Titlul setului --7 cai-- este un alt joc de semnificații.

Cuvântul ,,cai” face referire atât la cai, animalele folosite la călărie și la tracțiune, dar și la căi, drumuri, poteci.

Cifra 7 face referire la cele 7 culori fundamentale dar și la cele 7 centre de energie corporală. Am realizat o corespondență între tema fiecărei serii și cele 7 culori, interpretările având la bază semnificațiile date nu doar de psihoterapia analitică, analiza psihoterapeutică a culorilor, dar și de semnificațiile psihofiziologice ale fiecărui centru de energie.

În finalul acestei scurte prezentări, voi mai adăuga că atât imaginea de copertă cât și imaginea de pe spatele fiecărui card au o semnificație.

Imaginea de copertă a dorit să reproducă ideea conform căreia, însoțirea unei alte persoane pe drumul cunoașterii și înțelegerii proprii este un proces de afirmare a propriei libertăți, care nu are nevoie de manifestări de forțe, ci de îngăduință și susținere.

Imaginea de pe spatele fiecărui card se referă la sensul de utilizare a cardurilor psihologice: de procreare, zămislire, concepție a unei noi forme de sine individual. Și aceasta pentru că, la finalul realizării setului, atunci când artista care picta ultima imagine, coperta, a aflat că este însărcinată. Imaginea de pe verso este prima ei ecografie de sarcină, pictată.
Am dorit ca ea să o realizeze astfel și să o folosesc în acest set de carduri psihologice, înțelegând încă o dată că ”nimic nu este întâmplător în viață” (C. G. Jung), că ”putem înţelege interconexiunea ascunsă a tuturor lucrurilor şi percepe natura sincronistică a realităţii” (A. Villoldo), doar dacă ne recunoaștem puterea interioară a psihicului nostru care mereu ne dă un înțeles și un scop.


*Setul de carduri psihologice ”7 cai” - va putea fi achiziționat în curând (detaliile referitoare la preț, modalitate de achiziționare - vor fi afișate pe site).
** Detalii despre Cursul ”CARDURILE PSIHOLOGICE SI DE TERAPIE ASISTATA®” (1 zi de curs) și FORMAREA în Metoda TAC®-”Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice™,, (4 zile de formare) - pe site sau scriind la adresa pe email: comaneanu_maria@yahoo.com.

Autor: Drd. Psiholog/Psihoterapeut Maria Comaneanu


---------------------------------------------------------------------------------------------
* Setul de carduri psihologice ”7 cai”, materialul care le insoteste si materialele de informare, se afla incepand cu 14.02.2020 sub incidenta drepturilor de autor si protectia legislatiei in vigoare din Romania: Legea nr. 8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe.
Astfel, setul de carduri psihologice, materialul care le insoțește, textele publicate in vederea informarii (site, alte surse media) nu pot fi folosite in scopuri comerciale de catre alte persoane. Daca se transforma, combina sau adauga peste resursele oferite de licentiator nu este voie sa se distribuie si/sau comercializeze materialul modificat.

** ”TAC®-Terapia Asistată cu Cardurile Psihologice™” se constituie, ca urmare a indeplinirii conditiilor prevazute de art. 9 alin.(1) din Legea nr. 84/1998, republicata, ca depozit reglementar al marcii combinate, individuale, incepand cu 28.01.2020.


***Asociatia CCDU-PHOENIX si Comaneanu Maria isi rezervă dreptul de a-si alege si/sau păstra clientii.
c
cristina 20-10-2020

Buna ziua! Cand se va tine urmatoarea Formare Cardurile Psihologice si Metoda TAC™-Terapia Asistata cu Cardurile Psihologice™? Astept cu interes raspunsul dvs.

Maria Comaneanu
Maria Comaneanu20-10-2020

Buna ziua! Va multumesc pentru interesul acordat Formarii in Cardurile Psihologice- Metoda TAC™. In acest moment, din cauza situatiei de la nivel national, deoarece aceasta formare nu se poate desfasura decat la sala, nu am stabilit o alta perioada in care sa se mai sustina. Credem insa ca abia dupa luna ianuarie 2021 vom putea sa stabilim perioada si localitatea in care se va sustine. 

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp