Lucrator prin Arte Combinate-prin-Tehnici Expresiv-Creative
Sunt acceptate cardurile "Prima de cariera didactica" Pluxee (Sodexo)
Ce trebuie sa stii
-
Cursul este autorizat de Colegiului Psihologilor din România
-
Cursul se susţine în sistem ONLINE, conform dispoziției președintelui Colegiului Psihologilor din România nr. 14 din 30 martie 2020.
-
Cele 20 credite profesionale sunt valabile pentru toate specialităţile psihologiei
-
Diplomele eliberate de Colegiul Psihologilor, diplomele de participare si adeverintele vor fi trimise doar pe mail in format scan/pdf/png/jpg
Unde
Online prin platforma ZoomCand
22 Oct 2024 - 26 Oct 2024Credite
20 credite profesionalePret
950 leiProgram
Susținere
ON-LINE şi LA SALĂ
BUCUREŞTI
22, 23, 24. 10.2024 - Curs Teorie şi Aplicabilitate Practică - On-Line Sincron (în timp real pe paltforma Zoom, program: 18,00-21,00)
25.10.2024 - Pregătire Portofoliu/Referat susținere examen - On-Line Asincron (în timp şi în ritm propriu cu posibilitatea primirii de suport şi feedback din partea formatorului)
26.10.2024 - Curs Parte Practică + Examen A.N.C. - La Sală în Bucureşti
Sala de curs: adresa sălii de curs va fi transmisă după finalizarea înscrierilor (detaliile vă vor fi trimise pe email).
Data limită de înscriere:
07.10.2024
Inscriere
Înscrierea se realizează completând formularul de înscriere din link:
https://forms.gle/PMK82htEN6Wg49Uu7
Ulterior veţ primi detaliile legate de plată, cont, desfăşurare.
Înscrierea se consideră confirmată abia după efectuarea plăţii.
Email: asociatia.phoenix.22@gmail.com
Telefon pentru detalii şi informaţii: 0734218855
DESFĂŞURARE
Partea teoretică a cursului se desfăşoară On-Line Sincron, în format webinar, în timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.
Partea practică a cursului se desfăşoară în două moduri: mai întâi, On-Line Asincron (învăţarea este independentă, în timp şi ritm propriu, fără interacţiune în timp real cu formatorul, pe platforma Google Classroom, dar conform imdocaţiilor formatorului şi cu posibilitate de a interacţiona cu acesta) şi apoi, la sală.
Examenul final, alcătuit din proba teoretică şi proba practică, se va susţine la sală.
DOCUMENTE NECESARE ÎNSCRIERII:
(acestea se vor solicita și transmite în format scan/foto pe adresa de email: asociatia.phoenix.22@gmail.com)
1- Act de identitate
2- Certificat de naştere
3- Certificat de căsătorie (dacă este cazul)
4- Diploma studii (conforme datei la care s-au absolvit - minim 10 clase sau 12)
5- Cererea şi Contractul de curs completate, semnate şi transmise în format scan/foto
INSTRUCȚIUNI CURS ONLINE
Cursul se derulează online, în format webinar, în timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.
PAȘII DE ÎNSCRIERE:
1. Vă înscrieți completând formularul de înscriere accesând link-ul formularului google: https://forms.gle/PMK82htEN6Wg49Uu7
2. Înscrierea se consideră confirmată după transmiterea formularului de înscriere completat și efectuării plății în unul din conturile de mai sus.
Dovada de plată o puteți trimite pe adresa de email: asociatia.phoenix.22@gmail.com.
3. Link-ul de acces în aplicația ZOOM se va transmite pe adresa dvs. de email cu are v-ați înscris, înainte de începerea cursului, în dimineața zilei de curs, la ora 09.00.
Intrați pe link-ul respectiv și vă înscrieți cu numele și adresa de e-mail. Este de preferat să vă descărcați aplicația pe calculator / laptop.
În ziua și la ora începerii intrați în direct accesând link-ul respectiv, dar după ce ați testat funcționalitățile audio-video.
! Mențiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului și specificațiile legate de plată, vor fi transmise odată cu formularul de înscriere.
Invitați Speciali: asociația formatoare poate invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, școlare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personală s.a.
Pret si beneficii
֎ 950,00 ron (900 Cursul + 50 ron Taxa de examen)
Taxa se poate achita în 2 rate astfel:
rata 1 - 450 ron la înscriere
rata 2 - diferenţa, până la finalizarea cursului
Psihologii care sunt atestaţi la Colegiul Psihologilor din România pot achita în plus Doar suma de 150 ron pentru certificarea cu 20 credite profesionale, recunoscute pentru toate specialităţile psihologiei
Preţul cuprinde:
Cursul + Taxa de examen + Eliberarea certificatelor, diplomelor + Suportul de curs, Materiale şi Fişe, Cărţi electronice
Nu există taxe ascunse în afara preţului afișat mai sus!
