Curs pentru Cadrele Didactice

 • Credite: 20
 • Actualizat: 29-01-2024 - 07:25
Consiliere, orientare in cariera si dezvoltare personala pentru copii, adolescenti si adulti - Calificare & specializare
Consiliere, orientare in cariera si dezvoltare personala pentru copii, adolescenti si adulti - Calificare & specializare / Asociatia Phoenix

CURS "Consiliere, orientare în carieră şi dezvoltare personală pentru copii, adolescenți şi adulți-Ghid şi instrumente de intervenție asistată cu cardurile metaforice"


Curs autorizat de Ministerului Educației şi acreditat cu 20 credite profesionale transferabile prin Ministerului Educației

 

Aviz Ordinul ministrului/Decizia nr. 5291 din 04.08.2023


CURSUL ESTE ORGANIZAT DOAR LA CERERE PENTRU UN GRUP DE MIN. 25 PERS. 


NU SE FAC ÎNSCRIERI ŞI NU SE EFECTUEZATĂ PLATA DECÂT DACĂ FACEŢI PARTE DIN GRUP ORGANIZAT DE O PERSOANĂ DESEMNATĂ DE CĂTRE ASOCIAŢIE.


PERIOADA DE DESFĂȘURARE SE VA STABILI DE COMUN ACORD.


Costul cursului: de la 600 ron la 400 ron/pers.  DAR  *numai pentru grup de min. 25 pers.


NOU !!! - Plata se poate realiza online prin Mobilpay Netopia cu Cardurile Prima de carieră didactică - Pluxee (Sodexo) 


!!! Plata se efectueza NUMAI după ce aţi contactat Asociaţia Phoenix prin Organizatorul grupului dvs. 


Activitățile de formare se vor desfășura:

- în sistem blended-learning (incluzând componenta față-în-față și componenta online).


Tematică (Extras):


Modul I: Cadrul didactic şi minimul necesar de cunoștințe despre consilierea, orientarea în carieră şi dezvoltarea personală

1. Concepte şi teorii specifice consilierii, orientării în carieră şi dezvoltării personale.

2. Principalele procese psihice urmărite în procesul de cunoaștere a individului uman- orientări teoretice, metode de investigare.

3. Rolul cunoașterii și evaluării individului uman în vederea alegerii celor mai adecvate metode de lucru cu elevii/părinții/aparținătorii şi/sau  alte cadre didactice/adulți.

4. Metode, tehnici şi instrumente de cunoaștere a elevilor/părinților/aparținătorilor şi/sau  altor cadre didactice/adulți  - aplicații individuale şi în echipe.  

ş.a.

 

Modulul  II: De la teorie la practică în consilierea, orientarea în carieră şi dezvoltarea personală-Ghid şi instrumente de intervenție asistată cu cardurile metaforice

1. Factorii specifici de personalitate ai cadrului didactic, stilul de comunicare, model de relaționare și de predare, resurse personale şi profesionale.

2. Categorii de elevi/familii/alți adulți şi cadre didactice (tipologii și tipuri).

3. Relaţia cadru didactic-elev/familie - stiluri de comunicare și ascultarea activă; tipuri şi modalități de organizare a documentelor; cunoașterea şi respectarea principiilor și normelor deontologice privind asigurarea și păstrarea confidențialității.

4. Atitudini umane, mecanisme de protecție, manifestări comportamentale în plan emoțional şi social, explorarea situațiilor problemă, analiza nevoilor - de la teorie la modalități de depistare şi gestionare.

5. Cardurile metaforice - ca instrumente ale metodelor de cunoaștere şi ghidare a elevilor în  consiliere, orientare în carieră şi dezvoltare personală - aspecte teoretice, tipuri, seturi.

6. Cardurile metaforice - instrumente de consiliere, orientare în carieră, dezvoltare personală - caracteristici metodologice și tehnici de lucru.

7. Cardurile metaforice - instrumente de consiliere, orientare în carieră, dezvoltare personală - strategii de lucru de bază.


DIPLOMELE/CERTIFICATELE ELIBERATE DE ASOCIAȚIE PENTRU PROGRAMELE PARCURSE:

 

1. Certificatul programului de formare cu număr de 20 credite transferabile Ministerului Educației și competențele obținute.

2. Diplomă de participare cu număr de ore.


PERSOANA DE CONTACT PENTRU DETALII SI INSCRIERI:

 

Psiholog/Psihoterapeut COMANEANU MARIA

Email: comaneanu_maria@yahoo.com
Tel: 0734.21.88.55
Site: www.asociatia-phoenix.ro


 • 2024 25 Mar
  Cost/pers

  400.00 lei

  Locatie

  ONLINE

 • 2024 31 Ian
  Cost/pers

  400.00 lei

  Locatie

Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp