Calendar desfasurare

  • 2023 Mar 31
    Cost/pers

    900.00 lei

    Locatie

    ONLINE

  • 2023 Feb 24
    Cost/pers

    900.00 lei

    Locatie

    ONLINE

  • 2022 Dec 09
    Cost/pers

    750.00 lei

    Locatie

    ONLINE

  • 2022 Noi 11
    Cost/pers

    750.00 lei

    Locatie

    ONLINE

  • 2022 Sep 30
    Cost/pers

    750.00 lei

    Locatie

    ONLINE

  • 2022 Mai 27
    Cost/pers

    700.00 lei

    Locatie

    ONLINE

  • 2022 Apr 01
    Cost/pers

    700.00 lei

    Locatie

    ONLINE

  • 2022 Feb 18
    Cost/pers

    650.00 lei

    Locatie

    ONLINE

Consilier pentru Dezvoltare Personala


CONSILIER PENTRU DEZVOLTARE PERSONALA 
Integral ON-LINE
31.03-02.04.2023  (Examen A.N.C. 02.04.2023)

=LOCURI LIMITATE= 
MODALITATE DE INSCRIERE
Inscrierea se realizeaza completand formularul de inscriere accesand link:📌https://forms.gle/3ABEw3tqkXWGY5PY8
Ulterior veti primi detaliile legate de plata, cont, desfasurare.
Inscrierea se considera confirmata abia dupa completarea formularului de inscriere, achitarea sumei de 900 ron si trimiterea tuturor actelor la e-mail la adresa: asociatia.phoenix.22@gmail.com 
Data limita de achitarea a sumei de 900 de lei este 22.03.2022.
Dupa aceasta data, informatii despre posibilitatea inscrierii, se pot solicita scriind pe adresa de email: asociatia.phoenix.22@gmail.com sau la tel. 0734218855.
! Mentiunile tehnice, programul, detaliile organizatorice, datele contului si specificatiile legate de plata, vor fi transmise odata cu formularul de inscriere.


CURSUL ESTE DE SPECIALIZARE/RECALIFICARE PROFESIONALA PENTRU TOTI ABSOLVENTII DE STUDII SUPERIOARE
Cursul se regaseste in Catalogul SICAP la Cod SEAP-CPV: 80530000-8 - Servicii de formare profesionala (Rev.2)


Cursul Consilier pentru Dezvoltare Personala este un curs de specializare profesionala, autorizat de Autoritatea Nationala a Calificarilor Profesionale A.N.C. (fost CNFPA) si recunoscut U.E. La sfarsitul acestuia participantii vor primi un Certificat de absolvire de Competenta Profesionala pentru ocupatia de Consilier pentru Dezvoltare Personala (cod COR 242324), avand antet al Ministerului Muncii, Ministerului Educatiei Nationale si international prin Conventia de la HAGA. Prin urmare, diploma este recunoscuta atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana.
Prezentul certificat este insoţit de un Supliment descriptiv in care se regasesc unitaţile de competenţa specifice cursului.
Consilierul pentru dezvoltare personala poate lucra in mod independent, ca persoana fizica autorizata, sau ca angajat al unor organizatii sau institutii cu domenii variate de activitate, elaborand programe speciale atat individuale cat si de grup in scopul atingerii performantelor fortei de munca scontate de angajatori si venind permanent in ajutorul departamentelor companiilor dar si managerilor acestora.

CUI SE ADRESEAZA:
- Cursul se adreseaza tuturor absolventilor de studii superioare,
- Tuturor persoanelor care doresc sa activeze in domeniul educatiei, medical, al psihologiei si psihopedagogiei speciale, al asistentei sociale, logopediei, pedagogiei curative si terapiei sociale, coaching-ului si dezvoltării personale, in mod independent, ca persoana fizica autorizata (PFA), intreprindere individuala (II), intreprindere familiala (IF), societatea cu raspundere limitata (SRL) s.a. sau ca angajat al unor organizatii sau institutii,
- Specialistilor (psihologi, psihoterapeuti, psihopedagogi, consilieri, coachi, formatori, educatori, asistenti sociali etc.),
- Cadrelor didactice,
- Persoanelor care lucreaza sau doresc sa se angajeze in asociatii, fundatii, organizatii neguvernamentale, in sistemul de servicii din protectia copilului, sistemul de protectie al persoanelor cu handicap, servicii sociale comunitare/judetene, unitati de invatamant in masa, 