Adresabilitate
- Cursul se adresează tuturor absolvenților de studii minime obligatorii (studiile superioare NU sunt obligatorii dar rămân un avantaj),
- Tuturor persoanelor care doresc să activeze în domeniul educației, medical, al psihologiei și psihopedagogiei speciale, al asistenței sociale, logopediei, pedagogiei curative și terapiei sociale, coaching-ului și dezvoltării personale, în mod independent, ca persoană fizică autorizată (PFA), întreprindere individuală (II), întreprindere familială (IF), societate cu răspundere limitată (SRL) s.a. sau ca angajat al unor organizații sau instituții,
- Specialiștilor (psihologi, psihoterapeuți, psihopedagogi, consilieri, coachi, formatori, educatori, asistenți sociali etc.),
- Cadrelor didactice,
- Personalului din spitale și clinici (asistenți medicali, infirmiere, ergoterapeuți etc.),
- Persoanelor care lucrează sau doresc să se angajeze în asociații, fundații, organizații neguvernamentale, în sistemul de servicii din protecția copilului, sistemul de protecție al persoanelor cu handicap, servicii sociale comunitare/județene, unități de învățământ în masă și de educație specială (instituții care oferă servicii pentru copii, tineri și adulți cu nevoi speciale - cu deficiențe fizice, senzoriale, psihice și asociate, cu Tulburări din Spectrul Autist, Sindrom Down, ADHD, persoanelor cu probleme de sănătate mintală, servicii pentru persoanele vârstnice, îngrijiri la domiciliu, persoanelor cu Alzheimer s.a.),
- Studenților, masteranzilor, părinților, bunicilor, bonelor, asistenților maternali,
- Oricărei persoane doritoare să obțină competențe de exprimare creativă prin arte combinate - teatru, pictură, muzică, dans și joc.
DIPLOME/CERTIFICATE ELIBERATE - BENEFICII
1. CERTIFICAT DE ABSOLVIRE însoțit de Supliment Descriptiv pentru ocupația de Lucrător prin Arte Combinate (cod COR 513903), având antetul Ministerul Muncii, Ministerul Educației Naționale, certificat recunoscut internațional în U.E. prin Convenția de la HAGA. Certificatul de absolvire este recunoscut atât în România, cât și în Uniunea Europeană. Suplimentul descriptiv menționează unitățile de competență specifice cursului.
2.CERTIFICAT AUTORIZAT DE COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA – cu 20 credite profesionale, recunoscute pentru toate specialitățile psihologiei (doar pentru participanții care sunt psihologi și sunt atestați la Colegiul Psihologilor din România). Persoanele care doresc această diplomă, o vor solicita la înscriere și vor mai achita în plus suma de 150 de ron.
- Creditele psihologice sunt acordate exclusiv psihologilor atestați de Colegiul Psihologilor din România, doar prin participarea integrală la curs. Nu este posibilă participarea la curs doar pentru obținerea creditelor psihologice. Diploma cu credite psihologice reprezintă un sprijin pentru colegii psihologi care doresc să obțină atestatul cu Cod COR de la A.N.C. și au nevoie de aceste credite psihologice obligatorii.
3. DIPLOMĂ SPECIALĂ de participare la curs de perfecționare profesională necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice.
4. ADEVERINȚĂ DE PRACTICĂ pentru absolvenții cursului care sunt studenți / masteranzi; adeverința este acordată de Asociația CCDU-Phoenix pentru 30/60 de ore.
5. Posibilitatea de A FACE PARTE din Echipa Asociației CCDU-Phoenix
Tematica
COMPETENŢELE OBŢINUTE
1.Pregătirea sesiunilor de lucru
2.Monitorizarea evoluției beneficiarului
3.Stimularea / Dezvoltarea prin mișcare
4.Stimularea / Dezvoltarea prin artă vizuală
5.Stimularea / Dezvoltarea prin muzică
6.Stimularea / Dezvoltarea prin teatru şi joc
TEMATICĂ CURS
(extras)
1. Comunicarea interpersonală
2. Efectuarea lucrului în echipă
3. Dezvoltarea profesională proprie
4. Planificarea activităților specifice
5. Urmărirea respectării drepturilor și intereselor beneficiarului
6. Monitorizarea evoluției beneficiarului
7. Pregătirea și planificarea sesiunilor de lucru
8. Introducere în art-terapie
• Art-terapia
• Beneficiile terapiei prin artă
• Lucrătorul prin arte combinate
• Confidențialitate, limite și etică
• Spațiul de lucru
• Scopul unui program
9. Metode de stimulare prin arte combinate
• Stimularea prin mișcare
• Stimulare prin joc
• Stimularea prin muzică
• Terapia prin artă vizuală
10. Jocurile psihologice
• Tipuri de jocuri
• Expresia verbală și corporală
• Teatrul
11. Creativitatea în artele combinate
12. Ateliere Speciale de Lucru individual și/sau în echipe.
APLICAȚIILE PRACTICE vor fi după fiecare etapă de predare a noțiunilor teoretice de mai sus. Exercițiile/jocurile/tehnicile se aplică mai întâi individual/ în grup, lăsând cursantul să identifice scopul și rolul acestora și trecând astfel, mai întâi prin filtrul personal, prin observarea și analizarea manifestărilor celorlalți participanți și apoi se va explica alegerea acestora, funcționalitatea lor.