- Studentilor, masteranzilor, altor specialisti, 
- Oricarei persoane interesate de domenul dezvoltarii personale si consilierii prin dezvoltare personala.
PROGRAM
Vineri -13,00-19,00
Sambata - toata ziuaDuminica - 09,00-18,00 curs si Examen
Programul se trimite in materialul cu detalii, alaturi de formularul de inscriere, lista actelor necesare participarii, cererea si contractul de curs, dupa solicitarea inscrierii la: comaneanu_maria@yahoo.com.

DESFASURARE:
Cursul si examenul final se desfasoara On-Line, in format webinar, in timp real, folosindu-ne de platforma online ZOOM: zoom.us.

COST:

! PRET SPECIAL PENTRU DESFASURAREA ON-LINE = 900 ron (850 ron Cursul+ 50 ron Taxa de examen)
(Pretul cuprinde: Cursul+Taxa de examen+ Eliberarea certificatelor, diplomelor+ Suportul de curs, Materiale si Fisele suplimentare, Carti electronice)

Nu exista taxe ascunse in afara pretului afisat mai sus!

Data limita de achitarea a sumei de 900 de lei este 16.03.2022.

Dupa aceasta data, informatii despre posibilitatea inscrierii, se pot solicita scriind pe adresa de email: asociatia.phoenix.22@gmail.com sau la tel. 0734218855
DIPLOME/CERTIFICATE ELIBERATE - BENEFICII:
1. CERTIFICAT DE ABSOLVIRE insotit de Supliment Descriptiv pentru ocupatia de Consilier pentru Dezvoltare Personala (cod COR 242324), avand antetul Ministerul Muncii, Ministerul Educatiei Nationale, certificat recunoscut international in U.E. prin Conventia de la HAGA. Certificatul de absolvire este recunoscut atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana. Suplimentul descriptiv mentioneaza unitaţile de competenta specifice cursului.
2. DIPLOMA SPECIALA de participare la curs de perfectionare profesionala necesar la dosarul personal pentru cadrele didactice;
3. ADEVERINTA DE PRACTICA pentru absolventii cursului care sunt studenti / masteranzi; adeverinta este acordata de Asociatia CCDU-Phoenix pentru 30/60 de ore.
4. VOUCHER IN VALOARE DE 50 RON pentru toti absolventii cursului, care nu sunt psihologi: voucherul se aplica la unul dintre urmatoarele doua cursuri organizate de asociatie: "Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective"  sau "Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective";
5. VOUCHER IN VALOARE DE 50 RON pentru psihologii cu atestat de libera practica, la unul dintre cele doua cursuri autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania cu 10 credite profesionale valabile pentru toate specialitatile psihologiei: "Tehnici si Teste Cvasi-Proiective si Proiective" sau "Tehnici si Teste Psihometrice si Proiective". AVANTAJUL ESTE AL VOSTRU: nu veti obtine in acelasi pret si creditele, dar veti obtine informatii in plus, participand la aceste 2 cursuri;
6. VOUCHER IN VALOARE DE 30 RON la cursul (de 1 zi) ”Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata®”- initiere in utilizarea cardurilor psihologice, sustinut de Formator Psiholog Drd. Comaneanu Maria;
7. GRATUITATE la repetarea cursului atat in varianta on-line cat si in varianta sustinerii la sala;
8. Posibilitatea de A FACE PARTE din Echipa Asociatiei CCDU-Phoenix (Nu este un anunt specific publicitatii! % Formatorii nostri au facut parte dintre cei care au absolvit cursuri in cadrul asociatiei. Diplomele lor poarta antetul Asociatia CCDU-Phoenix si semnatura Presedintelui Comaneanu Maria.)
AVANTAJE:
- Posibilitatea practicarii ocupatiei de Consilier pentru Dezvoltare Personala in cadrul propriei afaceri (prin deschiderea formei juridice: persoana fizica autorizata (PFA), intreprindere individuala (II), intreprindere familiala (IF), societatea cu raspundere limitata (SRL) s.a.).
- Invatarea este activa, practica, logica si nu necesita alocarea unui timp special pentru pregatirea de examen.
- Certificatul de Absolvire este eliberat de Autoritatea Nationala a Calificarilor Profesionale din Romania in max. 15 zile de la absolvire.
- Examenul final se va sustine, ”la final”, adica, in ultima zi a perioadei de formare.

- Formatorii au experienta in domeniul psihologiei aplicate de pana la 25 de ani.
- Formatorii au experienta in domeniul formarii profesionale a adultilor de pana la 20 ani (cca. 5300 de absolventi). 
- Cursul este creat pornindu-se de la propria cazuistica si de la experienta de formare indelungata profesionala.
FORMATOR:

COORDONATOR CURS - Formator Drd. COMANEANU MARIA - Psiholog si Psihoterapeut (1996-prezent), Supervizor Profesional in Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala, Psihologia Muncii si Psihologia Securitatii Nationale (2009-prezent), Titular Cabinet Individual de Psihologie (2008-prezent), Președinte Asociatia CCDU-Phoenix (2011-prezent), Licentiata in utilizarea mai multor teste si platforme de teste psihologice de evaluare psihologica pentru toate domeniile psihologiei, autorizate de Colegiul Psihologilor din Romania.
Psiholog Principal: Psihologie Clinica, Psihopedagogie Speciala.

Psiholog Specialist in: Psihologia Muncii, Psihologia Transporturilor, Psihoterapie (metodele: hipnoza clinica, relaxare si terapie ericksoniana, psihodrama, cognitiv-comportamentala, rational-emotiva, experientiala) (1995-prezent), Formator/Trainer (2007-prezent; in cadrul a cel putin 24 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei si dezvoltarii personale), Consilier pentru Dezvoltare Personala (2014-prezent), Formator metoda Carduri metaforice de asociere libera Oh-Institute Moritz Egetmeyer, Practicant in formarea cu cardurile imagini-metoda israeliana Yaron și Efrat a tehnicii experientiale prin foto-terapie, Certificata in metoda Feuerstein Instrumental Enrichment Mediator - Level I, Practicant Terapia cu mituri si simboluri, Autorul metodei Cardurile Psihologice si de Terapie Psihologica Asistata® si a Setului de 7 Serii de Carduri Psihologice s.a.

Experienţa profesionala - 29 ani in domeniul psihologiei aplicate in: Leagan de copii, Invatamant special pentru persoane cu cerinte educationale speciale (5 ani), Ministerul Apararii Nationale-sef compartiment psihologic (9 ani), Fundatia Estuar, Clinica Romar, Clinica Anima, Clinica Focus, Clinica Amethyst, Clinica Medicare, Asociaţia CCDU-Phoenix (9 ani), Cabinet Psihologic ePsiho (14 ani), Bucureşti - (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).

MANAGER CURS - Formator BORUGA BIANCA - Psiholog Specailist, Supervizor profesional Psihopedagogie Speciala, Psihopedagog specialist, Consilier pentru Dezvoltare Personala, Formator, Manager Educational, Director Centru de Resurse si Asistenta Educationala, cu o experienta de 18 de ani in domeniu si formator/trainer in cadrul a cel putin 10 de programe de formare profesionala din domeniile de competenta ale psihologiei. (CV-pe http://www.asociatia-phoenix.ro/despre-noi).
Formator BEATRICE FRANTESCU - Psiholog specialist in psihologie educationala, consiliere scolara si vocationala, Psiholog clinician, Psihoterapeut adlerian, Consilier pentru dezvoltare personala, Psiholog organizational, Psiholog in psihologie aplicata in servicii, Psiholog scolar, Formator-Expert  formare, Realizator emisiuni TV. s.a.

Competentele obtinute:
1: Crearea spatiului de interactiune cu persoanele consiliate
2: Investigarea situatiilor problema
3: Explorarea soluţiilor potentiale ale situatiilor problema
4: Consilierea privind modalitatile de dezvoltare personala

Consilierul pentru Dezvoltare Personala este si poate deveni o calificare profesionala dand posibilitatea de angajare pentru multi dintre cei ce sunt studenti la orice forma de master sau deja absolventi cu DIPLOMA DE LICENTA.
Consilierul pentru dezvoltare personala este o noua ocupatie care se deosebeste de activitatile de psihoterapie, psihiatrie sau consiliere psihologica ce fac obiectul meseriei de psiholog sau/si psihoterapeut. Insa, consilierul pentru dezvoltare personala este un specialist care poate lucra cu persoane sanatoase din punct de vedere psihic.

Pentru aceasta viitorul consilier pentru dezvoltare personala va invata in cadrul acestui curs cum sa realizeze o evaluare astfel incat sa poata delimita sanatatea psihica de boala sau suferinta psihica. De asemenea, va invata cum sa exploreze cat mai adecvat, corect si obiectiv personalitatea clientilor sai, astfel incat sa poata trece la nivelul dezvoltarii capacitatii de asculare, de surprindere a detaliilor importante procesului de consiliere, comunicare prin intrebari si mesaje potrivite fiecarui de tip de client si situatii prin care acesta poate trece.Va invata apoi cum sa realizeze un proces de consiliere pentru dezvoltare personala pentru un client in lurul unu la unu si pentru un grup.


CONDITIE OBLIGATORIE PENTRU INSCRIERE

STUDII SUPERIOARE finalizate prin examen de licenta (indiferent profilul de activitate) (se accepta adeverinta de absolvire).

SE ACCEPTA PARTICIPANTI cu STUDII MEDII, care doresc parcurgerea programului si obtinerea de informatii in acest domeniu. Asociatia formatoare va elibera acestora diploma de participare. Daca dupa finalizarea cursului se va obtine diploma de licenta sau o adeverinta prin care sa se ateste sustinerea examenului de licenta, se pot prezenta doar la examen, in functie de programul asociatiei.

ACTE OBLIGATORII NECESARE INSCRERII:

- copie CI
- copie certificat de nastere
- copie certificat de casatorie (in cazul schimbarii numelui)
- copie diploma de studii superioare


TEMATICA CURS:

1. Ce este Consilierea pentru Dezvoltare Personala: definitie conform standardului ocupational ANC?

- Conditii de acces in aceasta profesia, competenţe, cunoştinţe, abilitaţi, atitudini/ comportamente, deontologie

2. Ce presupune deschiderea si autorizarea Cabinetul de Consiliere pentru Dezvoltare Personala?

- Aspecte juridic-economice
- Spatiul de desfasurare a activitatilor
- Dotarea spatiului de consiliere pentru dezvoltare personala
- Evidenta profesionala:
* model registre de evidenta
* model contracte de consiliere pentru dezvoltare personala individuala si pentru grup
* fise evidenta
* fise de consemnare
* evidenta contabila s.a.

3. Ce este si ce nu este consilierul pentru dezvoltare personala?

-Diferentele dintre consilierul pentru dezvoltare personala si psiholog, psihoterapeut, consilierul psihologic, coach, mentor, terapeut alternativ, complementar, integrativ, spiritual;

4. Cand o persoana are nevoie de consilierul pentru dezvoltare personala?

-Principalele teme de viata cu care un consilier pentru dezvoltare personala va lucra si care sunt temele de viata care nu intra in competenta sa;

5. Care sun competentele profesionale ale consilierului pentru dezvoltare personala conform standardului ocupational al ANC?

- Amenajarea spatiului de lucru
- Stabilirea contactului emotional cu clientul
- Condiţii de colaborare
- Delimitarea problemei/problemelor
- Investigarea si identificarea solutiilor potentiale la situatia problema

5. Care sun modalitatile generale de lucru in conilierea pentru dezvoltare personala?

- Modalitatile specifice de dezvoltare personala

6. Comportamentul unui consilier, eficienţa unei consilieri pentru dezvoltare personala.

7. Calitatile unui consilier eficient, tiplologii de consilieri, erori si practici negative ce pot apare in consilierea pentru dezvoltare personala.

8. Evaluarea clientului in principal pentru a afla daca este sau nu potrivit pentru un proces de consiliere pentru dezvoltare personala sau pentru un proces de psihoterapie.

9. Evaluarea clientului pentru identificarea situatiei/situatiilor de viata problematice cu care clientul se prezinta la consilerea pentru dezvoltare personala individuala sau de grup.

10. Instrumente de evaluare care sunt de competenta unui consilier pentru dezvoltare personala: Instrumentele de evaluare standardizate, nestandardizate, de tip A, fise, modele de contracte, scale, foi de consemnare, liste de intrebari de evaluare a clientului.

11. Tipurile si tipologiile de clienti.

12. Intocmirea concluziilor/raportului evaluarii particularitatilor si/sau caracteristicilor persoanelor consiliate: echilibrul emotional, volumul si dinamica verbala, atitudinea , reactiile la stimuli diversi etc.

13. Evaluare versus Judecata, Obiectivitate versus Subiectivism in actul consilierii pentru dezvoltare personala;

14. Tipuri, Modele si Metode de consiliere pentru dezvoltare personala; Abordarea problemele delimitate: modelul de consiliere RIS, metode de lucru, tehnici de consiliere individuala si de grup.

17. Tipuri de interventii in consilierea pentru dezvoltare personala - Tehnici de lucru precum: desenul, culoarea, miscarea, sunetele-muzica, simbolurile, tehnicilie din art-terapie, povestea-metaforele, tehnicile de imagerie dirijata, tehnici proiectiv-metaforice si de asociere, terapie asistata; tehnici si metode de lucru cu emotiile-sentimentele, cu starile-dispozitiile, cu actiunile verbale si non-verbale, cu gandurile constructive si gandurile distructive, tehnici de lucru pe relatia gand-emotie/sentiment-comportament, tehnici de invatare, externalizarea problemei, trasarea istoriei problemei, explorarea efectelor problemei, pozitionarea in contextul de viata al clientului, deconstructia/demontarea problemei, transformarea informatiilor negative, elaborarea solutiilor potentiale ale situatiilor problematice: identificarea solutiilor, crearea de alternative, verificarea sau repoziţionarea in contextul de viata al clientului. s.a.;

18. Criterii de evaluare a succesului consilierii pentru dezvoltare
personala; Terminarea consilierii si urmarirea starii clientului; Numarul de sedinte/intalniri de consiliere pentru dezvoltare personala recomandate;

19. In contextul inexistentei unei deontolgii profesionale, prezentam cateva probleme de responsabilitate si etica.

Impreuna vom realiza Ateliere Speciale de Lucru individual si/sau in echipe. APLICATII PRACTICE vor fi dupa fiecare etapa de predare a notiunilor de mai sus. Exercitiile/jocurile/tehnicile se aplica mai intai individual/ in grup, lasand cursantul sa identifice scopul si rolul acestora si trecand astfel, mai intai prin filtrul personal, prin observarea si analizarea manifestarilor celorlalti participanti si apoi se va explica alegerea acestora, functionalitatea lor.

Invitati Speciali si organizare: asociatia formatoare isi rezerva dreptul de a invita practicieni din domeniul psihologiei generale, clinice, scolare, psihopedagogiei speciale, psihoterapiei, consilierii pentru dezvoltare personala, dezvoltarii personale s.a., poate aduce modificari in programarea datelor cursurilor, formatorilor, anuntand participantii.

*Asociatia CCDU-PHOENIX isi rezerva dreptul de a-si alege si/sau pastra clientii.
Ai nelamuriri cu privire la desfasurarea cursului?

Pune o intrebare si iti vom raspunde-n cel mai scurt timp